1. Anasayfa
  2. Sağlık

İşte Hastalıkları Kesen Vücuda Dinçlik Veren O Gıda! Omega- 7 Açısından Çok Zengin

İşte Hastalıkları Kesen Vücuda Dinçlik Veren O Gıda! Omega- 7 Açısından Çok Zengin
0

Kış mevsimi kapıda. Hastalıkların önüne geçmek için ise sağlıklı gıdalar tüketmek şart. Peki bu gıdalar neler? Hangi besinler Omega açısından zengin?

iğde

İğde omega-7 açısından oldukça zengin kendisi küçük ama etkisi büyük bir besindir. İğdeyi taze veya kuru şekilde tüketmek mümkündür. Omega-7 çeşitli gıdalarda bulunan ve genellikle cilt sağlığı için öne çıkan bir yağ tipidir. İğde, bu omega-7 yağını içerdiği için cilt sağlığına olan katkısıyla dikkat çekmektedir. Bu yağ asidi, cildin nem dengesini sağlamaya yardımcı olmaktadır. Ciltteki kırışıklıkları azaltarak cildin genel sağlığını destekler. Ayrıca, vücutta iltihaplanmayı büyük oranda azaltır.

İğde, antioksidan bakımından da oldukça zengin bir meyvedir. Vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korunmasını sağlayarak yaşlanmayı yavaşlatır. Hastalıklara karşı koruma sağlar.

İğde, bu sayılan özellikleri ile sağlık için oldukça faydalı bir meyve olarak öne çıkar. Ancak unutulmamalıdır ki herhangi bir sağlık sorunu veya tedavi için öneri alınmadan önce uzmana danışılmalıdır.

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir