1. Anasayfa
  2. Android

Sesi az çıkan telefonlara müjde

Sesi az çıkan telefonlara müjde
0

Android işletim sisteminde çalışan birçok hizmeti sağlayan Google’ın yapmış olduğu uygulamalara yeni bir tanesini ekledi.Artık işitme kaybı rahatsızlığı bulunan veya yüksek ses tercih eden kullanıcılar için Google,yeni bir ses yönetim uygulaması yayınladı.

Google,ses yükseltici uygulamasını tüm kullanıcıların hizmetine sundu.İşitme kaybı rahatsızlığı bulunanlar veya telefonunun ses seviyesini az bulan Android kullanıcıları artık bu uygulama sayesinde cihazın ses seviyesini arttırabilirler.

Uygulamanın güncellemesi ile birlikte Google’nin geliştirmiş olduğu bu özellik Android 6.0 Marshmallow veya daha yüksek Android işletim sistemi sürümlerinde kullanılabilecek.Böylece sesi az çıkan Android cihazlardaki bu sorun tamamen çözülebilecek.

Uygulama daha şimdiden bir milyon üzeri kullanıcı tarafından cihazına yüklendi.Google’ın kullanıcılarına sunduğu bu özellik Pixel 3’lere önceden cihaza yüklü bir şekilde geldi ve bu özelliğin duyurulmasının ardından kısa sürede bir milyondan fazla kullanıcı tarafından cihazına yüklendi.

Google’ın yapmış olduğu Ses Yükseltici isimli bu uygulama oldukça kolay bir kullanıma sahip.Uygulamada var olan yapay zeka desteği kullanıcının ihtiyacına göre ses üzerinde çeşitli ayarlamalar yapıyor.Bu ayarlamaların yapılması sonucunda ses seviyesinde artış kazandırılabiliyor.

Ayrıca uygulama sayesinde gürültünün azaltılması,mikrofondan gönderilen sesin ayarlanması gibi çeşitli özelliklerde kullanılabiliyor.Ses Yükseltici uygulamasını kullanmanız için cihazınıza kablolu kulaklığınızı takıp “Erişebilirlik Ayarları” menüsüne ulaşmanız gerekiyor.Burada bulunan “Ses Yükseltici” seçeneğine giderek ses ayarlarınızı ihtiyaçlarınız doğrultusunda ayarlayabiliyorsunuz.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir