1. Anasayfa
  2. İşletim Sistemi Sorunları

Windows 7 WİFİ bağlantısı sorunları ve çözümleri

Windows 7 WİFİ bağlantısı sorunları ve çözümleri
0

Windows 7 işletim sistemine sahip cihazlarda WİFİ ile kablosuz internet bağlantısı kurulurken çeşitli sorunlarla karşılaşılabilmektedir.Bu sorunlar bağlantının başarısız olması,internet şifreli olmasına rağmen bağlantı kurulurken cihazın şifre sormaması ve bağlantının yapılamaması gibi durumlardır.

İnternet sitelerinde bu sorun hakkında birçok çözüm metodu verilmektedir.Ancak bu çözüm metotları sadece belirli sayıdaki kullanıcıların sorunlarını çözebilmektedir.Bazı kullanıcılar ise bu çözüm metotları ile sorunlarını çözememektedir.

Hiç bir sorunun sebebini bilmeden “%100 KESİN ÇÖZÜM” diyemeyeceğimizi daha önceki birçok yayında tekrar etmiştik.Bu yayında Windows 7 işletim sistemi kullanan ve cihazın WİFİ ile internet bağlantısı kurma konusunda sorun yaşayan birçok kişinin sorununa farklı bir çözüm yolunu göstereceğiz.

Kablosuz bağlantı ile internet bağlantısı konusunda sorun yaşadığınız modem haricinde başka bir modeme (komşunuzun yada Hotspot ile cep telefonunuza) bağlanırken sorun yaşamıyorsanız yada cihazınız normal durumda bağlantı kurarken şifre istemiyor ama başka bir modeme bağlantı kurarken şifre istiyorsa bunun sebebi büyük ihtimalle modem ile cihaz arasındaki uyumsuzluktur.

Bu uyumsuzluğun sebebi modemin şifreli koruma yönteminden,doğrudan modem yüzünden yada doğrudan kullandığınız cihaz yüzünden olabilir.Yapılması gereken ise cihazınızın başka bir modem vasıtasıyla belirli bir süre için internete bağlanıp şu adımları gerçekleştirmenizdir…

 

– Modem/Cihaz arası uyumsuzluk yaşayanlar yada Windows 7 işletim sistemi kullananlar dışında çeşitli WİFİ sorunu yaşayan kişilerinde aşağıdaki adımları gerçekleştirmesini tavsiye ederiz.

– Telefonunuzun Hotspot özelliğini de kullanabilirsiniz…Buradaki işlemler kişiden kişiye göre değişim gösterse de çok fazla veri kullanmamaktadır.

 

1.ADIM Telefonunuzun Hotspot özelliği yada size yakın bir komşunuzun modemi ile cihazınızı internete bağlayın.

 

2.ADIM Driver Booster programını kurun,yükleyin ve çalıştırın.

 

Driver Booster programını kurmak için buraya tıklayın

 

3.ADIM Driver Booster programı ile cihazınızı tarayın ve tarama sonucunda tespit edilen bütün eski sürücülerin güncelleştirmesini tamamlayın.

 

– Bu sayede ağ bağdaştırıcı sürücüleri güncellenmiş olur ve uyumsuzluk sorunu ortadan kalkar.Ayrıca cihazınız ağ bağdaştırıcı sürücüsünün eski olması durumu USB bağlantısı sağlayan sürücülerinde eski olabileceği anlamına gelir.Driver Booster programı sayesinde bu sürücülerde güncelleştirilir.Böylece Wireless adaptör gibi donanımları bilgisayara takan ancak donanımın çalışmaması sorununu yaşayanlarda çözüme kavuşur.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 1
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir