1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Windows 10 Kilit Ekranı Resmi Nasıl Değiştirilir?

Windows 10 Kilit Ekranı Resmi Nasıl Değiştirilir?
0

Windows 10 kilit ekranı resmi işletim sisteminiz tarafından otomatik olarak atanır. Ancak bu konuda kilit ekranı fotoğraflarını istediğiniz gibi değiştirebilir, slayt akışı bile yapabilirsiniz. Şuan için bilgisayarda kullandığınız kilit ekranı görselini görmek için Windows + L tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Mevcut olan kilit ekranı görselini değiştirmek içinse masaüstüne sağ tıklayın. Daha sonrasında Kişiselleştir‘e tıklayın. Açılan pencerenin sol kısmında Kilit ekranı sekmesine tıklayın. Burada görselleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İster tek bir görsel kullanabilir, isterseniz her seferinde farklı bir görsel gözükecek şekilde slayt görseli yapabilirsiniz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Windows 10 kilit ekranı resmi değiştirme

Windows kilit ekranı içerisinde yer alan görseli değiştirmek mi istiyorsunuz? Aşağıdaki adımları takip ederek kilit ekranı görselini değiştirebilir yada farklı kişiselleştirmeler de yapabilirsiniz.

  • Öncelikle bilgisayarınızın masaüstüne gelin. Boş bir yere sağ tıklayın. Daha sonrasında Kişiselleştir‘e tıklayın.
  • Daha sonrasında Arka Plan başlığı altındaki açılır menüden Resim seçeneğine tıklayın.
  • Hemen alt kısımda bulunan Gözat butonuna tıklayarak bilgisayarınızda var olan bir görseli kilit ekranı resmi olarak seçebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Windows 10 kilit ekranı resmi

Dilerseniz Resim seçeneğinin olduğu kutu üzerinde düz renk seçeneğine de tıklayabilir ve düz bir renk ayarlaması da yapabilirsiniz. Yada Slayt gösterisi seçeneğini seçerek içerisinde resim olan bir klasörü seçerek kilit ekranı resminizi çoğaltabilir ve birden fazla resmi kullanabilirsiniz.

Pencerenin alt kısmında bulunan Karıştır seçeneğini etkin hale getirebilir ve rastgele bir resmin kilit ekranı olmasını sağlayabilirsiniz. Aynı penceredeki seçenekler üzerinden pil gücünde çalışırken bile kilit ekranında var olan resimlerin etkin durumda kalmasını sağlayabilirsiniz. Seçtiğiniz yada var sayılan resimlerin ekrana sığdırma yöntemini de değiştirebilirsiniz.

Windows 10 kilit ekranı fotoğrafları için mevcut olan tüm seçenekleri bu pencere altında bulabilirsiniz. Eğer sadece kilit ekranını değiştirmekle yetinmek istemiyorsanız kişiselleştirme seçenekleri arasında çok daha fazla seçeneğe ulaşabilirsiniz. Windows 10 işletim sistemine sahip olan bilgisayarınıza bambaşka bir görünüm kazandırabilirsiniz. Arka plan resmini değiştirebilir ve tema renkleri üzerinde çeşitli oynamalar yapabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir