1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Sizin için gerekli bir dosyayı anti virüslerden kurtarma

Sizin için gerekli bir dosyayı anti virüslerden kurtarma
0

Bazı dosyalara ihtiyaç duyulduğu halde anti virüs programları tarafından taranır ve karantinaya alınır.Yada sizin yerinize otomatik olarak silinir.Eğer size lazım olan dosya anti virüs programınız tarafından karantinaya alınırsa bu dosyayı tekrar bilgisayarınıza karantinadan geri yükleyebilirsiniz.

Ancak geri yüklenen dosya zaten anti virüs programı tarafından kötü amaçlı yazılım olarak algılanır.Ardından tekrar karantinaya alınır.Bu yüzden size lazım olan ama anti virüs tarafından tespit edilen dosyayı anti virüs programının beyaz listesine ekleyebilirsiniz.Beyaz listeye eklenen dosya anti virüs programı tarafından taranmaz.

Yinede anti virüs programının beyaz listesine alınan dosya,başka bir anti virüs programı yüklendiğinde tekrar taranabilir ve karantinaya alınabilir.Bu durum sonucunda dosyayı tekrar beyaz listeye almanız gerekmektedir.Ancak her anti virüs programının beyaz liste özelliği bulunmamaktadır.Ayrıca anti virüs programını değiştirirken farkında olmadan sizin için çok önemli olan bazı dosyaları kalıcı olarak kaybedebilirsiniz.

Bu önemli dosyaları tam anlamıyla anti virüs programlarından korumak ve arşivlemek için dosyayı şifreleyebilirsiniz.Herhangi bir anti virüs programı şifrelenmiş arşivi taramaz.Böylece sizin için önemli olan dosyalar hiçbir şekilde kaybolmazlar.

 

1.ADIM: WinRAR programını bilgisayarınıza kurun.

 

2.ADIM: Sizin için gerekli olan ancak anti virüsler tarafından karantinaya alınan dosyaları bir klasöre koyun.Klasöre sağ tıklayıp Arşive ekle…‘ye tıklayın.


3.ADIM: Parola Seç…‘e tıklayın.


4.ADIM: Dosya isimlerini şifrele kutusunu işaretli hale getirin.Ardından unutmayacağınız bir parola girin.Tamam‘a tıklayın.


✔️ Oluşan şifreli ve sıkıştırılmış klasör anti virüs programları tarafından taranmaz.Böylece dosyalarınız güvende kalır.

 

Örneğin içerisinde kötü amaçlı yazılım bulunduran İnternet Download Manager programının yükleme klasörünü taratınca kötü amaçlı yazılım tespit ediliyor.Ancak şifrelenerek arşivlendiğinde anti virüs tarafından tespit edilemiyor.

 

Arşivlenmeden klasör taraması yapılırsa…

Şifreli arşiv haline getirilen klasör taratılınca…

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir