1. Anasayfa
  2. Android

Android İçin 10 AntiVirüs Uygulaması

Android İçin 10 AntiVirüs Uygulaması
0

Windows gibi bilgisayar işletim sistemlerinin yanı sıra Android telefon ve tabletlerde de bir AntiVirüs bulunmalıdır. Özellikle de yüz binlerce farklı zararlı yazılımın tespit edildiği Google’ın işletim sistemi için.

Android güvenli çoğu durumda güvenli değildir. Büyük popülaritesi nedeniyle Android, her bilgisayar korsanının bir numaralı hedefi olma eğilimindedir. Buna ek olarak, Play Store’daki yeni uygulamaların en üst düzeyde denetlenmemesi, geçmişte birçok cihazın saldırıya uğramasına neden olmuştur.

Android İçin En İyi AntiVirüs Uygulamaları

Bitdefender Mobil Güvenlik

Bitdefender sadece Windows için en iyi bilinen, en iyi ve en güvenilir AntiVirüs programlarından biri değil, aynı zamanda mobil sürümü de onu Android cihazlarda eşit derecede değerli kılıyor. Öncelikle, uygulama bilinen kötü amaçlı yazılımlara karşı üstün koruma sağlar, Android cihazların hızını minimum düzeyde artırır, Android Wear ile uyumludur ve tüm virüslü ve kötü amaçlı web sitelerini engeller.

Android cihazınızda Bitdefender’ı etkinleştirdiğinizde, spam veya kötü amaçlı bir web sitesinden gelen bir mesajda bir bağlantı aldığınızda, AntiVirus sizi açmamanız için uyaracaktır. Dahası, sağladığı kimlik avı önleme sistemi şüphesiz dünyanın en iyi ve en güvenilir sistemlerinden biridir. WearON özelliği de akıllı saatinizin güvenliğini artıracak ve aynı özellik sayesinde telefonunuzu bulamamanız durumunda ses çıkarmasını sağlama seçeneğine sahip olacaksınız.

Malwarebytes

Malwarebytes

Malwarebytes, Windows’taki en iyi bilinen AntiVirüs programlarından biridir. Mobil versiyonu da mükemmeldir, çünkü farklı kötü amaçlı yazılımların ve fidye yazılımlarının büyük bir yüzdesine karşı güvenlik sağlayan büyük bir veritabanı ile birlikte gelir. Uygulama ayrıca WhatsApp, Facebook Messenger gibi uygulamalardaki tüm mesajlarınızı SMS’e kadar tarayabilir, böylece kötü amaçlı bağlantıları kontrol edebilir.

McAfee Mobile Security

McAfee Mobile Security

McAfee Mobile Security, AntiVirus uygulaması alanında en iyi bilinen isimlerden biridir – ve tüm doğru nedenlerden dolayı. AntiVirus uygulaması yalnızca tüm sisteminizi virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı taramanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda ücretsiz sürümü size tüm cihaz verilerinizi uzaktan izleme, kilitleme ve silme olanağı sağlayarak sizi hırsızlık eylemlerinden korur.

Elbette, Android telefonlar ve tabletler için diğer tüm AntiVirus uygulamaları gibi McAfee de virüs ve kötü amaçlı yazılımları kontrol etmek için cihazınızda depoladığınız tüm yüklü uygulamaları ve dosyaları taramanıza olanak tanır. McAfee aynı zamanda her Wi-Fi ağı tarafından sağlanan güvenliği de kontrol eder, böylece seyahat edebilir ve yalnızca güvenli genel ağlara bağlanabilirsiniz.

Panda Dome AntiVirus

Panda Dome AntiVirus

Panda Dome şüphesiz Android için en iyi AntiVirüs uygulamalarından biridir. Uygulama siz internette gezinirken gerçek zamanlı koruma sağlıyor, cihazda yüklü tüm uygulamaları virüs ve zararlı yazılımlara karşı tarıyor ve yeni uygulama güncellemelerini kullanılmadan önce kontrol ediyor. Listedeki diğer AntiVirüs uygulamaları gibi, Panda Security de cihazın performansını etkilemez, bu nedenle sürekli kullanımından etkilenmezsiniz.

AVG AntiVirus

AVG AntiVirus

Daha önce Windows kullandıysanız, muhtemelen AVG’yi zaten biliyorsunuzdur, çünkü dünyanın en iyi bilinen AntiVirüs programlarından biridir. Ancak Windows masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara ek olarak, AVG Android cihazlar için de mevcuttur ve kullanıcıyı korurken cihazların güvenliğini ve gizliliğini artıran eşit derecede güçlü işlevler ve özellikler sağlar.

AVG, Avast ile aynı AntiVirüs sistemini kullanır (bir sonraki bölümde bahsedeceğim) ve tüm sistem dosyalarınızın yanı sıra yüklediğiniz uygulamaların tüm verilerini virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayabilir. Buna ek olarak, hırsızlık önleme özellikleri, hırsızlık durumunda cihazınızdaki tüm dosyaları ve verileri tespit etmenize, kilitlemenize ve kalıcı olarak silmenize olanak tanır.

Avast Mobile Security

Avast Mobile Security

Avast Windows dünyasında da çok iyi biliniyor ve şirket cep telefonlarında ve tabletlerinde güvenliği artırmak isteyenler için bir Android uygulaması da geliştirdi. Avast Mobile Security bazı çok önemli özellikler sunuyor ve ayrıca hırsızlık durumunda cihazınızın dosyalarını ve verilerini tespit etmenizi, kilitlemenizi ve silmenizi sağlayan bir hırsızlık önleme sistemi ile birlikte geliyor.

Sophos Intercept X for Mobile

Sophos Intercept X for Mobile

Sophos Intercept X for Mobile, özellikle mobil işletim sistemlerini hedef alan ünlü zararlı yazılımlara karşı güvenilirliğiyle tanınıyor. Hatta AV-TEST kapsamında yapılan bazı testlerde uygulama virüs ve zararlı yazılımlara karşı %100 koruma başarısı göstermiştir. Bu yazının yazıldığı sırada Sophos Intercept X for Mobile, Android mobil ve tabletler için en güvenilir AntiVirus uygulamalarından biri olarak kabul ediliyor.

Sıkça Sorulan Sorular

Android telefonum için AntiVirüs’e ihtiyacım var mı?

İnsanların çoğu Android cihazları için bir AntiVirüs uygulamasına ihtiyaç duymayacaktır. Modern ve güncel bir telefonunuz veya tabletiniz varsa, uygulamalarınızı yalnızca Google Play Store’dan indiriyorsanız ve alakasız bağlantılara tıklamıyorsanız, kötü amaçlı yazılımlara yakalanma olasılığınız büyük ölçüde azalır.

Google Play Protect nedir?

Play Protect, Android cihazlar için bir Google anti-malware koruma aracıdır. İlk olarak Android 8.0 Oreo’da piyasaya sürüldü ve o zamandan beri her Android cihazla birlikte önceden yüklenmiş olarak geliyor. Tıpkı Windows’taki Microsoft Defender gibi, Android’in önceden yüklenmiş AntiVirus’ü olarak düşünün.

Android’de güvenliği nasıl artırabilirim?

Android, cep telefonları ve tabletler için en iyi bilinen işletim sistemi olduğundan, bu konuda çeşitli riskler vardır ve genellikle bilgisayar korsanlarının bir numaralı hedefidir. Cihazınızın güvenliğini artırmak için Google Play Store ya da Aptdoi’den uygulama indirebilir ve NordVPN gibi bir VPN hizmeti kullanarak güvenlik seviyesini bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

İnsanlara ulaşmak onları bilgilendirmek ve hayatlarına kıyısından köşesinden dokunmak kolay değildir. Her daim sizi düşündürecek ve bir el çabukluğuyla ulaşabileceğiniz bilgileri bulabileceğiniz bu güzel sitede yer almak gurur verici. Yaşamınıza güzel dokunuşlarda bulunmak ve faydalı olması dileğiyle. Keyifli okumalar...

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir