1. Anasayfa
  2. İnternet

Karantinada Yapılabilecek 5 Aktivite

Karantinada Yapılabilecek 5 Aktivite
0

Ülkemizi ve dünyamızı etkisi altına alan, “Pandemi” olarak tanımlanan “Koronavirüs” salgını nedeniyle birçoğumuz evimizde çok fazla boş zamana sahibiz. Peki bu tatil, nasıl verimli hâle getirilir?

 

1 – Kitap Okuyun

 

 

 

Her kitabın farklı bir anlamı, farklı bir konusu vardır. Kitap okumak, zamanınızı en verimli şekilde kullanabileceğiniz yöntemlerden biridir. Bununla birlikte her okunan kitabın genel kültüre, hayata ve olaylara bakış açınıza, yaşantınıza, kelime dağarcığınıza ciddi şekilde etkisi vardır. Eğer kitap okuma alışkanlığınız yoksa kendinize her gün sayfa okuma hedefi koyarak bunu alışkanlık hâline getirebilirsiniz.

 

2- Alanınızda Kendinizi Geliştirin

 

 

Tatilde zamanınızı en iyi geçirebileceğiniz bir diğer yöntem de kendinizi alanınızda geliştirmektir. Sahip olduğunuz meslek veya öğrenci olduğunuz bölümle ilgili makale ve kitap okuyun, bunlarla ilgili videolar izleyin. Teknolojinin ve bununla birlikte çağımızın her an daha ileri gittiği dönemde yaşamakla beraber, kendinizi belirli bir alanda geliştirmek adına o konuyla ilgili dünyada neler olup bittiğini araştırın, öğrenin. Emin olun, belli bir zaman sonra siz de o alana katkı yapacak, ilerleme kaydedecek ve bunları paylaşarak başkalarına ışık olacaksınız.

 

 3- Spor ve Sağlıklı Yaşam

 

 

Spor, sadece spor salonlarında yapılmaz. Ayrıca başlıca stres atma yöntemlerinden biridir. Vücudunuzu daha dinç, daha sağlıklı bir hâle getirmek ve stresinizi atmak için evinize alacağınız küçük ekipmanlarla siz de hemen spora başlayabilirsiniz.

 

4- Puzzle Yapın

 

 

Belki de puzzle stoklarının neredeyse bittiğine tanık olduğumuz bir zaman dilimindeyiz. Elbette bunun da bir sebebi var. Koronavirüs nedeniyle bolca boş vaktimizin olduğu bu günlerde 1000,1500,2000 gibi farklı sayıda parça sayısı olan bir puzzle yapabilirsiniz. Hem kendinizi geliştirmek, hem de ailenizle güzel zaman geçirmek için etkili aktivitelerden birisidir.

 

5- Dizi ve Film İzleyin

 

 

Hayatınıza yeni bilgiler eklemek, eğlenceli zamanlar geçirmek için tabii ki film ve dizi olmazsa olmaz bir yoldur. Yanınıza alacağınız birkaç atıştırmalıkla istediğiniz türde film ve dizi izleyerek bu zamanı güzel bir şekilde geçirebilirsiniz.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir