1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Windows 10 Görev Çubuğu Yazı Yazma Sorunu

0

Milyonlarca kullanıcısı olan Windows 10 işletim sisteminin sorunları ne yazık ki bitmek bilmiyor. Birçok kullanıcı “Windows 10 görev çubuğu çalışmıyor” sorunundan sıklıkla şikayet ediyor. Bu sorun yüzünden Windows 10 görev çubuğu yazı yazma işlemi gerçekleştirilemiyor. Windows 10 görev çubuğu klavye çalışmıyor sorununa çözüm olarak internette birçok yöntem gösteriliyor ancak bunların neredeyse hepsi, tüm kullanıcıların yaşadığı probleme çözüm olamıyor.

İnternette bu konu hakkında birçok içerik bulunuyor. Özellikle “%100 kesin çözüm” vaadinde bulunan ancak sorunu gidermeyen içeriklerin arasında kaybolduysanız merak etmeyin. Burada yaşadığınız problemin çözümüne muhtemelen ulaşacaksınız.

💡 Ayrıntılarla ilgilenmiyorum. Beni doğrudan en olası çözüm yoluna götür.

 

Windows 10 görev çubuğunda klavye çalışmıyor sorunu tam olarak nedir?

Yaptığımız araştırma da birçok kullanıcı özellikle zorunlu Windows 10 güncellemesinden sonra görev çubuğunda klavyenin çalışmamasından şikayet etmeye başlamıştır. Sonuç olarak kullanıcılar, Windows arma kutusunda herhangi bir şey yazamıyor yada herhangi bir ağa bağlanacakları zaman Wi-Fi şifrelerini giremiyorlar. Bu durumun sonucunda da Google arama motorunda birçok kişinin “Windows 10 görev çubuğu klavye çalışmıyor” şeklinde araştırma yaptığını fark ettik ve konuya el atmak istedik.

Burada dikkat edilmesi gereken şeyse, kullanıcıların birçoğu için yaşanan Windows 10 görev çubuğu yazı yazma sorunu için birden çok faktörün sebep olabilme ihtimalidir. Bu yüzden çözüm olarak birçok yerde gösterilen “Arama” servisinin kapatılıp yeniden açılması sorunun çözüme kavuşması için yeterli olmayabilir.

Yada internette hiç ilgisi olmayan çeşitli çözüm yolları da Windows 10 görev çubuğu yazı yazma sorunu için çözüm yolu olmayabilir. Bu konuda birçok internet sitesi antivirüs yazılımı yüklemeyi ve tam tarama yapmayı tavsiye etmiş ancak bu tavsiye sonucunda sorunu yaşayan tüm kullanıcılar için çözüm yoluna ulaşılamamıştır.

Windows 10 görev çubuğu çalışmıyor sorunu genellikle DELL, HP gibi bilgisayar markasını kullanan kişiler tarafından yaşanıyor. Aynı zamanda bu sorun daha çok zorunlu Windows 10 güncellemesinden sonra ortaya çıkıyor.

 

Windows 10 görev çubuğu klavye çalışmıyor sorununun çözümü

Windows arama kutusunda herhangi bir şeyin yazılamaması, Wi-Fi ağına bağlanırken şifre girilememesi, Bluetooth gibi simgelere tıklanamaması Windows 10 kullanıcılarının sinirini bir hayli fazla bozabilir. Bu konuda yaşadığınız sorunun çözüme kavuşması için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

 

explorer.exe’nin yeniden başlatılması

Windows 10 işletim sisteminde bazı fonksiyonlar düzgün bir şekilde çalışmıyor olabilir. Bu yüzden explorer.exe hizmetinin kapatılması ve yeniden çalıştırılması sorunu giderebilir. Tabi explorer.exe kapatıldığında bilgisayarınızdaki dosyalar ve başlat çubuğu ekrandan kaybolacaktır. Bu durumda hemen panik yapmayınız.

explorer.exe’nin kapatılması ve yeniden başlatılması için yapılması gerekenler;

  • Görev çubuğunun boş bir alanına sağ tıklayarak yada Win + Alt + Del tuş kombinasyonuyla görev yöneticisini açın.
  • Üst kısımdan Ayrıntılar sekmesine gidin.
  • Açılan pencerede explorer.exe seçeneğini devre dışı bırakın. [Klasörler ve görev çubuğu ekrandan kaybolacak.]
  • Sol üst kısımdan Dosya‘ya tıklayın. Ardından Yeni Görev Çalıştır’a tıklayın.
  • Açılan pencerede Bu görevi yönetici ayrıcalıklarıyla oluştur kutucuğunu işaretli hale getirin.
  • Sonrasında kutu içerisine explorer.exe yazıp Tamam‘a tıklayın.

Bu yöntem sayesinde HP bilgisayarlarda “Windows 10 görev çubuğu klavye çalışmıyor” sorunu çözüme kavuşmuştur. Ancak bu çözüm metodu ne yazık ki kalıcı bir yöntem olmayı başaramamıştır. Bilgisayar yeniden başlatıldığında aynı sorun tekrar baş göstermiştir.

 

PowerShell ile “Windows 10 görev çubuğu yazı yazma” sorununun çözümü

Sağ alttaki Windows logosuna sağ tıklayın. Ardından Windows PowerShell (Yönetici) seçeneğine tıklayın. Açılan mavi ekranlı komut satırı penceresine aşağıdaki komutu girin.

PowerShell ile çalışmaya başlamadan önce açık olan tüm uygulamalar ve ayarlar kapatılmalıdır.

Get-AppxPackage Microsoft.Windows.ShellExperienceHost | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml"}

Bu komut, başlat menüsünü yeniden kaydedecektir.

 

Görev zamanlayıcı ile “Windows 10 görev çubuğu çalışmıyor” sorununun çözümü

Windows + R tuş kombinasyonuyla Çalıştır penceresini açın. Açılan çalıştır penceresine “taskschd.msc” yazın. Ardından Tamam butonuna tıklayın. Bu işlemleri yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki görselde ki gibi bir pencere açılacaktır.

Sol tarafta bulunan menüden aşağıdaki klasöre ulaşın;

Görev Zamanlayıcı Kitaplığı > Microsoft > Windows > TextServicesFramework

 

 

TextServicesFramework klasörüne ulaştıktan sonra karşınıza aşağıdaki görselde gözüktüğü gibi içi boş bir alan çıkacaktır. Eğer sizin bilgisayarınızda bu alan boş değilse içerideki her şeyi silin. Sonrasında boş alana sağ tıklayarak Görev Al‘a tıklayın. Karşınıza dosya seçme ekranı gelecektir.

Windows10Search.zip dosyasını indirmek için buraya tıklayın

Bu ekranda cihazınıza yukarıdaki bağlantıdan indirdiğiniz Windows10Search.zip içerisindeki MsCtfMonitor.xml dosyasını seçin.

TextServicesFramework klasörünün içerisine bu dosyayı yükledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Cihazınız yeniden başlatıldıktan sonra görev çubuğunda yazı yazamama sorununuz çözülecek, klavyenizi Windows arama kutusunda yada Wi-Fi şifresi kısmında tekrar kullanabileceksiniz.

Bu yöntem sayesinde DELL cihazlar başta olmak üzere görev çubuğunda klavyenin çalışmaması sorunu çözülmüştür. Birçok cihazda bu yöntem sayesinde çözüme ulaşılmıştır.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir