1. Anasayfa
  2. Teknoloji

İphone 12 hayal kırıklığı yarattı

İphone 12 hayal kırıklığı yarattı
0

Apple şirketinin yakın zaman içerisinde tanıttığı yepyeni İphone 12 serisi birçok kullanıcı için hayal kırıklığına sebep oluyor. A14 Bionic işlemcisiyle performans yönünde artış yaşaması beklenen İphone 12 tam tersi yönde performans kaybı yaşadı.

 

İphone 12 serisinde kullanılan A14 Bionic ile ilgili performans tespiti

İphone 12 serisi için kullanılan A14 Bionic işlemcisi 5 nm üretim teknolojisine sahip bir donanımdır. Yapılan AnTuTu testlerinde İPad Air modelinde işlemcinin başarılı performansı gözler önüne sergilenirken İphone 12 için aynı başarı söz konusu olmuyor.

AnTuTu Benchmark’ın güncel sürümüyle gerçekleştirilen test neticesinde İpad Air 4 cihazı 660038 puan almayı başarıyor. Ancak aynı işlemciye sahip olan İphone 12 aynı testle sınandığında 564899 puan alıyor. Test neticesinde elde edilen puanlar detaylı bir şekilde ele alındığında CPU, bellek ve kullanıcı deneyimi kısmında herhangi bir sorun yaşanmazken GPU kısmında İphone 12’nin %25 oranında performans kaybı yaşadığı tespit edildi.

Tüm bu tespitin neticesinde İphone 12 işlemcisinin grafik biriminde hız yavaşlatma işleminin uygulandığı ifade ediliyor. Diğer bir tespitte İphone 12’nin elde ettiği GPU sonucunun bir önceki yılın modeli olan İphone 11 Pro modelinin bile gerisinde kaldığını gösteriyor.

Bir diğer tespitte 5G ağının pil kullanımına etkisi üzerinde oluyor. 5G teknolojisi hem Android telefonların hem de İphone modellerinin pil kullanımını olumsuz şekilde etkiliyor.

 

5G özelliği bataryayı sömürüyor

Tom’s Guide, iki yeni İphone modelini standart olarak uygulanan pil testine tabi tuttu. Aynı koşullar altında iki İphone modelini test etti. Aradaki tek farksa test edilen cihazlarda her seferinde 4G teknolojisi ve 5G teknolojisi ayrı ayrı kullanıldı. Her test aynı tarayıcı uygulaması ve farklı bağlantı teknolojileriyle 30 saniyede bir farklı internet sitesi ziyaret edilerek denendi.

Yapılan testin neticesinde 4G modeli 10 saat 23 dakikalık bir pil performansı sunarken 5G modeli 8 saat 25 dakikalık bir pil performansı gösterdi. Yani 5G özellikli İphone modelinin pili 4G özelliğine göre 1 saat 58 dakikalık daha az pil kullanım süresi sundu. Aradaki bu fark İphone 12 Pro modeli için daha da arttı. iphone 12 modeli 4G özelliğiyle 11 saat 24 dakika kullanım süresine sahipken 5G özelliğiyle test edildiğinde 9 saat 6 dakika kullanım süresi sergiledi. Aradaki farksa 2 saat 18 dakikalık bir süre kaybına yükseldi.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir