1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Kirin 9000 işlemcisi Snapdragon 865 işlemcisini geride bıraktı

Kirin 9000 işlemcisi Snapdragon 865 işlemcisini geride bıraktı
0

Huawei markasının kendi işlemci donanımı olan yepyeni Kirin 9000 modeli yapılan Geekbench testlerine göre Snapdragon 865 işlemcisini geride bıraktı. Performans yönüyle Geekbench’den oldukça iyi geri dönüş alan Kirin 9000 işlemcisi, Huawei’nin amiral gemisi Mate 40 modeline güç verecek.

Geçtiğimiz yıl içerisinde birçok şeyle mücadele eden Huawei şirketi, ABD’nin kara liste uygulamasına rağmen çok iyi işler sergiledi. Oldukça zor bir süreçten geçen şirket, 22 Ekim tarihinde yeni bir etkinlik düzenleyecek. Şirketin yapacağı bu etkinliğin kapsamında büyük bir olasılıkla Mate 40 modeli tüketicilerle buluşturulacak. Şirket, yeni modelini tanıtacağı günü beklerken geçtiğimiz günlerde Mate 40’a gücünü verecek olan Kirin 9000 işlemcisinin Geekbench raporu ortaya çıktı.

İşlemci, 5 nm üretim teknolojisini kullanıyor. Aynı zamanda 5G teknolojisiyle uyumlu olan donanım, tüketicileri üzemeyecek bir performansa sahip. Geekbench sonuçlarına göre geride bıraktığı Snapdragon 865 işlemcisi aynı zamanda Samsung Galaxy Note20 modeline güç veriyor.

[ Qualcomm Snapdragon 865 işlemcisinin performansını merak ediyor musunuz ? İnceleme yayınına gitmek için buraya tıklayın. ]

 

Kirin 9000 işlemcisi ve Geekbench sonuçları

Huawei’nin kendi işlemcisi, daha önceki donanımlarla da kullanıcılarının gönlünü fethetmişti. Oldukça iyi performans sergileyen Kirin işlemcisi, Çin menşeili Huawei şirketinin ABD’ye bağımlı olmadığı konusunda kendini ispatlamıştı. Bir aralar Android işletim sisteminden de dışlanmaya çalışan Huawei, gün geçtikçe gücüne güç katıyor. Şirket hem kendi akıllı telefon modeliyle sıkı bir rekabet gücü oluşturuyor hem de donanımsal alanda da kendini geliştiriyor.

Android platformunda birçok akıllı telefon modeli ve markasına güç veren Snapdragon işlemcisinden daha iyi bir performansa sahip olan Kirin 9000 ile Mate 40 modeli oldukça iyi performans sergileyecek. Geekbench’te yer alan verilere göre bu işlemci NOH-NX9 kod adında olan bir akıllı telefon modeli üzerinde test edildi. Bu kod adındaki modele göre aynı zamanda Huawei’nin başka amiral gemisi modeline sahip olmadığı için Kirin 9000 testlerinin Mate 40 cihazında test edildiği yorumları yapılıyor.

Kirin 9000

Aynı zamanda Mate 40 akıllı telefon modeli hakkında yapılan diğer yorumlarda cihazın 8 GB RAM belleğine sahip olacağı yönünde. Yazılım özellikleri hakkında cihazın Android 10 işletim sistemini kullanacağı ifade ediliyor. Yapılan testlerin neticesinde ve yukarıdaki görselde de gözüktüğü gibi Kirin 9000 işlemcisi tek çekirdekli testte 1020 ve çok çekirdekli testte 1020 alarak Snapdragon 865 işlemcisini geçti. Snapdragon 865 işlemcisi aynı testte, tek çekirdek performansından 900 ve çok çekirdek performansından 3100 puan alabilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

HiSilicon Kirin 990 5G

Ancak her ne kadar Huawei’nin yeni  işlemcisi ve Samsung’un Exynos 1080 işlemcisi Snapdragon 865‘i geçse de geç kalındı. Çünkü 2020 yılı içerisinde Qualcomm‘un yepyeni ve oldukça güçlü bir Snapdragon işlemcisi üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu işlemciyse muhtemelen var olan tüm Android platformu işlemcilerinden güçlü olacak.

 

Geekbench’e git

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir