1. Anasayfa
  2. Android

Apple A14 Bionic işlemcisi ve Geekbench

Apple A14 Bionic işlemcisi ve Geekbench
0

Apple A14 Bionic işlemcisine dair yaşanan yeni gelişmeler var. Apple A14 işlemcisi, Geekbench listesinde yerini aldı. Yapılan testlere göre yeni iPhone işlemcisi A14, Snapdragon 875 ve Samsung’un yeni nesil işlemci donanımı olan Exynos 1000‘den daha hızlı.

Apple şirketi kısa bir zaman önce A14 Bionic işlemcisini tanıtmıştı. Apple şirketinin geliştirmiş olduğu en son amiral gemisi işlemcisi, geçtiğimiz günlerde Geekbench veritabanında yerini aldı. Böylece Apple A14 Bionic işlemcisinin performansı hakkında fikir sahibi olabildik. Yapılan testlerin neticesinde dikkat çekici bir şekilde A14 Bionic işlemcisi Samsung’un Exynos 1000 işlemcisi ve birçok yeni amiral gemisi Android telefonlara güç veren Qualcomm Snapdragon 875 işlemcisine göre daha üstün performans değerlerine sahip.

[ Mediatek işlemcilerine karşı olan ön yargı kırılabilir. Yeni Mediatek Dimensity 1000 hakkında bilgi sahibi olmak için buraya tıklayın ]

 

Apple A14 Bionic işlemcisi ve Geekbench

Apple A14 Bionic

Yukarıdaki görselde de gözüktüğü gibi Apple A14 Bionic işlemcisinin Geekbench testi sonuçlarında işlemcinin tek çekirdekle yapılan test sonucu 1583 puanla sonuçlandırıldı. Diğer yandan çoklu çekirdek testi sonuçlarında 4198 skoruna ulaşıldı.

İşlemcinin temel frekans değeri 2.99 GHz olarak belirlenmiş durumda. Aynı zamanda daha önceden de bahsettiğimiz gibi A14 işlemcisiyle Exynos 1000 işlemcisi karşılaştırıldığında tek çekirdekli test sonuçlarında 1302 ve çok çekirdekli test sonuçlarında 4250 puan alan Exynos 1000 işlemcisi A14’den geri kaldı. Benzer şekilde tek çekirdekli test sonucunda 1159 ve çok çekirdekli test sonuçlarında 4090 puan alan Snapdragon 875 işlemcisi de Apple’ın A14 işlemcisinden geri kaldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Apple A13 Bionic

Geekbench puanları her ne kadar gerçek donanım performans değerleri hakkında %100 kesin sonuçlar vermiyor olsa da dikkat edilen bir değerdir. Birçok kullanıcı ve değerlendirici tarafından bu sonuçlar fazlasıyla önemlidir. Aynı zamanda buradaki değerler gerçek donanım performansı konusunda oldukça uyumlu sonuçlar vermektedir.

Apple’ın işlemcilerini yine kendi aralarında kıyaslayacak olursak A14 işlemcisi A12 işlemcisinden çok daha iyi sonuçlar veriyor. Geekbench testine göre A14 işlemcisi A12 işlemcisine göre tek çekirdekli testlerde %42 daha iyi sonuç veriyor. Benzer şekilde A14, çok çekirdekli testlerde %48 daha iyi sonuç veriyor.

Bir önceki işlemci modeli olan A13 ile kıyaslama yapıldığında A14 işlemcisi tek çekirdekli testlerde %20 daha iyi sonuç veriyor. Çok çekirdekli testlerdeyse bu oran %28 civarında seyrediyor.

Tüm bu değerlendirme sonuçlarına bakacak olursak Apple şirketi işlemci konusunda rakiplerine attığı farkı korumaya devam ediyor. Peki siz Apple’ın yeni işlemcisi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Aşağıdaki yorumlar bölümünde fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

 

KAYNAK: https://www.mysmartprice.com/gear/apple-a14-geekbench-faster-than-exynos-1000-snapdragon-875
Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir