1. Anasayfa
  2. Android

iOS 12

iOS 12
0

 

Eylül ayında yayınlanan iOS 12 işletim sistemine ait ikinci büyük güncelleme olan iOS 12 duyuruldu.Ancak bu güncelleme insanların pek önemsemediği özellikleri ve yenilikleri içerisinde bulundurduğu için iPhone kullanıcılarının bir kısmı tarafından belirli özellikler beğenilmedi.

 

Ancak bu güncelleme ile beraber iOS 11 sürümünde bulunan hatalar düzeltildi ve yapılan geliştirme ile birlikte iPhone 5S modeline kadar kullanılabilir olan iOS 12 sürümü performans artışı sağladı.

 

Yeni çıkan güncellemeler ile değişen ve/veya eklenen ama kullanıcılarını tatmin etmeyen yenilikler…
Apple News hizmeti etkinleştirildi.Bu hizmet sayesinde gazete ve dergilere sürekli olarak ulaşma imkanı sunuldu.
FaceID özelliğini barındıran iPhone markalı cihazlarda,Animoji özelliğine yelpaze,zürafa,baykuş,yaban domuzu,köpek balığı çeşitlilikleri eklendi.

 

 

Sony,LG,Samsung markalı üçüncü parti televizyonlara AirPad 2 ve HomeKit desteği geliyor.Daha sonraki zamanlarda Home uygulamasının güncellenmesi sonrasında televizyon kumandasının kontrol merkezine ekleneceği duyuruldu.

 

Ayrıca televizyonda kimlerin içerik oynatabileceğini,kontrol edebileceğine dair erişim izni veren özellik uygulamaya yüklendi.Böylece iOS 12 kullanıcıları Siri ile Apple TV içerisinde medya oynatabilme özelliğine sahip olacak.

 

Safari tarayıcısının Google arama motoru kullanımı iyileştirildi ve SSL sertifikalı olmayan sitelere “Güvenli Değil” işareti eklendi.
Apple Maps uygulamasına Hava Kalitesi eklendi.
Arayüz içerisinde Ayarlar kısmında düzenlemeler yapıldı ve cihaz,yazılım seçeneklerinin görünümü netleştirildi.

 

Yapılan güncelleme ile kullanıcılarını sevindirecek yenilikler…
Bütün bu yeniliklerin yanında iOS 12 işletim sistemi ile beraber iPhone kullanıcıları,iOS 11 sürümündeki hatalardan arınmış durumda olacak.Neredeyse bütün iPhone cihazlarının performansı arttırılacak ve bu performans ile doğru orantılı olarak kamera uygulamasının kullanımı iyileştirilerek fotoğraf çekme hızı %70 artacak.

 

Güncelleme ile gelen ARKit 2 ile artırılmış gerçeklik oyunları diğer insanlarla oynama imkanı sunacak.

 

Sesli asistan “Siri” yazılımına şartlı komutlar eklendi.Örneğin “Hey Siri ! Burası çok karanlık” komutunu dile getirdiğinizde cihazınızın flaşı etkinleşecek.

 

Birçok uygulamada yenilikler getirilecek ve arayüzde ufak değişiklikler yapılarak kullanım kolaylığı sağlanacak.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir