1. Anasayfa
  2. İnternet

Exxen Üyelik Nasıl İptal Edilir?

Exxen Üyelik Nasıl İptal Edilir?
0

Exxen, dijital yayın akışında “Yerli Netflix” olarak popülerlik kazanmış bir platformdur. Platform ilk kullanım açıldığı 2021 yılından bugüne kısa sürede 1 milyonu kayıtlı kullanıcı sayısının ulaştı. Bu açıdan platform adını geniş alanda duyurmak konusunda başarılı bir yol izlemiştir. Exxen üyelik sahibi olan sahip kullanıcılar Gibi, Leyla ile Mecnun, Konuşanlar gibi ilgi gören yayınları izleme imkanı elde eder.

Diğer dijital platformlarda olduğu gibi Exxen için de yayınları izlemek adına kullanıcı kaydına ihtiyaç duyulur. Abonelik sürecinin nasıl olduğu da kullanıcıların en çok merak ettiği konulardır. Özellikle aktif aboneliği olanların üyelik iptalinin nasıl olacağı araştırılır. Peki Exxen üyelik iptal işlemi nasıl gerçekleştirilir? Yazının devamında konu ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

thumbnail
Önerilen Yazı
GSB WiFi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Exxen Nedir?

Exxen, Acun Medya tarafından 2021 yılı itibari ile yayın hayatına başlayan bir dijital platformudur. “Türkiye’nin dijital platformu” sloganıyla yola çıkan platform, birçok ünlü isim ve dikkat çekici projeye sahiptir. Platformda diziden yarışma programına kadar çeşitli içeriklere sahiptir. Dijital uygulama mağazalarından ulaşılabilen platformun akıllı cihazlar üzerinden kullanımı da mümkündür. İster telefon ister akıllı TV’ler üzerinden yayın akışı takip edilebilir. Bu özelliği sayesinde Android kullanıcıları için olduğu gibi iOS işletim sistemi cihazlar için de uygunluk oluşturur.

Exxen’e Nasıl Üye Olunur?

Exxen’de yayınlanan içeriklere ulaşabilmek için abonelik şartı bulunur. Kullanıcıların öncelikli olarak platformda aktif bir üyeliğe sahip olması gerekir. Exxen üyelik işlemi için izlenecek adımlar aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • İnternet tarayıcısı üzerinden https://www.exxen.com/tr adresine gidilir.
  • Açılan sayfada “Ad Soyadı” ve “E-Posta Adresi” alanları doldurulur ve “Üye Ol” butonuna tıklanır.
  • Açılan sayfada şifre belirlenir ve cep telefonu numarası eklenir. Devam edebilmek için üyelik sözleşmesi onayı yapılır ve “Devam Et” butonuna tıklanır.
  • Ardından gelen sayfada üyelik plan seçimi yapılır. Bu alanda üyelik için kullanıcıya aylık ya da yıllık olarak iki seçenek sunulur.
  • Plan seçiminin ardından sayfanın alt kısmında bulunan kart bilgileri alanı doldurulur.
  • Son adımda ise ön bilgilendirme formu onayladıktan sonra “Onayla ve Abone Ol” butonuna tıklanır. Ve üyelik işlemi bu şekilde tamamlanmış olur.

Exxen Üyelik İptali Nasıl Yapılır?

Exxen üyeliği iptal edilmediği sürece ödeme kanalı üzerinden aktif olarak abonelik ücret kesintisi devam eder. Üyeliğini devam ettirmeyecek olan kişilerinde Exxen üyelik iptali adımını tamamlamaları gerekir. Bunun için izlenecek adımlar aşağıdaki gibidir:

1. Adım: İlk adımda sisteme giriş yapılması gerekir. Görselde yer alan alandan üyelik bilgilerinin girilmesi ile birlikte abonelik hesabına ulaşılır.Adım: Başarılı bir girişin ardından ekranda sağ üst köşede bulunan profil sekmesinden Hesap ve Ayarlar alanına ulaşılır.

2. Üyelik Bilgilerim>Abonelik Durumu sekmesine geçiş yapılır.

3. Adım: Açılan sayfadan Abonelik Durumu kısmından “Üyeliğimi İptal Et” butonuna tıklanması gerekir.

4. Adım: Son adım olarak ise Hesap doğrulama sayfasına yönlendirilir. Buradan hesap şifresi girilerek işlem tamamlanır.

Yukarıdaki adımları izlenerek Exxen üyelik iptali gerçekleştirilebilir. Bu plan genel paket sahipleri için yeterli aşamaları içerir. Ancak Exxenspot paket üyeliği olanların iki kademeli olarak üyelik iptali yapması gerekir. Spor paket aboneliği olan kullanıcıların ana paket ve ek paket olarak iki farklı şekilde iptal işlemini gerçekleştirmelidir.

Exxen Aboneliği İptal Edildikten Sonraki Süreç Nasıl İlerler?

Exxen üyelik işlemleri plan dahilinde ilerler. Üyelik paketi satın alan kullanıcılar bu süreç tamamlanmadan üyeliği iptal ettiğinde paketi kullanmayı sürdürür. Örnek olarak aylık olarak yenilenen bir üyelik planına sahipsiniz. Ödemesi gerçekleştirilen paket bir sonraki hesap kesim dönemi gelene kadar aktif olur.

Bu süreç içerisinde üyelik iptali gerçekleşmiş dahi olsa ödemesi yapıldığı için hesap aktif durumda kalır. Belirtilen süre dolduğunda ise direkt olarak üyelik sonlandırma adımı devreye girer. Bunun için süre bitmeden bir gün önce ya da günler önce olması önemsizdir. İptal işleminden ardından paketin sonraki ay devreye girene kadar otomatik olarak kullanım hakları devam eder.

Exxen Üyeliği Kendiliğinden Yenilenir mi?

Exxen üyelik işlemi iptal edilmediği sürece devam eder. Sisteme üye olunduğu anda kullanıcıdan ödeme kanalında kullanılmak üzere ödeme bilgileri alınır. Bu sayede kullanıcı üyelik yenilemek ile uğraşmaz. Hesap her ay sonunda otomatik olarak belirtilen ödeme kanalından ücret kesintisi yaparak üyeliği devam ettirir. Kullanıcıların bu doğrultuda aboneliğe devam etmek istemediği durumda üyelik iptali yaptırmayı unutmaması tavsiye edilir. Üyeliği devam eden kullanıcıların ise yenilemek için herhangi bir işlem yapma gerekliliği yoktur.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir