1. Anasayfa
  2. Teknolojik Ürün

Samsung Galaxy Note9 İncelemesi

Samsung Galaxy Note9 İncelemesi
0

Hemen hemen herkesin cebinde bulunan akıllı telefonların dev markalarından biri olan Samsung, Note serisiyle geleneksel bir tabletin işlevselliğini telefonuna yerleştirmeyi amaçlayan büyük ekranlı bir akıllı telefon sınıfı olan phablet’in ilk ticari olarak başarılı örnekleri olarak kabul edildi. Gelişen teknolojiyle birlikte, bize sunulan cihazlar da hem donanımsal hem fiyat anlamında gittikçe yükseliyor.

 

Burada diğer sitelerin yaptığı gibi ürünün ilk kullanımının ardından inceleme yayını yapılmamaktadır.Ürün yeteri kadar uzun bir süre kullanıldıktan sonra gerçekçi ve tarafsız bir şekilde değerlendirilmektedir.Herhangi bir ürün ile sponsorluk bağlantısı bulunmamaktadır.Bu yüzden inceleme yayınlarımız hiç bir ürünün kusurunu örtbas etmemektedir.

 

Samsung Galaxy Note9 Telefonunun Teknik Özellikleri

 

EKRAN: 6.4 inç Super AMOLED ekran, 1440 x 2960 piksel , 514 ppi
İŞLEMCİ: Qualcomm Snapdragon 845 (4x 2.8GHz + 4x 1.8 GHz) / Exynos 9810 (4x 2.9GHz + 4x 1.9 GHz)
BELLEK: 6 GB (128 GB kapasiteli modelde) / 8 GB (512 GB kapasiteli modelde)
DEPOLAMA: 128/512 GB (+ 512 GB’a kadar microSD kart desteği)
ARKA KAMERA: 12 MP (f/1.5 – f/2.4) [Değişken diyafram] + 12 MP (f/2.4)
ÖN KAMERA: 8 MP (f/1.7)
BATARYA: 4000 mAh (Hızlı ve kablosuz şarj destekli)
İŞLETİM SİSTEMİ: Android 10 (Samsung Experience 9.5)
EK ÖZELLİKLER: Parmak izi tarama (arka panelde), Iris tarama, yüz tanıma, AKG stereo hoparlör, IP68 sertifikası, Bixby 2.0, AR Emoji, Always On Display (sürekli açık ekran), DeX modu , USB (3.1) Type-C, Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 4G VoLTE, 3.5 mm kulaklık girişi

 

Samsung Galaxy Note9 Telefonunun Fiyatı

 

 

2020 Nisan ayının verilerine göre, internet siteleri ve teknoloji mağazalarında 128 GB modeli 6500 TL ve 512 GB modeli 7500 TL civarındadır.

 

Şimdi sizlere burada okumuş olduğunuz Samsung Galaxy Note9 inceleme yayınında, cihaz hakkındaki deneyimlerimizi aktaracağız. Eğer aklınızda “Samsung Galaxy Note9 satın almaya değer mi ?” , “Samsung Galaxy Note9 alırsam pişman olur muyum ?” gibi sorular varsa bu soruların hepsinden sizi kurtaracağız. Yayın boyunca Samsung Galaxy Note9 modelinin teknik özelliklerinden detaylı bir şekilde bahsedeceğiz.

 

Samsung Note9 modelinde SUPER AMOLED ekran kullanılmış. Bilindiği üzere SUPER AMOLED ekranlar akıllı telefonların fiyat etiketini arttırma konusunda oldukça önemli birer etkendir. TFT ve AMOLED ekranlardan farklı olarak ayrı bir dokunmatik katman bulunmaz. Böylelikle ekran daha ince olur. SUPER AMOLED görüntü kalitesi olarak da daha üstün performans sağlar. Renkler daha canlı görüntülenir, hareketli görüntüler ise daha keskin görünürler. Ayrıca ekrana bakış açısı da daha geniştir. Ayrıca çözünürlüğün 1440×2960 piksel olması da Samsung Note9 akıllı telefonunun ayrı bir güzelliğidir. YouTube ve Instagram gibi sosyal medya mecralarında fazlasıyla vakit harcayanlar için ekran çözünürlüğü ve görüntü kalitesi, konfor konusunda oldukça önemlidir. Samsung’un ekran konusunda Note9 modeli için oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

 

Çift arka kameraya, 12 MP çözünürlüğe sahip olması ve ayrıca diyafram genişliğinin yüksek olması gece veya gündüz fark etmeksizin kaliteli fotoğraflar çekmemize olanak tanıyor. Ultra ağır çekim modu ile yavaş çekimleri daha da yavaşlatan teknolojiye sahip olması, güzel ve kaliteli videolar çekmenize yardımcı olur.

 

Android 10 işletim sistemi, 8 GB RAM belleği ile cihaz, günlük kullanımda hiçbir sorun yaşatmıyor. Hatta yüksek performans isteyen PUBG Mobile, PES2020, Asphalt 9 gibi oyunlarda oldukça güzel performans sergiliyor. Ortalama bir bilgisayarın Ram belleği ile aynı değere sahip olması, kalitenin hız kesmeden devam etmesine olanak tanıyor. Bu ifadeleri bir,iki deneme ayı sonucunda değil, Note9 telefon modelini 2 senedir kullanmamın ardından söylediğimi belirtmek isterim. 512 GB depolama alanı ve 512 GB’a kadar da hafıza kartı belleği ile binlerce fotoğraf, video olmasına rağmen yavaşlama sorunu olmadan telefonumu kullanmaktayım.

 

 

Batarya konusunda cihazı değerlendirecek olursak oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Cihazın içerisinde bulunan 4000 mAh batarya ve Android 10 işletim sistemindeki pil performansı iyileştirmeleri, Samsung Note9 modelinin pil konusunda başarılı yapıyor. Cihazı ilk aldığımda bir şarj ile ortalama 2.5 gün idare ediyordum. Ancak oyun oynamayı seven kullanıcılar için bir tam şarj ile 1-1.5 gün idare edilir.

 

S-Pen kalemi, bir önceki telefonum Note 5’e göre daha gerçekçi, daha da kalem hissi veren bir yumuşaklık ve teknolojiye sahip. Derslerde ya da telefonda biriyle görüşürken not almak için oldukça pratik.

 

Su geçirmez özelliği ise tabii ki ekstra bir özellik olmakla beraber, telefonu yıkanabilir ve hasar almaz duruma getirmesi sonucunda kullanıcılara ekstra güven veriyor.

 

Telefonun işletim sistemi, aldığımda Android 8.1 Oreo iken şimdiyse güncel Android 10 işletim sistemine sahip. Güncellemeler ile telefonun yavaşlaması gibi bir durumda söz konusu olmadı.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir