1. Anasayfa
  2. Android

Samsung Akıllı Asistan Bixby’in Yeni Özelliğini Duyurdu!

Samsung Akıllı Asistan Bixby’in Yeni Özelliğini Duyurdu!
0

Samsung Bixby yeni nesil akıllı asistan olarak her geçen gün kendine yenilemeye devam ediyor. Teknoloji camiasının en bilinen firmalarından biri olan Samsung, Bixby’e kullanıcı sesi taklit etme özelliğini ekledi. Bundan böyle Bixby kullanıcıların sesini klonlayarak aramalara otomatik yanıt verebilecek. Yeni güncellemelerle tekrar popülaritesini artıran Bixby her geçen gün yeteneklerini geliştiriyor. Akıllı asistana gelen bu yeni özelliğin bazı koşullarda kullanıcıya oldukça faydalı olacağı söyleniyor. Peki, Samsung Bixby insan sesini nasıl klonlayacak?

Samsung Bixby Sesli Aramalara Kullanıcı Sesiyle Yanıt Verecek

Samsung Bixby nedir sorusuna cevap olarak sesle kontrol edilebilen ve birçok komutu yerine getirilebilen akıllı asistan cevabı verilebilir. Bir başka deyişle yapay zeka asistanı olarak da ifade edilebilir. Samsung’un yeni model telefonlarında yer alır. Birçok komutu algılayan Bixby teknolojinin sürekli değişmesi ile birlikte yeni özelliği ile adından söz ettirmektedir. Telefona cevap veremediğiniz kalabalık yerlerde yapay zeka simülatörü ile sesinizi hafızasına alarak yanıt verebilmektedir.

Samsung Bixby Yeni Özelliği Hangi Serilerde Yer Alıyor?

Samsung Bixby voice özelliği şu anda sadece S23, S23+ ve S23 Ultra akıllı telefon serilerinde bulunuyor. Ayrıca uygulamanın sesli aramalara yanıt verme özelliğinin şimdilik Korece olduğunu belirtmek gerekiyor. Samsung şirketi kullanıcıların birçok cümleyi kaydedebileceğini ve Bixby’in de bunları kopyalayabileceğini dile getiriyor. Bununla birlikte teknoloji devi Samsung aramaların haricinden bu özelliğin diğer uygulamalar için de aktif olacağını söylüyor.

Samsung Bixby Metin Araması İçin İngilizce Dil Desteği

Sesli aramalar esasında metinden ses özelliği ile uzun süredir kullanılan özelliklerden biri. Yakın zamanda One UI 5 ile ortaya çıkan Bixby metin araması için yapay zekanın kendi sesiyle yanıt veriyordu. Kısacası, Bixby kullanıcının yazdığı metni kendi sesiyle okuyup aramalara cevap verebiliyordu. 

Samsung geçtiğimiz günlerde Bixby metin araması için İngilizce dil desteğini geliştirdiklerini açıkladı. Bundan böyle yalnızca Korece olan metin araması İngilizce olarak yapılabilecek. Bu özellik şu anda S23, S23+, S23 Ultra, Z Fold4 ile Z Flip4 serileri için kullanılabiliyor. Bixby akıllı asistan Samsung’un bazı modellerine 8 adet farklı dil desteği sunuyor.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir