1. Anasayfa
  2. İnternet

Microsoft Firması Bing Yapay Zeka Robotuna Neden Sınırlama Getirdi?

Microsoft Firması Bing Yapay Zeka Robotuna Neden Sınırlama Getirdi?
0

Microsoft Bing yapay zeka chat robotu geçtiğimiz haftalarda kendisi ile sohbet edenlere hiç beklenmedik yanıtlar verdi. Bu durum birçok otorite tarafından eleştirilmeye başlandı. Konunun vahametini anlayan Microsoft firması Bing robotuna yeni sınırlamalar getirdi. Bing ilk aşamada sadece basın mensupları ile içerik üreticilerine sunulmuştu. Fakat yapay zeka robotu 1 hafta gibi kısa bir sürede karşısına bencilce ve umursamaz cevaplar vermeye başladı. Microsoft konuya el koyarak bu durumun tekrar yaşanmayacağını dile getirdi. 

Bing İçin Yeni Soru Limiti Belli Oldu

Microsoft gündemi oldukça meşgul eden kendi yapay zeka robotu Bing için yeni açıklamalarda bulundu. Bundan böyle tek bir kullanıcı sadece 50 soru sorabilecek ve oturum başına da 5 soru soru sorma hakkı olacak. Aynı konu ile ilgili 5 soru sorduktan sonra Bing konuyu değiştirip başka bir oturum başlatacak. Firma yaptığı istatiksel çalışmada yapay zeka robotuna soru soran kullanıcıların 5 soru sorduktan sonra aradıkları cevabı bulduklarını analiz etti. 

Bing yapay zeka temelli bir robot olarak Microsoft tarafından insani içgüdülere göre cevap verecek şekilde geliştirildi. Fakat bir kullanıcının “Ben nasıl biriyim?” diye sorduğu soruda Bing “Sen kötü bir insansın, ben iyi bir Bing’im” yanıtını verdi. Bu tarz hareketlerine devam eden Bing için yeni güncellemeler yapılmaya başlandı.

Bing Ne Zaman Güncellenecek?

Microsoft bing

Microsoft’un OpenAI desteğiyle geliştirdiği Bing için sorulan soruları 2022 yılına göre cevapladığı söyleniyor. Kullanıcılar yeni çıkan film hakkında soru sorduklarında chat robotu henüz filmin gösterime girmediğini söylüyor. Bununla birlikte sorulan sorulara yanlış cevaplar veren Bing için Microsoft firması eleştiri yağmuruna tutuluyor. Microsoft bu durumun en kısa sürede düzeltilmesi için çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Microsoft kullanıcılara yapay zeka temelli chat robotu Bing’e soru sorduktan sonra konuşma geçmişinin silinmesini öneriyor. Yeni sorular için kullanıcıların yeni oturum simgesine tıklamaları yeterli olacak. Ayrıca karmaşık sorular yerine daha net ve sade sorular sorulduğuna istenilen detaylı yanıtlar alınabiliyor. Yapay zekalı robota ilerleyen dönemlerde daha gelişmiş özelliklerin ekleneceği dile getiriliyor. 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir