1. Anasayfa
  2. Blog

Renkli Nemlendirici (Tinted Moisturizer) Nedir? Ne İşe Yarar?

Renkli Nemlendirici (Tinted Moisturizer) Nedir? Ne İşe Yarar?
0

Cildin hem hafif bir katman ile kaplanmasını hem de kaplanırken nemli bir şekilde parlak bir görünüm almasını isteyenlerin tercihi olan bb krem ile doğal bir görünüm elde etmek mümkündür. Renkli bir yapıya sahip olduğundan dolayı cildin renk tonunun eşitlenmesini de sağlayarak günlük makyajın tamamlanmasını sağlar. Kullanıldığı zamanlarda cilde doğal bir ışıltı sağlayarak cilt üzerinde temiz bir görünüm oluşmasına yardımcı olur. Makyaj yapmayanlar için uygundur. Cilde hafif tonda bir renk kazandırmak isteyenlerin de tercihleri arasında yer alır.

Hafif cilt kusurlarını kapatır. Yüz üzerinde oluşmuş olan kızarıklıkların ten rengine yakın bir renk almasına yardımcı olur. Kullanımı da oldukça pratiktir. Nemlendirici yapısı sayesinde makyaj süngeri veya makyaj fırçaları ile uygulanabilir olduğu gibi aynı zamanda parmaklar ile de rahat bir şekilde uygulanır. Farklı boyutları sayesinde evde makyaj masası üzerinde tutulabileceği gibi makyaj çantasına da rahatlıkla sığar. Tek başına kullanıldığı günlerde yeniden uygulamak istendiği zamanlarda da el çantasında rahatlıkla taşınabilir olan küçük boyutları bulunur. Kuru bir yapıya sahip cildi nemlendirmek için kullanmak isteyenlere göre uygundur.

Renkli Nemlendirici Nedir?

Cildin nemlendirici ihtiyacını karşılarken bir yandan da renk eşitlemesini sağlayan ürünlere renkli nemlendirici denir. Bunların pek çok farklı renk tonuna sahip seçeneği vardır. Renk tonu seçeneklerinin yanı sıra ışıltılı olanları, daha mat bir görünüm elde edilenleri ve yalnızca canlı bir görünüm elde etmek için doğal bir ışıltı sağlayanları da bulunur. Kapatıcılıkları da değişiklik gösterir. Kolay bir şekilde dağılır. Parmak uçları ile, avuç ile veya makyaj süngeri ile kolay bir şekilde uygulanır. Fondoten gibi ağır yapıya sahip bir ürün kullanmak istenmediği zamanlarda seçilebilecek bir tercihtir.

Kısa bir süre içerisinde pürüzsüz bir görünüm elde etmek isteyenlerin tercihidir. Her cilt yapısına uygun bulunan seçenekleri ile herkesin kullanabileceği bir renk eşitleyicidir. Yağ bazlı olanları ve su bazlı olanları vardır. Yağ bazlı olanları daha çok kuru bir cilde sahip olanların tercihi iken su bazlı olanları ise yağlı bir cilt yapısına sahip olanların tercihleri arasında yer alır. Aynı zamanda yağlanmaya eğilimli cilt yapısına sahip olanlar da su bazlı olanları kullanmayı tercih eder. Pratik yapısı sayesinde hızla bakımlı görünmeyi sağlar.

Renkli Nemlendirici Ne İşe Yarar?

İçeriğinde bulunan vitaminler ile eksik kalmış vitamin ihtiyacını cilde sağlayan seçenekler özellikle güneşe çıkılmayan günlerde işe yarar. C vitamini içerenler ton eşitleme özelliğini anında gösterdiği gibi zaman içerisinde cilt tonunun da kendi kendine eşit bir hal almasına yardımcı olur. E vitamini içerenler ise canlılık sağlayarak taze bir görünüm elde edilmesini sağlar. Sağlıklı bir görünüm elde edilmesini sağlayan vitaminli ve mineralli seçenekler her yaş grubu için uygundur. Tatillerde kullanmaya, hızlı bir hazırlanma gerektiren anlarda kullanmaya ve günlük kullanıma uygun bir yapısı vardır. Sürüldüğü zaman yalnızca renk eşitlemez, aynı zamanda cildin hava almasını da sağlar. Böylece gün boyunca ağırlık yapmaz.

Tinted moisturizer olarak da bilinen bu makyaj malzemesi ve bakım ürünü hafif bir yapıdadır. Pratik uygulaması sayesinde hızlı bir şekilde uygulanır. Temiz bir cilt üzerine uygulanması önerilir. Yapısı sayesinde nemlendirici olarak da kullanılır. Bu makyaj malzemesi aynı zamanda makyaj öncesi cildi hazırlamak için makyaj bazı olarak da kullanılır. Fondoten fırçasıyla, kapatıcı fırçasıyla veya farklı boyutlara sahip makyaj süngerleri ile kullanılması mümkündür. Hafif bir yapıya sahip olduğu için üst üste uygulanma imkanı da sağlar. Böylece çift kapatıcılık oluşması istenen bölgelere çift kat uygulama yapılarak kapatıcılık artırılır. Elde edilen görünüm ile adeta bir filtre uygulanmış görüntüsü sağlar.

En İyi Renkli Nemlendirici

Bölgesel olarak üst üste kullanılabileceği gibi tüm yüze aynı anda kat kat sürülebilme imkanı da sağlayan renkli yapıya sahip nemlendiriciler arasında birçok uygun fiyatlı ve yüksek fiyatlı seçenek vardır. En iyi olarak geçenler arasında yüzün tamamında uygulanabilir olanlar ve renk tonunu net bir şekilde eşitleyenler bulunur. Yine içeriğinde vitamin ve mineraller bulunanlar da en iyiler arasında yer alır. Cilt üzerinde hafif bir katman oluşturur. Pürüzlerin görüntüsünün kalkmasını sağlar. Hızlı bir şekilde emilir.

Kullanılmasının ardından gün içerisinde veya gün sonunda ciltten arındırılması gereken bir malzemedir. Makyaj temizleme sularından biri olan micellar su ile temizlenme imkanı vardır. Aynı zamanda köpük temizleyiciler veya makyaj temizleme sütü gibi temizleyiciler ile de temizlenir. Çift fazlı temizleyiciler kullanarak temizlemek de cildin gün içerisinde gözeneklerde ve deri üzerinde birikmiş tüm kirden arındırılmasını sağlar. Genç, yetişkin ve yaşlı olan herkesin kullanması için uygun yapıdadır.

Renkli Nemlendirici Nasıl Kullanılır?

Doğal tonu yakalamak için kullanılması uygun olan renkli yapıya sahip nemlendiriciler çok amaçlıdır. Doğal görünüm elde etmek ve yalnızca aydınlık bir görüntü oluşturmak için kullanılması mümkündür. Kullanılma amaçları arasında aynı zamanda kuru bölgelerin nemlenerek yenilenmesini sağlamak da vardır. Bu özelliklerin yanında bir de içerdiği mineraller ile taze bir görüntü sağlayan bu malzeme yumuşak yapılıdır. Az bir miktar kullanılarak yüzün her alanına kolay bir şekilde dağıtılır. Bu şekilde dağıtıldıktan sonra diğer makyaj malzemelerine geçilmesi mümkündür. Tek başına da kullanılır.

Güneş koruması sağlayan ve farklı faktörler içererek yılın her ayında kullanılmaya uygun olan renkli yapıya sahip nemlendiriciler koruyucudur. Gün içerisinde güneşten ekstra korunma sağlamak amacı ile kullanıldıkları da görülür. Verdiği hafif renk ile makyajın tamamlanmasını sağlar. İçerdiği SPF sayesinde yaz aylarında ve güneşin tepede olduğu zamanlarda güneş kreminin yanı sıra ekstra korunma sağlanmasına yardımcı olur.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir