1. Anasayfa
  2. Blog

Samsung’un yeni işlemcisi Exynos 1080 herkesi şaşırttı

Samsung’un yeni işlemcisi Exynos 1080 herkesi şaşırttı
0

 Twitter platformu üzerinden Ice Universe’nin yaptığı açıklamalara göre Exynos 1080 işlemcisi Snapdragon 865+ işlemcisini geride bıraktı. Yapılan paylaşıma göre Exynos 1080 işlemcisi AnTuTu’dan 693600 puan alanarak Snapdragon 865+ işlemcisini geride bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde Samsung şirketi Exynos işlemcisi hakkında çeşitli paylaşımlarda bulunmuştu. Ancak işlemcinin özellikleri hakkında herhangi bir bilgi paylaşımı olmamıştı. Yapılan açıklamalardan sonra Exynos 1080 işlemcisi hakkında yeni açıklamalar yapıldı. Telefon sektöründe önemli isimlerden biri olan Ice Universe, işlemcinin AnTuTu puanını Twitter platformu üzerinden açıkladı. Ice Universe tarafından yapılan açıklamalara göre Smasung’un 5 nm üretim teknolojisiyle geliştirmiş olduğu yeni Exynos 1080 işlemcisi AnTuTu’dan 693600 puan aldı.

Aynı zamanda Android platformunda birçok amiral gemisi telefon modeline güç veren Snapdragon 865+ işlemcisi, AnTuTu puanlamasında Exynos 1080 işlemcisinin altında yer alıyor. Exynos 1080 için bir önemli farklılıkta grafik biriminde yer alıyor. Çünkü Exynos 1080 işlemcisi, Snapdragon 865+ işlemcisine göre daha güçlü grafik birimine sahip.

 

Exynos 1080 ve AnTuTu puanı

AnTuTu platformunda gözüken bu puan şuan için Exynos 1080 işlemcisinin performansı hakkında detaylı bilgi sunmamaktadır. Çünkü Samsung tarafından yeni işlemci hakkında tüm detaylı bilgiler verilmedi. Ancak elde edilen bilgilere göre Samsung şirketinin Exynos 980 işlemcisi üzerinde yapmış olduğu geliştirmeler sonucunda Exynos 1080’nin ortaya çıkması ve yeni bir devrin kapısının aralandığı yönünde.

Aynı zamanda bazı kesimler için Samsung markalı telefonlarda yepyeni bir dönemin başlatılacağı ifade ediliyor. Buna sebep olarak şirketin AMD ile yaptığı ortaklık gösteriliyor. Analistlere göre AMD tarafından üretilen grafik birimiyle eşleştirilen Exynos işlemcileri 2022 yılında piyasaya sürülecek. Exynos 1080 işlemcisi 2021 yılını idare ettirecek bir ara işlemci modeli olarak kullanılacak.

Özellikle Samsung akıllı telefon modellerinde ve amiral gemisinde ortada belirsiz bir durumu yaşanabiliyor. Aynı model telefonlar bazı bölgeler için Snapdragon işlemcisiyle telefon piyasasına çıkartılırken diğer bölgelerde Exynos işlemcisiyle piyasaya çıkartılıyor. Exynos işlemcisinin gelişim sürecinde yaşanan bazı durumlardan ötürü pahalıya patlaması ve Snaprdragon işlemcisine göre daha kötü performans sergiliyor olması Samsung kullanıcıları kızdıran bir durum haline gelmişti. İlerleyen süreçte Samsung, Exynos 1080 işlemcisiyle bu durumdan kendini tamamen kurtarabilir. Günümüzde oldukça popüler ve başarılı bir marka olan AMD ile güçlerini birleştirip grafik birimini de iyileştirirse daha stabil akıllı telefon modellerine sahip olabilir.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir