1. Anasayfa
  2. Android

Instagram Keşfet Sayfandaki İçerik Türünü Nasıl Değiştirebilirsiniz?

Instagram Keşfet Sayfandaki İçerik Türünü Nasıl Değiştirebilirsiniz?
0

Instagram günümüzde en yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesidir. Bu platformda kullanıcılar kendilerini takip eden kişilere çeşitli video ve fotoğraflar paylaşabilir. 2010 yılında ortaya çıkan Instagram, oldukça hızlı bir şekilde popülerliğini artırarak günümüze dek ulaşmıştır. Görsel içerik paylaşımının merkezi olarak değerlendirilebilecek Instagram, kullanıcılarına çeşitli başlık ve etiketlerle paylaşım yapmay imkanı sunar.

Fakat Instagram’ın özellikleri bununla sınırlı değildir. Stories bölümünde kullanıcılar, 24 saatle kısıtlı olmak üzere paylaşım yapabilirler. IGTV’de daha uzun süreli videolar paylaşılabilir. DM sayesinde kullanıcılar birbirleri ile iletişime geçebilir. Kullanıcılar beğenme ve yorum yapma özelliği sayesinde birbirleri ile etkileşime girebilir.

thumbnail
Önerilen Yazı
Bilgisayardan İnstagram Hikaye Atma

Instagram, hem bireysel kullanıcılar hem de işletmeler için oldukça güçlü bir platformdur. İşletmeler burada kazandıkları kitleleri sayesinde daha popüler bir hale gelebilir. Marka bilinirliği açısından da bir Instagram hesabına sahip olmak oldukça önemlidir. Çünkü potansiyel müşteriler bu platformu, markalar hakkında bilgi edinmek ve ürünleri incelemek amacı ile kullanabilir.

Instagram’ın en sık kullanılan özelliklerinden biri de keşfet bölümüdür. Eğer Instagram hesabınızın keşfet bölümünde gözüken içeriklerden hoşlanmıyor ve buradaki içerik türünü değiştirmek istiyorsanız, içeriğimize göz atabilirsiniz. Birkaç basit adımı takip ederek Instagram keşfet kısmındaki içerik türünü kolayca değiştirebilir ve dilediğiniz içerik türlerinin burada gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Instagram Keşfet Nedir?

Instagram kullanıcıları takip ettikleri kişilerin içeriklerini görebilir ve yeni kişiler takip edebilir. Fakat Instagram’da yeni içeriklere ulaşmanın tek yolu bu değildir. Instagram keşfet, bir diğeri ismiyle “explore page”, sayfası kullanıcıların yeni içeriklere ulaşmasını sağlar. Bu sayfa, ilgi çekici birçok içeriği kullanıcılarına sunar.

İçerik keşfi yapabilmek için adeta bir hazine olan keşfet sayfası, kullanıcılarının ilgi alanlarına ve tercihlerine göre yeni içerikler gösterir. Böylece Instagram kullanıcıları, ilgilerini çeken yeni video veya fotoğraf içerikleri keşfedebilir. Keşfet sayfası, dünyadaki trendleri takip edebilmek için de benzersiz bir araçtır.

Keşfet sayfasının en heyecan verici özelliklerinden biri kullanıcılarına yeni içerikler keşfetmenin kapılarını açmasıdır. Örneğin seyahat konusunda tutkulu olan bir Instagram kullanıcısı, keşfet sayfasında spesifik olarak bu ilgi alanına yönelik içerikler bulabilir.

Ya da sanat ile ilgilenen bir kullanıcı kendi sevdiği tarza resimler yapan bir sanatçıyı, bu sayfa sayesinde keşfedebilir. Keşfet sayfası, kullanıcılar için Instagramın dünyasına açılan bir kapı görevi görür. Bu kapı sayesinde kullanıcıların gördüğü içerikler yalnızca takip ettikleri kişiler ile sınırlı kalmaz.

Instagram Keşfet Sayfasının Özellikleri

Instagram, diğer alanlarda olduğu gibi keşfet sayfasında da kullanıcı dostu bir deneyim sunmaktadır. Sayfada yer alan ön gösterimler, içeriklerin ilgi çekici kısımlarından oluşur. Explore sayfasının kullanımı da oldukça kolaydır.

Sayfada gezinmek kullanıcılar için olabilecek en basit şekilde ayarlanmıştır. Sayfanın kullanıcı deneyimini artıran özellikleri, kullanıcıların burada daha fazla vakit geçirmesini sağlar. Keşfet bölümü Instagram’ın ana sayfasında stratejik bir şekilde yerleştirilmiştir. Bu sayede kullanıcılar yalnıza bir tık ile yeni içerikler keşfetmeye başlayabilir.

Explore sayfası, kullanıcılara hem yerel hem de global içerikleri aynı anda sunar. Böylece kullanıcılar kendilerine yakın konumlardaki içeriklerin yanı sıra dünyanın diğer bölgelerinden de içerikler tüketebilir. Bu özellik kullanıcılar zengin ve çeşitli bir kültürel içerik deneyimi yaşamasına katkıda bulunur.

Explore sayfası, Instagram kullanıcılarının en son trendleri keşfedebilmesinin de önünü açar. Kullanıcılar trend olan konuları ve etiketleri keşfedebilir. Dünyada en son yaşanan gelişmeleri ve challenge’ları takip edebilir. Böylece Instagram topluluğu dünyada gerçekleşen gelişmeler ile bağlantı içinde olabilir.

Keşfet Sayfanızdaki İçerikler Neye Göre Belirlenir?

Instagram keşfet sayfası kullanıcı deneyimini daima ön planda tutan bir algoritma ile çalışır. Instagram algoritması kompleks bir sistem olup her kullanıcının kendi özel tercihlerine göre içerik sunmayı hedefler. Instagram algoritmasının tüm detayları direkt olarak açıklanmasa da algoritmaya katkıda bulunan birkaç önemli unsur olduğu düşünülmektedir.

Algoritma, yapay zeka (AI)’dan yardım alarak zaman içinde evrilir. Böylece algoritmanın, güncel olarak kullanıcıların tercihlerini anlayabilmesi mümkün hale gelir. Bu anlamda kullanıcıların son etkileşimleri büyük bir önem taşır. Instagram algoritması kullanıcıların etkileşimde bulunduğu içerik türlerini baz alır.

Kullanıcıların etkileşimde bulunduğu içeriklerde yer alan etiketler de, keşfet sayfası algoritması için bir kaynaktır. Algoritma, etiketleri söz konusu fotoğraf veya video içeriğinin ne ile ilgili olduğunu anlamak için kullanır.

Örneğin, kilden çeşitli dekorasyon aksesuarlarının yapıldığı bir video içeriğinde konu ile ilgili tercih edilen etiketler, Instagram’ın içerikte ne yapıldığını anlamasını sağlar. Böylece bu tarz içeriklerle etkileşimde bulunan kullanıcılara aynı etikete sahip diğer içerikler gösterilebilir.

Algoritma, kullanıcıların beğenebileceğini düşündüğü içerikleri de ön plana çıkarır. Örnek olarak, voleybol içerikleri ile etkileşimde bulunan kullanıcılar keşfet sayfalarında diğer spor türleri ile ilgili video ve fotoğraflar da görebilir. Bunun sebebi keşfet sayfasının kullanıcılara yeni türde içerikler keşfetme fırsatını da sunmak istemesidir.

Kaydettiğiniz İçerikler

Kaydedilen içerikler Instagram keşfet sayfanızda gözüken fotoğraf ve video türlerinin belirlenmesinde büyük bir etkendir. Özellikle belirli bir türde içerikleri kaydeden kullanıcılara benzer türde içerikler gösterilmesi muhtemeldir. Instagram algoritması kaydedilen içerik türlerini belirleyerek kullanıcılara benzer türde yeni içerikler sunmak ister.

Takip Ettiğiniz Hesaplar

Takip ettiğiniz hesaplarda keşfet sayfanızı şekillendiren faktörlerden bir tanesidir. Örneğin, genellikle yemek tarifleri üzerine hesaplar takip eden kullanıcılar, keşfet sayfasında bu türde içerikler görebilir.

İzlediğiniz Videolar

Instagram algoritması, kullanıcıların hangi türde videoları izlediği takip eder. Örneğin, iç dekorasyon ile ilgili videoları daha uzun süre izleyen kullanıcılar, keşfet sayfalarında benzer türde içerikler ile karşılaşabilir.

Instagram Keşfet Sayfasında Yer Alan İçerikler Nasıl Değiştirilir?

Instagram keşfet sayfanızda yer alan içerik türünden hoşlanmıyor olabilirsiniz. Ya da bu sayfada farklı türde içerikler keşfetmek isteyebilirsiniz. Eğer keşfet sayfanızda yer alan içerik türlerinden hoşlanmıyorsanız, bunu oldukça kolay bir şekilde değiştirebilirsiniz. Aşağıda yer alan adımları takip ederek, hoşlanmadığınız türdeki içerikleri keşfet sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

Instagram Arama Geçmişinizi Temizleyin

Kullanıcıların uygulama içerisinde bulunduğu her türlü etkiletişim, Instagram algoritması için bir değerlendirme unsurudur. Arama geçmişi de bu unsurlardan biri olarak öne çıkar. Instagram arama geçmişinizi değiştirmek için telefonunuzdan uygulamayı açarak en aşağıda soldan ikinci sırada yer alan arama butonuna tıklamanız gerekir.

Bu bölümde sırasıyla yaptığınız son aramaları görebilirsiniz. Aradığınız etiket veya hesapların sağ kısmında yer alan çarpı işaretine tıklayarak arama geçmişinizi basit bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Değiştirmek İstediğiniz İçerik Türlerini “İlgilenmiyorum” Olarak İşaretleyin

Keşfet sayfanızda yer alan ve hoşunuza gitmeyen bir içeriği “ilgilenmiyorum” olarak işaretleyerek Instagram’a bu türde içerikleri görmek istemediğinizi bildirebilirsiniz. Bu adımı yapmak için öncelikle görmek istemediğiniz video ve fotoğraf içeriğine tıklamalısınız. Ardından içeriğin sağ üst kısmında, “takip et” butonunun hemen sağında yer alan üç noktaya tıklamalısınız. Burada üçüncü sırada yer alan “ilgilenmiyorum” butonunu işaretleyerek bu tür içeriklerin keşfet sayfanızda çıkmasını engelleyebilirsiniz.

Instagram Önbelleğini Temizleyin

Instagram önbelleğini temizlemek de keşfet sayfasındaki içerik türünü değiştirmek için takip etmeniz gereken adımlardandır. Bunun için sırasıyla aşağıdaki tıklamaları gerçekleştirmelisiniz:

  1. Telefon
  2. Ayarlar
  3. Uygulamalar
  4. Instagram
  5. Depolama
  6. Önbelleği Temizle

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir