1. Anasayfa
  2. İnternet

GSB WiFi Nedir? Nasıl Kullanılır?

GSB WiFi Nedir? Nasıl Kullanılır?
0

GSB WiFi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygun kişilere ücretsiz internet erişim hakkı veren bir hizmettir. Yurtlar, stadyumlar, spor salonları ya da gençlik merkezleri gibi tesislerde kullanılmak üzere GSB’ye bağlı bir WiFi ağı bulunur. GSB WiFi, kullanıcıların bu tesislerde kullanabilecekleri bir internet erişimi sağlar. Kablosuz internet özelliğine sahip olan bu sistem, kullanıcıların kendi giriş bilgileri ile internete ücretsiz olarak ulaşmalarına imkân verir.

Kullanıcılar kendi akıllı cihazları veya bilgisayarlarını kullanarak GSB WiFi ağına bağlanır. Ağa bağlanmak için kişilerin kendilerine verilen özel bilgilerle oturum açmaları gerekir. Oturum açma işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştiren kullanıcılar, ücretsiz internet hizmetinden faydalanabilir. GSB WiFi çıkış işlemini yapabilmek için ise birtakım adımların takip edilmesi gerekir. Gelin hep birlikte bu adımları inceleyelim.

GSB WiFi Nasıl Giriş Yapılır?

İlk kez sisteme giriş yapacak olanlar ya da daha önce GSB WiFi çıkış işlemi yapan ve yeniden bağlanmak isteyenler için izlenecek adımlar aynıdır. Öncelikli bu işlem için kullanılan cihazın WiFi ağı bağlantısını destekleyen bir akıllı cihaz olması gerekir. Bu adımın ardından GSB Wifi ağına bağlanmak için sırasıyla izlenecek adımlar şu şekilde:

  • Bağlantı kurulabilmesi için uygun bir GSB tesisine gidilmesi gerekir. KYK, stadyum, spor salonu gibi GSB’ye bağlı bir internet ağı hizmeti sunan bir noktaya gidilmelidir.
  • Uygun bir akıllı cihaz yardımı ile WiFi ayarlarına giriş yapılır ve mevcut WiFi bağlantıları kontrol edilir.
  • Kullanılabilir konumdaki Wifi bağlantı adresleri arasında “GSB WiFi” ya da benzeri bir ağ adına ulaşılması gerekir. Bu ağ ismine ulaşıldığı anda “Bağlan” ya da “Connect” seçeneklerinden hangisi varsa o seçilir.
  • Bağlandıktan sonra giriş sayfası üzerinde kullanım şartlarının kabul edilmesi gerekir.
  • Kullanım şartının kabul edilmesinin ardından giriş sayfasında kayıt için gerekli bilgiler talep edilir. Bu bilgilerin girişinin yapılması ile birlikte bağlantı kurulur.

Giriş işlemlerinde izlenen adımlar gibi GSB WiFi çıkış işlemleri de kolaylıkla gerçekleştirilir.

GSB WiFi Çıkış Nasıl Yapılır?

Sisteme giriş yaptıktan sonra çeşitli sebepler dolayısıyla GSB WiFi çıkış işlemi yapılması gerekebilir. Bu gibi durumlarda uygulanması gereken adımlar izlenerek kolaylıkla işlem gerçekleştirilebilir. Bunun için yapılması gereken adımlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Cihazın WiFi ayarlarına gidilir.
  • Bağlı konumda olan ağ bağlantısının kesilmesi için “Bağlantıyı Kes” ya da “Disconnect” seçeneklerinden hangisi varsa o seçilir.
  • Ardından giriş sayfası açık konumda kalırsa tarayıcı kapatılır ya da sayfada bulunan “Çıkış” veya “Logout” seçeneğine tıklanır. Bu şekilde GSB WiFi çıkış işlemi tamamlanır.

GSB WiFi çıkış işleminde kullanılan cihazın diline bağlı olarak yukarıda yer alan seçenekler gibi iki ayrı seçenekle da karşılaşılabilir. Kullanıcıların ekranda bu seçeneklerden birisini seçmeleri ile işlem gerçekleştirilebilir.

Yeni Bir GSB WiFi Şifre Nasıl Alınır?

GSB WiFi

Yeni bir GSB şifresi almak için hizmet almak istendiğini kurumun görevlisine bildirilir. Görevliden alınan bilgiler doğrultusunda WiFi ağına giriş yapılarak bağlantı gerçekleştirilir. Yeni bir şifre alacak olanlar için kuruma bağlı olarak kimlik doğrulaması ya da kayıt işlemleri gerekli olabilir. Her kurumun kendilerine göre farklı şifre alma prosedürleri bulunur. Bu doğrultuda şifre almak için gerekli talimatları yerine getirerek işlem gerçekleştirilebilir.

GSB WiFi Şifre Değiştirme

GSB şifre değiştirme işlemi mevcut parola yardımı ile gerçekleştirilebilir. Sisteme kişisel bilgiler ile giriş yaparak “Şifre Değiştirme” menüsü üzerinden yeni bir şifre oluşturulabilir. Eğer ki mevcut şifre unutuldu ise bu durumda yetkili bir memurdan şifre sıfırlaması talep edilebilir. Şifre sıfırlamasının ardından yeni bir şifre verilir. Ancak bu şifrenin kısa bir süre içerisinde sisteme giriş yapılarak değiştirilmesi gerektiği de bilinmelidir.

GSB WiFi Kota Sorgulama

GSB WiFi kota sorgulama işlemi e-devlet sistemi üzerinden yapılabilir. E-Devlet üzerinden kimlik bilgileri ve şifre ile birlikte giriş yapılarak kalan internet kotası öğrenebilir. Kota sorgulama işlemi “GSB Wifi Şifre İşlemleri” menüsü üzerinden yapılır. Kişiler E-Devlet hesabına eriştikten sonra bu adresi aratarak ilgili sayfaya yönlendirme yapabilirler.

Sıkça Sorulan Sorular

GSB WiFi kullanıcı aktif değil hatası neden alınır? Çözümü nedir?

Kullanıcı aktif değil hatası kota sorunundan kaynaklı olarak yaşanabilir. Bu durumda ilgili birimin idaresine başvurarak kota güncellemesi yapılması talep edilebilir.

GSB WiFi giriş hakkınızı doldurdunuz hatası neden alınır? Çözümü nedir?

GSB WiFi giriş hakkı yalnız kullanacak kişi ile sınırlıdır. Her kullanıcının tek bir cihaz üzerinden bağlantı kurmasına izin verilir. Farklı bir cihazdan giriş yapılmak istendiği takdirde hata ile karşılaşılabilir. Bu gibi bir durumda daha önce giriş yapılan cihazlardan GSB WiFi çıkış işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. Ardından istenen cihaz üzerinden tekrar giriş yapılabilir.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 1
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir