1. Anasayfa
  2. Android

Android Telefonunuzu Nasıl Daha Hızlı Hale Getirebilirsiniz?

Android Telefonunuzu Nasıl Daha Hızlı Hale Getirebilirsiniz?
0

Yepyeni bir Android telefon aldıysanız ve birkaç ay sonra artık eskisi gibi aynı hız ve performansa sahip olmadığını hissetmeye başladıysanız, yalnız değilsiniz. Satın aldığınız cihaz ne kadar iyi ve hızlı olursa olsun, Android birkaç ay sonra performans kaybetmeye başlama eğilimindedir.

Neyse ki, hızı artırmak ve ilk başta sahip olduğunuz performansı geri getirmek için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Bu adımları diğer cihazlarda da tekrarlayabilirsiniz ve performansı korumak için yılda bir kez bu adımları tekrarlamak harika bir fikir olacaktır.

Android Telefonunuzu Nasıl Daha Hızlı Hale Getirebilirsiniz?

Özetle, Android telefonunuzu daha hızlı hale getirebileceğiniz tüm yollar. Daha ayrıntılı talimatlar ve adımlar makalenin ilerleyen bölümlerinde, her bölümde ayrı ayrı bulunabilir.

Uygulamaları Kaldırma

İhtiyacınız olmayan ve sık kullanmadığınız uygulamaları kaldırın. Kullanmadığınız ancak silemediğiniz birkaç önceden yüklenmiş uygulamanız varsa, arka planda asla çalışmamaları için bunları devre dışı bırakın.

Dosyaları Google Tarafından Kullanın

Ücretsiz Files by Google uygulaması yalnızca dosyalarınızı klasörler halinde daha iyi düzenlemenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda tüm gereksiz dosyaları ve önbelleğe alınmış verileri/dosyaları tek bir düğmeye tıklayarak cihazınızdan siler. Ayrıca toplu uygulamaları silmek ve yinelenen dosyaları kaldırmak için de harikadır.

Güncellemelerin Sahip Olup Olmadığınızı Kontrol Edin

Hem Play Store’dan indirdiğiniz uygulamaların hem de işletim sisteminin en son sürümde olduğundan emin olun. Android ayda en az bir kez güvenlik ve performans iyileştirmeleri ile güncellenir.

Animasyonların Hızını Artırın

Geliştirici Seçenekleri aracılığıyla, her animasyonun aldığı yanıt süresini azaltabilir, pencere geçişlerinin hızını önemli ölçüde artırabilir, uygulamaları açabilir ve diğerlerini yapabilirsiniz.

Simgeleri ve Widget’ları Yüzeyden Kaldırın

Gerekli olmayan mümkün olduğunca çok sayıda simge ve widget’ı kaldırarak Android masaüstünüzü mümkün olduğunca temiz tutun. Masaüstünde ne kadar az simge ve widget olursa, işletim sistemi bilgileri yüklemek ve korumak için o kadar az kaynak tüketir (özellikle widget’lar için).

İhtiyacınız Olmadığında Bluetooth’u Kapatın

Bluetooth’un hem düzgün çalışması için sistemimizden kaynak çektiği hem de pil ömrümüzü az ya da çok azalttığı bilinmektedir. Bu nedenle, kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun.

Optimizasyon Uygulamalarını Kaldırın

Cihazınızın hızını artırdığını, tüm gereksiz dosyaları temizlediğini ve pil ömrünü uzattığını iddia eden her şey muhtemelen gerçek olamayacak kadar iyidir. SD Maid ve CCleaner gibi temel uygulamalar dışında kalanlar genellikle “bloatware “den başka bir şey olarak görülmez.

Farklı bir Başlatıcı kullanın

Geliştirici tarafından eklenen arayüzün hantal veya yavaş olduğunu düşünüyorsanız, daha hızlı ve daha sofistike bir başlatıcı ile kolayca değiştirebilirsiniz. Dahası, bir Laucher ile yalnızca cihazı daha fazla biçimlendirme, işletim sistemini beğeninize getirme değil, aynı zamanda tüm simgeleri değiştirme olanağına da sahip olacaksınız.

Sıfırlama

Cihazı sağlıklı bir durumda tutmak için yılda en az bir kez hard-reset veya sıfırlama yapılması önerilir. Ancak sorun cihazdan değil, değişikliklerden, yüklemelerden, kaldırmalardan ve benzerlerinden depolanan tüm dosyalar ve veriler nedeniyle zamanla performansını kaybeden işletim sisteminden kaynaklanmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Android neden uzun süre sonra gecikiyor?

Diğer işletim sistemleri gibi Android de cihaz sahibinin kullanımına bağlı olarak dosyaları ve verileri sürekli olarak depolar ve siler. Uzun bir süre sonra, muhtemelen bir veya iki yıl, işletim sistemi artık eski ve yeni uygulamalardan ve büyük önbelleğe alınmış dosyalardan yeterince depolanmış veriye sahip olacak ve bunların hepsini algılayıp görüntüleyene kadar sistemi yavaşlatacaktır.

Android cihazımı ne zaman sıfırlamalıyım?

Kullanımınıza bağlı olarak, cihazı gereksiz dosya ve verilerden temiz tutmak için yılda bir kez (veya en az iki yılda bir) yapmanız önerilir.

Yeniden başlatmak önemli mi?

Evet, önemlidir. Çoğu durumda, birçok kullanıcının başına gelen birçok sorunu çözmek için yeniden başlatma yeterlidir. Örneğin gecede bir kez, uyumadan önce, cihazı sürekli “taze” tutmak için hızlı bir yeniden başlatma yapın.

Tüm adımları izledim ancak Android telefon gecikiyor

Makalede verilen tüm adımları ve ipuçlarını izlediyseniz, sıfırlama işlemini de yaptınız ancak cihaz gecikmeye devam ediyorsa, ya donanımında bir sorun vardır.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir