1. Anasayfa
  2. Android

Android ve iOS’ta Video Düzenleme İçin 8 Uygulama

Android ve iOS’ta Video Düzenleme İçin 8 Uygulama
0

Mobil kameralar hızla büyümeye devam ettikçe, Android ve iOS gibi işletim sistemlerine sahip cihazlarda video düzenleme uygulamalarına olan talep de artıyor. İnsanlar hareket halindeyken çalışmalarına devam etmek isterken, diğerleri kolay ve hızlı bir çözüm arıyor.

Video Düzenleme İçin En İyi Uygulamalar

Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere Rush

Tahmin edebileceğiniz gibi, Adobe sadece masaüstü alanında değil, mobil ve tablet alanında da hakimiyet kuruyor. Premiere Rush, uygulamanın profesyonel dahili kamerasını çekim için kullanabilme, videoları düzenlemenize izin verme ve inanılmaz sürükle ve bırak işlevselliği sağlama gibi çok güçlü özelliklerle birlikte geliyor.

Bir videoyu Adobe Premiere Rush’a aktardığınızda, belirli bölümleri kesmek, diğerlerini taşımak, müzik ve ses efektleri, döngüler eklemek ve videolarınızın renklerini her zamankinden daha canlı hale getirmek de dahil olmak üzere çeşitli şekillerde düzenleyebileceksiniz. Ayrıca, uygulama videolarınızı Facebook, Instagram, TikTok ve YouTube gibi sosyal ağlar için mükemmel olan birden fazla farklı boyutta dışa aktarmanıza olanak tanır.

FilmoraGo

FilmoraGo

FilmoraGo, dünya çapında en iyi bilinen video düzenleme uygulamalarından biridir. Uygulama, 1.000’den fazla mevcut parça ve 5.000 çıkartma ile YouTube ve TikTok için hızlı ve kolay bir şekilde videolar oluşturmanıza olanak tanır. Ek olarak, metin, müzik, emoji, arka plan fotoğrafları ve daha fazlasını eklemenize olanak tanır.

Bir videoyu FilmoraGo’ya aktardığınızda, onu düzenlemek için çok sayıda seçeneğiniz olacak. Başlangıç olarak, videoyu kırpma ve çeşitli kliplerin noktalarını değiştirme, kaplamalar, filtreler ve başlıklar ekleme olanağına sahip olacaksınız. Nihai sonuçtan memnun olduğunuzda, yüklemek istediğiniz platforma bağlı olarak videonuzu farklı boyutlarda dışa aktarma seçeneğine sahip olacaksınız.

GoPro Quik

GoPro Quik

Quik, fotoğraflarınızı geliştirmek ve renkler, yüzler ve manzaradaki diğer her şey için öneriler sunmak için yapay zeka (AI) kullanan bir GoPro uygulamasıdır. Esasen tüm zor işleri sizin için yapan, daha fazla fotoğrafı analiz ettikçe daha akıllı hale gelen bir uygulama. Ayrıca, sinema (1080p ve 720p), kare veya dikey olarak farklı boyutlarda videolar oluşturmanıza olanak tanır.

Uygulama, cihazınızın fotoğraf kitaplığından ve hatta GoPro Plus’ınızdan 200’e kadar fotoğraf ve videoya geçişler ve efektler eklemenizi sağlar. Ayrıca istediğiniz kadar noktayı kırpabilir, diğerlerini taşıyabilir, videoları ve fotoğrafları yakınlaştırabilir ve döndürebilir ve sağlanan 26 hazır ve farklı tema arasından seçim yapabilirsiniz. Elbette, yazı tipleri, filtreler ve grafikler için çok sayıda seçenek sunuluyor ve videolarınız için 100’den fazla ücretsiz parçaya da erişebileceksiniz.

Splice

Splice

Splice’ın kullanılmaya değer olmasının birkaç nedeni var. Bunlardan biri, ticari amaçlar için bile kullanabileceğiniz son derece geniş ücretsiz parça kataloğu. Uygulama ayrıca, acemi kullanıcılar için ideal olan ve video düzenlemeyi kolaylaştıran kullanımı kolay arayüzü sayesinde binlerce kişi tarafından sevildi.

Videolarınızın başına veya sonuna geçişler eklemek özellikle kolaydır, böylece farklı efektler ve modlar arasında geçiş yaparlar. Ayrıca videolarınızı kırpmak, noktalarını değiştirmek, yer tutucular ve başlıklar eklemek, hız ayarlarını değiştirmek (hızlı ve ağır çekim), animasyon eklemek ve çok daha fazlasını yapmak özellikle kolaydır.

VivaVideo

VivaVideo

VivaVideo da yeni başlayanlar için kolay olan video düzenleme uygulamalarından biridir. Uygulama, videolarınıza eklemek için yüzlerce farklı özel efekt, çıkartma, filtre, animasyonlu klip ve ücretsiz müzikle birlikte gelir. Videolarınızın farklı bölümlerini hızlı ve kolay bir şekilde kırpmak ve kolaylıkla metin eklemek için basit bir uygulama istiyorsanız, VivaVideo mükemmel bir seçimdir.

Ayrıca, bindirmeler eklemek, hazır yazı tipi stillerini, animasyonları, emojileri, GIF’leri ve daha fazlasını içe aktarmak için ihtiyaç duyacağınız diğer tüm araçları bulacaksınız. Son olarak, hızlı ve yavaş çekim, altyazı ekleme ve benzersiz kolaj şablonları seçme gibi çeşitli özellikler de sağlanmaktadır.

LumaFusion

LumaFusion

Premiere Rush sizin için yeterince yetenekli değilse, LumaFusion aradığınız nihai video düzenleme uygulaması olabilir. Pinnacle Studio’nun yaratıcıları tarafından geliştirilen bu uygulama “mobil cihazların Final Cut Pro’su” olarak görülüyor ve haksız da sayılmaz. Uygulama, altta birden fazla zaman çizelgesi, sol üstte bir medya tarayıcısı ve bir önizleme monitörü içeren bir kullanıcı arayüzü sunuyor.

InShot

InShot

Google Play Store’da 500 milyondan fazla indirme ve 15 milyondan fazla kullanıcının 4.9/5.0 yıldız derecelendirmesiyle InShot, en popüler ve en çok önerilen video düzenleme uygulamalarından biridir. Kolay ve hızlı bir şekilde müzik, geçiş efektleri, metin, emoji, anahtar kareler eklemenize, fotoğraf kolajları oluşturmanıza ve hatta videolarınızı ağır çekimde yapmanıza olanak tanıyan bir uygulama ile ilgileniyorsanız, InShot mükemmel bir seçimdir.

iMovie

iMovie

Apple’ın iMovie’si yalnızca en iyi video düzenleme uygulamalarından biri olarak görülmekle kalmıyor, aynı zamanda herkese tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Uygulama, sağladığı basitlik ve hız ile ünlüdür ve videolarınızı düzenlemek için ihtiyaç duyacağınız bir dizi özellik içerir. iMovie ayrıca çoğu Mac OSX cihazına önceden yüklenmiş olarak gelir, bu nedenle indirme ve yükleme sürecinden geçmeniz bile gerekmez.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir