1. Anasayfa
  2. Güvenlik

MusaLLat.exe sorunu ve çözümü

MusaLLat.exe sorunu ve çözümü
0

Genelde flaş disk sürücüsünden bilgisayarlara bulaşan MusaLLat.exe isimli kötü amaçlı yazılım,bazı kullanıcıları çileden çıkartabiliyor.Üstelik bu yazılımdan kurtulmak için sadece anti virüs programı kullanmak yetersiz kalabiliyor.

MusaLLat.exe ismi ile gözüken bu yazılım,sisteminizin görev yöneticisine erişimini engeller.Bilgisayarınızdaki yerel diskin hemen hemen her yerine bulaşır.Bu yazılım genelde bilgisayarlara flaş disk üzerinden bulaşmaktadır.Bir kere bilgisayara giriş yaparsa tıklanan her klasörde MusaLLat.exe isimli bir klasör oluşturur.

MusaLLat.exe yazılımının geliştiricisi olarak kendini tanıtan bir kişi,internet üzerinden bu yazılımdan cihazınızı kurtaracak başka bir yazılımı geliştirdiğini,bilgisayara yüklenip tarama yaptığı zaman MusaLLat.exe virüsünden kurtulacağınızı iddia ediyor.

Ancak bu kişinin,MusaLLat.exe yazılımının geliştiricisi olduğu kesin bir bilgi değildir.Ayrıca bu bilgi doğru olsa bile cihazın virüsten kurtaracağını iddia eden yazılımına güvenilmemesi gerekir.MusaLLat.exe yazılımı,anti virüs programları tarafından Trojan (Truva Atı) olarak görülür.

MusaLLat.exe yazılımı ile yıllar önce Windows XP SP2 ve Windows 7 işletim sistemlerine sahip iki bilgisayarda karşılaşmıştım.Bu virüs,iki bilgisayara da aynı flaş disk üzerinden bulaşmıştı.Genel olarak bu yazılım,yüksek kaynak kullanımına ve çoğalabilme özelliğine sahipti.Bilgisayardan kalıcı olarak silinmesi için anti virüs programları bazen tek başına yetersiz kalabiliyordu.

MusaLLat.exe yazılımından kurtulmak için aşağıdaki adımları sırasıyla takip edin…

 

1.ADIM: MusaLLat.exe isimli hiç bir kısayolu yada bu yazılım sayesinde oluşturulan hiçbir dosyayı açmayın ! Aksi takdirde uyguladığınız bütün adımlar boşa gidecektir.Bu durumda bu adımları en baştan tekrar uygulamanız gerekecektir.

 

2.ADIM: Bilgisayarınızda anti virüs ve kayıt defteri onarımı yapan iki programa ihtiyacınız olacak.

 

Anti virüs programı olarak etkin durumda çalışan hizmetleri de kontrol eden Panda Dome programını ve kayıt defterini düzelten CCleaner programını yüklemenizi tavsiye ederiz.Eğer bilgisayarınızda anti virüs ile kayıt defteri düzelten programlar mevcutsa bu adımı atlayabilirsiniz.

 

Bilgisayarınızda yüklü bir anti virüs programı yoksa buraya tıklayın

Bilgisayarınızda yüklü bir kayıt defteri onarımı programı yoksa buraya tıklayın

 

3.ADIM: Windows arama kutusuna regedit yazın.Kayıt Defteri Düzenleyicisi uygulamasını sağ tuş ile yönetici olarak çalıştırın.
Ardından…

Bilgisayar>HKEY_CURRENT_USER>Software>Microsoft>Windows>CurrentVersion>Run  adresinde bulunan MusaLLat.exe kaydını kaldırın.

4.ADIM: Panda (yada sizdeki anti virüs programını) çalıştırın ve bilgisayarınızda Tam Tarama yapıp kötü amaçlı yazılımların hepsini silin.

 

5.ADIM: CClenaer (yada sizdeki kayıt defteri onarım programını) çalıştırın ve kayıt defterinin onarılması için tarama yaptırıp bilgisayarınızın kayıt defterini temizleyin.


6.ADIM: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

 

✔️ MusaLLat.exe yazılımları bilgisayarınızdan kalıcı olarak kaldırıldı.Kayıt defterinden de bu yazılımı sildiğiniz için yerel diskinizde tekrar çoğalmayacaktır.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir