1. Anasayfa
  2. İnternet

Microsoft Word Belgesi Nasıl PDF’e Dönüştürülür?

Microsoft Word Belgesi Nasıl PDF’e Dönüştürülür?
0

Word belgesi başta kullanılan Microsoft sürümünden ve daha birçok nedenlerle herhangi bir işlem için gönderilirken genellikle PDF formatına dönüştürülür. Word dosyasını PDF formatına çevirirken çeşitli yollar izlenebilir. Bu yazıda “Word dosyası PDF’ ye nasıl çevrilir?” sorusunun detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

İlk olarak Word dosyası PDF ye nasıl çevrilir işlemini en temel seçenek olan Word üzerinden anlatacağız. Microsoft Word sürümü bilgisayarınızda mevcutsa direkt olarak Word dosyanız üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Word dosyasını PDF formatına çevirirken;

  • Word dosyasını aç.
  • Sol üst köşede yer alan “Dosya” sekmesine tıkla.
  • Ekranda alan sol listeden “Farklı kaydet” seçeneğini seç.
  • Bu kısımda PDF formatını seç.
  • PDF dosyasının bilgisayarda nereye (Drive, masaüstü ve benzeri) kaydedileceğini seç.
  • Kaydet butonuna bas.

Yukarıda yer alan işlem basamaklarını izleyerek Word dosyanızı PDF formatına dönüştürebilirsiniz.

Her bilgisayarda olması gereken ücretsiz programları edinin. Cihazınızı daha verimli kullanmaya başlayın.

Detaylı bilgi al

Programsız Word Dosyası PDF’ye Nasıl Çevrilir?

PDF formatı gerek okuma gerek işlem kolaylığı açısından sıkça tercih edilen bir formattır. Word dosyaları işlem kolaylığı sağlamak amacıyla PDF formatına dönüştürebilir. Word dosyası PDF ye nasıl çevrilir sorusunun en basit ve en kolay yöntemini sizlere anlatacağız.

İncelendiğinde Word dosyasını PDF e dönüştürmek için herhangi bir yazılıma ya da programa ihtiyaç duyulmasına gerek yoktur. Çünkü Word dosyası üzerinden basit işlemlerle bu işlemi gerçekleştirmek mümkündür.

PDF formatına dönüştürme işlemi için ihtiyacınız olan tek şey Microsoft Word aracıdır. Dönüştürmek istediğiniz Word belge ya da belgelerinizi açtıktan sonra dosya sekmesinden düzenlemeye başlayabilirsiniz.

Word dosyasını “Farklı kaydet” sekmesi üzerinden PDF ve daha birçok format şeklinde klasör ve Drive gibi alanlara kaydedebilirsiniz. Bilgisayar içerisinde bir konuma kaydetmek istiyorsanız “Gözat” kısmından tercih edeceğiniz konumu seçin ve yine PDF olarak kaydedin.

Word belgenizi PDF’e dönüştürdükten sonra var sayılan uygulama ne olursa olsun görüntülenir. Ancak dosya üzerinde değişiklik yapmak olanaksızdır. Bu nedenle önce Word dosyasında değişiklik yapıp sonra dosyayı tekrar PDF formatına dönüştürmeniz gerekmektedir.

Ek olarak pdf üzerinde yapmak istediğiniz değişiklikleri PDF araçları ile gerçekleştirebilirsiniz.

 

Çevrimiçi Dönüştürücü Siteleri

Çevrimiçi internet sitelerini kullanarak ücretsiz bir şekilde Word dosyalarını PDF dosyasına dönüştürebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey çevrimiçi dönüştürücü sitesi bulmak ve Word dosyalarını bu siteye yükleyerek PDF uzantısıyla çıkıtını almaktır.

Google’da “WORD dosyasını pdf dönüştür” aramasını yaparak birçok çevrimiçi dönüştürücü sitesi bulabilirsiniz. Ya da buraya tıklayarak Word dosyalarınızı PDF uzantısına dönüştürebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir