1. Anasayfa
  2. Sinema

Paramedik Filmi İncelemesi, Yorumları ve IMDb Puanı

Paramedik Filmi İncelemesi, Yorumları ve IMDb Puanı
0

Paramedik filmi incelemesi

Paramedik filmi 2020 yılının Eylül ayında Netflix’te yayınlanmıştır. Paramedik film yayınlanmadan önce fragmanlarıyla oldukça merak uyandırmış, yayınlandıktan sonra ise Türkiye’de en çok izlenenler listesine girmeyi başarmıştır. Paramedik IMDb puanı 5,6’dır.  Paramedik film yorumlarına bakacak olursak, izleyicilerin yarısından çoğu beklentiyi karşılayamadığını yazmıştır. Paramedik yorum ve paramedik filmi konusu hakkında yazımızın devamında detaylı bir şekilde bahsedeceğiz…

Resmi internet sitesi

 

Paramedik Konusu

Konusuyla Netflix kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başaran Paramedik filmi, normal bir hayat süren adamın yavaş yavaş dibe düşmesini anlatıyor.

Ambulansta sağlık görevlisi olarak çalışan Angel, zaman zaman mesleğinde etik görülmeyecek davranışlar sergilemektedir. Film giriş sahnesiylle bize bu şekilde Angel’den ufak detaylar verir. Mesela, mesleğinin getirmiş olduğu avantajla sıklıkla karşılaştığı ölmüş insanlardan fark edilmeyecek, küçük ama değerli eşyaları gizlice alır, evinde saklar. Yani film ilk olarak seyirciye başrolün biraz tuhaf biri olduğunu hissettirir.

Daha sonra evli ve mutlu olduğunu gösterir. Tabii sıradan bir insan ne kadar mutluysa Angel’da o kadar yaşadığı hayattan zevk almaktadır. Güzel bir eşi vardır, mükemmel bir hayat yaşamıyor olsalar da ilişkileri gayet normaldir.

Bir gün kritik durumda olan bir hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışırken, Angel’in de bulunduğu ambulans trajik bir kaza geçirir. Kaza sonucunda yürüme yetisini kaybeder ve doğal olarak bu durum psikolojisini kötü yönde etkiler. Kaza öncesinde eşiyle normal bir hayat sürerken şimdi eşi hakkında şüphelere düşer ve küçük olayları takıntı haline getirir. Angel hayatının en kötü zamanlarını yaşamaya başlar…

Paramedik, gerilim türü izleyicileri için dikkat çekici bir konuya ve izleyiciyi şaşırtacak birkaç sahneye sahip. Fakat genel olarak bakıldığında konunun güzel işlenemediğini görüyoruz. Bazı sahnelerde kendi isteğinizle odaklanırken, bazı sahnelerde odaklanma zorluğu yaşatabiliyor. Özellikle “bu neydi şimdi ?” diyebileceğimiz sahnelerin fazla olması, bütünlüğü kötü yönde etkiliyor. Buna bağlı olarak izleyici yorumları da olumsuz oluyor. Dikkati uzun bir süre boyunca üstünde tutamayan filmlere maalesef çok iyi bir gerilim filmi diyemiyoruz.  Tabii ki kötü bir film de sayılmaz ama daha etkili olabilmesi için çaba harcanmamış sayılabilir. Önemli sahneler fotoğraf hızında geçiyor, yani izleyiciyi biraz karmaşık hissettiriyor. Bu duruma olumlu yönden bakılırsa, kısa süresiyle sıkılma olayını minimumda tutuyor. Bir de başrolün oyunculuğunun gayet yerinde olması, filmin övebileceğimiz yanlarından. Başarılı bir kötü karakter olarak kendisini sevmememizi çok iyi bir şekilde sağlıyor. Filmdeki oyunculukların etkileyiciliğinin yeterli seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

 

Paramedik Filmi Yorumları

İzleyicilerin filmleri yorumlayıp, puanladığı letterbox platformundan The Parademic (2020) filmi yorumlarına göz atalım…

  • ahmet düzenli from letterboxd : Sonu ve işkence sahneleri aşırı iyi. (puan 3,5)
  • emrelcts from letterboxd: Invısıble Guest filmindeki başroldeki abimiz yine bence iyi iş çıkarmış. Bunun haricinde filmdeki mantık hataları, zayıf senaryosu ile puan olarak da düşük kalıyor.90 dakikaya yakın kısa  süresiyle de ne olursa olsun bence izlenebilecek sürükleyici, çerezlik film. (puan 2,5)
  • enes tosun from letterboxd: Sonu işkenceydi ve çok kötü bir film. (puan 2)
  • logosuz from letterboxd: Hem o eski tatlı Mario değil hem de adamı feriha’nın halil’ine çevirmişler. (puan 2)

 

Paramedik Filmi Oyuncuları-Karakterler

Mario Casas – Angel
Déborah François – Vane
Guillermo Pfening – Ricardo
Celso Bugallo – Vicente
Raúl Jiménez – Fermín
Maria Rodríguez Soto – Sandra
Pol Monen – Andrés
Gerard Oms – Agente

 

Paramedik Hakkında

Dram, gerilim türünde olan Paramedik filminin yönetmeni Carles Torras’tır. Netflix İspanya yapımı film 1 saat 34 dakika sürmektedir. Başrolünde 3MSC, Sensiz Olmaz, Görünmeyen Misafir gibi filmlerle ismini duyurmuş Mario Casas ve Bir Kasiyerin Günlüğü, Popüler gibi filmlerde dikkat çekmiş olan Deborah François yer alıyor.

Gerilim türünde başka bir film önerisi için buraya tıklayın

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 1
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir