1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Birçok kişi tarafından bilinmeyen eski oyunlar

Birçok kişi tarafından bilinmeyen eski oyunlar
0
Yıllar boyunca oyun oynayan kişilerin birçoğu tarafından pekte bilinmeyen oyunların listesini oluşturduk.Buradaki oyunların çoğu,eski oyunlar olduğu için güncel Windows işletim sistemlerinde uyumsuzluk sorunu yaşamaktadır.

 

Eski oyunları yeni Windows sürümlerinde çalıştırmak için uyumluluk ayarı yapmak gerekir.Eğer uyumluluk ayarları hakkında bilginiz yoksa buraya tıklayarak uyumluluk ayarlarının nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

 

OMİNOUS HARİZONS: A PALADİN’S CALLİNG

N’Ligthning Software geliştiricisi tarafından Genesis3D motoru ile yapılan 1 Eylül 2001 tarihinde yayınlanan ve benzeri pek olmayan FPS türünde korku oyunudur.

 

Küçük,kendi halinde bir kasabada başlıyorsunuz oyuna.Kasabadaki halk ile birkaç muhabbetin ardından kilise tarafından çağrılıyorsunuz ve rahip size durumu anlatıyor.

 

Hristiyanların kutsal kitabı olan İncil,şeytan tarafından kaçırılıyor ve kutsal kitabı kurtarma operasyonu da size kalıyor.Kilisedeki özel güçlü kılıcı alıyorsunuz ve küçük bir eğitimin ardından kilisedeki özel portallar sayesinde tek tek şeytanın inine giriyorsunuz.Yaratıkları,hayaletleri,cadıları ve türlü türlü kötü varlıkları öldürerek kutsal kitabı sayfa sayfa topluyorsunuz.

 

Son derece eski ve günümüz şartlarına göre kötü grafiklere sahiptir.Ancak farklılık arayanlar deneyebilir.

 

 

OYUN GÖRÜNTÜLERİ

CATECHUMEN

Eski Roma ülkesinde geçen bir hikayesi ve alışık olmadık grafiklere sahip bir oyundur.Yurt dışında çok ender insan tarafından bilinirken Türkiye’de her 10 oyuncudan 9 tanesi internette bu oyunun ismine bili görmemiştir.Geliştirici şirketi olan N’Lightning Software bile kapatılmıştır.Çok farklı tarzda oyun arayan insanlar için Ominous Harizons oyununda olduğu gibi bu oyunda idealdir.

 

OYUN GÖRÜNTÜLERİ

MİDTOWN MADNESS

Rockstar San Diego‘nun geliştirdiği ve Microsoft Studios‘un 30 Nisan 1999 tarihinde yayınladığı yarış oyunudur.Chicago sokaklarında kapalı olan araçları açmak için kıyasıya mücadele içeren ve serbest dolaşma moduyla, rengarenk grafikleriyle insanı kendine çeken belirli bir kitlenin çocukluğunda oynadığı bir oyundur.
OYUN GÖRÜNTÜLERİ

MOTOCROSS MADNESS

Motorlarla yarış yapmayı seven,yüksek yerlerden motoru uçurarak havalı hareketler yapmayı seven insanların oynayabileceği bir oyun.Tıpkı Midtown Madness oyununda olduğu gibi bu oyunu da bilen ve oynamış olan insanların sayısı ülkemizde oldukça az.Çeşit çeşit motorlar,haritalar ve grafikleriyle birtakım farklılıklar arayan insanların dikkatini çekebilir.

 

OYUN GÖRÜNTÜLERİ

ROLLCAGE

Windows 95/98‘de oynanan Türkiye’deki ilk bilgisayar oyunlarından bir tanesidir Rollcage.Oyun içerisindeki tuhaf araçlardan bir tanesini seçiyorsunuz ve yarışıyorsunuz.Mantığı bu kadar basit.

 

Farklı olan yanı Türkiye’deki ilk oyunlardan biri olması ve eski olmasıdır bizce.
Üstelik bu oyunun yenilenmiş hali olan GRİP: Combat Racing‘de var.İsterseniz Steam üzerinden göz atabilir,satın alabilirsiniz.

 

 

OYUN GÖRÜNTÜLERİ

CARNİVORES CİTY SPACE

Carnivores,Carnivores 2 ve Carnivores 3 Ice Age simülasyon oyunları bu oyunun temelidir.Artık Android cihazlarda bile simülasyon oyunları oynanabilir durumda.City Space bu serinin ilerlemeli modu şeklinde üretilmiş ancak pek de başarılı olunmamış halidir.
Ayrıca bu serinin en son oyunu Carnivores Reborn,Steam platformu üzerinde mevcuttur.Dinozor sevenlerin hoşuna gidebilir.

 

OYUN GÖRÜNTÜLERİ

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir