1. Anasayfa
  2. Sağlık

Sabahları Bu Hatayı Kesinlikle Yapmayın!

Sabahları Bu Hatayı Kesinlikle Yapmayın!
0

Sabahları yapılan bu hata kalp krizi riskinin daha fazla olmasına yol açıyor. Yapılan çeşitli araştırmalara göre en ölümcül kalp krizinin sabahları yaşandığı biliniyor. İşte sabah kalp krizine yol açabilen o ölümcül hatalar…

Her yıl kalp krizi sebebiyle hayatını kaybeden binlerce insan bulunuyor. Kalp krizi genellikle ani gelişiyor. Bu anilik acil duruma müdahale etmeyi geciktiriyor. Ancak bazı durumlarda görülen bazı belirtiler kalp krizi geçirmede erken uyarı işareti olabiliyor. Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre en ölümcül kalp krizlerinin ise sabahları yaşandığı öğrenildi.

Harvard Tıp Okulu’nda yapılan çalışmaya göre, araştırmacılar sabah kalp krizi geçirmenin yüzde 20 daha fazla kalp dokusu ölümüyle ilişkili olduğunu belirlediler. Heart dergisinde yayınlanmış olan 2011 tarihli bir araştırma bulguları sabah altı ile öğlen arasında meydana gelen kalp krizinin en ölümcül zamanı olduğunu belirtiyor.

Sabah sirkadiyen sistemlerinin kan pıhtılarının parçalanmasını önleyen daha yüksek sayıda PAI-1 hücresinin gönderdiğine inanılıyor. Kanda bulunan PAI-1 hücrelerinin seviyesi ne kadar yüksekse, kalp krizine neden olabilecek bir pıhtı oluşturma riski de o kadar yükseliyor.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir