1. Anasayfa
  2. Windows 10

En İyi Video İndirme Programları (Tüm Siteler İçin)

En İyi Video İndirme Programları (Tüm Siteler İçin)
0

İhtiyacımız doğrultusunda çeşitli içerikleri web sitesinden hızlı ve kolayca indirmek isteriz. Bu nedenle kullanıcıların ihtiyaçlarını gidermek için en iyi video indirme programları bazı zamanlarda gerekli olur.  Sol olarak herhangi bir web sitesinden video indirirken çözünürlük ayarına da dikkat etmek gerekir.

Online video akışı çoğunlukla Youtube üzerinden gerçekleştiriliyor. Her bir dakikada 400 saate yakın içerik üretiliyor. Bu içeriklerin konuları çeşitlilik gösteriyor. 18-50 yaş arasının sıklıkla kullandığı Youtube platformunda video akışı sürekli sirkülasyona uğruyor.

Yaş sınırlarını son yıllarda genişleten Youtube bünyesinde her kesime hitap edecek içerikler bulunuyor. Video akış platformlarına örnek olarak Vimeo Dailymotion, Twitch gibi uygulamalarda yer alıyor.

Oyun, güncel konular ve çeşitli içerikleri ile Youtube gibi platformlar, kullanıcısını memnun etmeye devam ediyor. Ancak kullanıcılar her zaman çevrimiçi olamayabiliyor. Bunun için çeşitli çözümler bulunuyor. En iyi video indirme programları sayesinde video indirmek bunlardan biri olarak görülüyor. Böylece çevrimiçi olmadığınız zamanlarda dilediğiniz videoyu izleyebiliyorsunuz.

En iyi video indirme programları sayesinde istediğiniz videoyu cihazınıza indirebilir ve internet bağlantısının olmadığı zamanlarda izleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Video İndirme Programları Nelerdir? 

Bazen Youtube, Facebook gibi platformlardan video indirmek isteyebilirsiniz. İnternet bağlantınızın olmadığı zamanlarda çevrimdışı olacak şekilde video izlemek isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlar karşısında video indirme programlarını kullanabilirsiniz.

 

Video DownloadHelper

Video indirme esnasında çeşitli uygulamalar bulunuyor. Chrome ve Firefox video DownloandHelper uzantısında kullanılabilir. Çeşitli video akışı uygulamaları da bunu destekler vaziyette. Twitter, Udemy, Facebook, Instagram, Vimeo, Lynda ve Dailymotion gibi birçok video akışı sağlayan platform bu uygulamaları kullanıyor.

Tarayıcı uzantısı olarak en iyi video indirme programları arasındadır. Ancak Video DowloadHelper kullanabilmeniz için tarayıcınıza bu uzantıyı indirmeniz gerekir.

İndirmiş olduğunuz bu uzantı tarayıcınızın yanına düğme ekler. Tek hareket ile indirme işlemi tamamlanır. En iyi video indirme programları ile bilgisayarınız da videoyu nereye kaydedeceğiniz açılır kutu ile mümkündür.

 

4K Video Downloader

Video çekimi ve video alışı platformlarında indirme işlemini rahatlıkla yapabileceğiniz bir işlev aracı. Kolay anlaşılması ve yoğun bir bilgiye ihtiyaç duymadan her kullanıcının rahatça kullanabileceği 4K Video Dowloader en iyi video indirme programları arasındadır.

Video çekmek içinden sıklıkla içerik üreticileri tarafından da sıklıkla tercih edilir. Video indirmek içinde kullanıcısına uygun koşullar sağlar.

4K Video Dowloader uzantısı Windows, Mac, Linux tarafından kullanılabilir. Youtube, Facebook, Flickr, Dailymotion ve Vimeo gibi uygulamalar tarafından da desteklenmektedir.

4K video indirme işleminden herhangi bir çaba gerektirmeden videonun birebir aynısını siz kullanıcıları için indirir. Videonun kalitesi içerik üreticileri tarafından nasıl ayarlandıysa o şekilde indirme gerçekleşir.

Video indirme sırasında yapacağınız şey çevrimiçi video akışı sağlayan sitelerde ki içeriklerin URL’sini kopyalayarak uzantıya yani 4K Video Dowloader’a yapıştırmaktır. (URL; web adresidir. Genellikle internet tarayıcısının adres kutusunda üst tarafta gösterilir.)

En iyi video indirme programları arasında bulunan uzantı indirme işlemini kısıtlamayan bu içerik sayesinde video çekmek ve indirmek artık son derece hızlı ve basit hale geliyor. 4K Video Dowloader kullanıcısına video indirme süresinde de çeşitli avantajlar sunuyor. Örneğin Youtube üzerinden abone olduğunuz bir içerik üreticinin kanalındaki videoları otomatik olarak indirebiliyor.

Video indirme esnasında kalite 8K, 4K, 720 ve 1080 olabilir. Dediğimiz gibi bu video içerik üreticisinin videoyu yüklediği şekli ile ilgilidir. Videonuz da sadece ses duymak istiyorsanız bu tercihiniz 4K Video Dowloader ile gerçekleşir.

 

Freemake Video Downloader

Son dönemlerin en sık kullanılan en iyi video indirme programları arasındandır. Windows tarafından kullanılan bu indirici kolay kullanımı, kaliteli video indirmesi ve ücretsiz kullanımı ile piyasada ilkler de yer alıyor. Dezavantajı sadece Windows’ta kullanılabiliyor olması. Pek çok uygulamada Freemake video indirici aracını görmek mümkündür.

Video akışı siteleri başında Youtube, Freemake video indiriciyi en sık kullananlar arasındadır. En iyi video indirme programları arasında bulunan Freemake pek çok site tarafından destekleniyor. Facebook, Liveleak, Vimeo, Dailymotion, Veoh gibi çeşitli siteler Freemake video indiriciyi destekliyor.

Format seçenekleri de çeşitlilik göstermektedir. En iyi video indirme programları da indirme işlemi çeşitli şekillerde gerçekleştirebilirsiniz. Videonuz da sadece ses istiyorsanız MP3 biçiminde de indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Freemake video indirici kullanımı oldukça basittir. Yapmanız gereken videonun URL ‘sini kopyala yapıştır yapmaktır. Freemake video indirici piyasada kullanım bakımından ilk sıralarda yer alıyor.

 

JDownloader

Windows, Mac ve Linux platformları tarafından kullanılan en iyi video indirme programı uzantısıdır. Tüm video akışı sitelerinde kullanılabilir

JDowloader video indiricisi aslında akış indiricisidir. Herhangi bir web sitesinin adresini kopyala yapıştır yaptığınızda alanda bulunan bütün videoları tarar. İstediğiniz videoyu tek tuş ile indirmeniz mümkündür. Bu uzantıda videonun URL’sine ihtiyaç duyulmaz. Bu da daha hızlı bir işlemdir. Tercih edilmesinde ki en önemli faktörlerden biridir.

İşleminizde istediğiniz kadar videoyu indirme olanağı sağlayan JDowloader kullanım açısından da oldukça basittir.

Dikkat edilmesi gereken konulardan biride ihtiyacınız olamayan diğer programlarında paket yazılımında bulunmasıdır. Yükleyicinizi çalıştırdığınıza “Bing Arama” ile karşılaşırsınız. Bu sayfa da iki seçenek bulunuyor. “Reddet” ve “kabul et”. Reddede bastığınızdan emin olun. Yoksa istemediğiniz pek çok video ve içeriğinin bilgisayarınıza yüklenme sorunu ile karşılaşırsınız.

 

youtube-dl

Windows, Linux ve Mac uygulamaları tarafından kullanılır. Youtube-dl kullanımı için beli bir bilgi birikimine sahip olmanız gerekiyor. Komut satırı kullanılan video indirme programları arasında olan Youtube-dl çeşitli işlevler de gerçekleştiriliyor. Grafik ara yüzlerin de youtube-dl kullanılır. Pek çok web sitesi tarafından desteklenen bu araç hızlı bir şekilde işleminizi gerçekleştirir.

Video indirme programları içinde en fazla esneklik gösteren uzantıdır. Fakat youtube-dl hakkında bilmeniz gereken pek çok şey bulunuyor. Aksi takdir de işleminiz başarısızlık ile sonuçlanır.

Video indirme programları içinde olan Yotube-dl video indiricisinin pek çok özelliği bulunuyor. İndirilen video da reklamların dâhil edilip edilmemesi, altyazıların bulunması, indirme hızındaki değişiklikler, çeşitli video seçimi, toplu video indirme işlemi, kalite seçenekleri gibi video indirme özellikleri bulunuyor. Youtube-dl, Metacafe ve Youtube gibi platformlarda daha sık tercih ediliyor.

Youtube-dl videoları çeşitli şekillerde indirme seçeneğine de sahiptir. MP3,MP4, OGG, 3GP, AAC, M4A, FLV, WEBM ve WAV şeklinde videolarınızı indirmek mümkündür.

Video İndirmede Kullanılacak Diğer Yöntemler

Peki, videonuzu destekleyecek en iyi video indirme programları bulamadıysanız ne yapmanız gerekiyor? Bunun içinde çeşitli yollar mevcuttur.

İndirmek istediğiniz videoyu tam ekran boyutuna getirip bilgisayar veya tabletinizden kaydetmektir. Pek tercih edilmeyen bu işlem uzun sürse de video indiriciler olmadığında başvurulan bir yöntemdir. Çevrimiçi videolarını video akışlı bir şekilde kaydetmek için ayrıca VLC’ de kullanılabilir

En iyi video indirme programları olmadan yapılan kayıt işleminde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan biri her site bu kaydetme işlemine izin vermemesidir. İşleminizi ne kadar doğru yaparsanız yapın web sitesinin onayı olmadan içeriği kaydedemezsiniz. TV akışları buna örnek verilebilir.

Geriye sadece en iyi video indirme programları ile indirilmiş, çevrimdışı izleyebileceğiniz, istediğiniz kalite ve hız ile videonuzu oynatmak kalır. Videonuzu tekrar tekrar izleme fırsatı da sunan en iyi video indirme programları son dönemlerde sık sık kullanılmaya başlandı.

 

Kaynak: https://www.makeuseof.com/tag/capture-streaming-video-website-5-tools/
Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir