1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Her bilgisayarda olmazsa olmaz programlar

Her bilgisayarda olmazsa olmaz programlar
0

Bilgisayarda olması gereken temel programlar vardır bu programlar kişisel olarak değişim gösterebilir ama genel olarak işimizi kolaylaştıran ve bize yardımcı olan programları kullanırız.  Bu yazımızda her Bilgisayarda olması gerektiğini düşündüğümüz programları tek tek yazacağız ve açıklayacağız

Öncelikle bilgisayarı ilk aldığımız zaman temelden yüklü programlar vardır mesela EDGE tarayıcı ama bu tarayıcı ben de dahil birçok kullanıcı sevmiyor veya eksik buluyor, onun yerine alternatif programlar arıyoruz  mesela Google, bir çok eklentisi pratik kullanımı ile bize daha iyi bir ortam sunabiliyor, bu yazımızda ise pratik iş gören ve ücretsiz programlar paylaşacağız.

Bu uygulamaların hepsi ücretsizdir ama tabi bazı uygulamaların Pro özellikleri ve ekstra özelliklerine ulaşmak için ücret istenebilir, ücretsiz versiyonunu kullanıp sonra beğenirseniz para ödeyerek daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

 

Bir bilgisayarda olmazsa olmaz programlar

Yeni bir bilgisayar mı satın aldınız ? Yada bilgisayarınıza format mı attınız ? Yeni bir bilgisayar satın aldığınızda yada bilgisayarınıza format attığınızda mutlaka cihazınıza kurulu olması gereken, her bilgisayarda olmazsa olmaz programlar listesini oluşturduk.

 

İnternette Rahat ve Kullanışlı bir ortama ulaşabilmek için : Google Chrome

her bilgisayarda olmazsa olmaz programlarWindows kullanıyorsanız bilgisayarınıza yüklü olarak Microsoft Edge geliyor. Bu Tarayıcı pek çok kullanıcı tarafından pek tercih edilmediği için Alternatif tarayıcılara yöneliyor. Bu yüzden de Alternatifler arasında en göze çarpan ve en pratik olan kullanışlı bir tarayıcı çıkıyor karşımıza o da Google , Her bilgisayarda olmazsa olmaz diyebileceğim bir program. Google kullanmak istemiyorsanız Mozilla Firefox veya Opera GX gibi tarayıcılara da göz atabilirler.

 

Windows için Ücretsiz ve Kullanışlı Dosya Sıkıştırma Programı : Bandizip

olmazsa olmaz programlar

Bandizip ücretli rakiplerine oranla başarılı bir dosya sıkıştırma ve açma programı olmaktadır. Dosya sıkıştırma ve açma gibi işlemleri hızlı bir şekilde bu programda ücretsiz bir şekilde yapıyor olacaksınız. Sürükle bırak desteği ile daha pratik bir kullanım da sunmaktadır.  Her Bilgisayar kullanıcısının rahatlıkla kullanabileceği bir yazılımdır.

 

Bulut Depolama Programı : OneDrive

her bilgisayarda olması gereken programlar

Her bilgisayarda olmazsa olmaz programlar arasında , OneDrive bulut depolama da en popüler olan programlar arasındadır. Microsoft’un sunduğu bir dosya depolama ve paylaşma programıdır. Bulut Depolama eğer bilgisayarınızda yeterli alan yoksa ve yer bulamıyorsanız dosyalarınızı tutunabileceğiniz bir ortam sunar. OneDrive , internet bağlantısı olan her yerden erişim sağlanabilir ve dosya gönderebilirsiniz. Bize Ücretsiz olarak sunduğu kapasite 5GB  ama daha fazla alana ulaşmak istiyorsanız fiyatlarına göz atabilirsiniz. Eğer Ücretsiz olarak daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyuyorsanız Google Drive  programını da inceleyebilirsiniz.

 

Ücretsiz Ofis Programı : Libre Office

bilgisayar programı

Her bilgisayar kullanıcısının bildiği ve aklına gelen ilk program Microsoft Office olur. Çok kullanışlı bir araç olsa da ve buna alışık olsak da Microsoft’u kullanmak için Ücret vermek istemeyenler olabilir, bu yüzden Alternatif olacak ücretsiz bir Office programını tanıtalım. Libre Office , Microsoft belgeleriyle uyumlu bir şekilde çalışabiliyor ve yasal olarak ücretsiz bir şekilde kullanım imkanı sunuyor. Ücretli rakiplerine karşı daha fazla araç ve çeşit sunmaktadır. Sürekli güncellenen bir program olan Libre Office bu alanda size çok yardımcı olacak ücretsiz bir programdır.

 

Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme : PhotoScape

Her bilgisayarda olmazsa olmaz programlar arasında da elbette fotoğraf düzenlemede işimizi kolaylaştıracak programlara ihtiyaç duyarız. Bu Program başlıktan da anlaşılacağı gibi PhotosScape olmaktadır. Profesyonel manada düzenleme yapmak istediğinizde kullanabileceğiniz ücretsiz bir programdır. Kendine özgün grafikleri vardır. Resminizin tonlarını  hatların keskinleştirme  bölme birleştirme gibi ayarlarını vb. şeylerinizi yapabilirsiniz.

 

Ücretsiz Video Oynatıcı : VLC Player

ücretsiz olmazsa olmaz programlar

Her bilgisayarda olmazsa olmaz programlar serimizde video oynatıcı programı olan VLC Player da var. Ek çözücülere gerek kalmadan çok sayıda video ve ses dosyalarınızı bu programda oynatabilirsiniz. Ara yüzü oldukça sade ve anlaşılırdır. Ücretsiz bir şekilde indirebilir ve kullanabilirsiniz.

 

PDF Okumak İçin  : Adobe Acrobat Reader DC

her bilgisayarda olması gereken programlar

Her bilgisayarda olması gereken bir diğer programımız Adobe Acrobat Reader DC programı. Bu Program ile PDF’lerinizi ücretsiz bir şekilde bu programda açabilir ve okuyabilirsiniz.PDF yazılarını okumak ve denetlemek için Ücretsiz ve kullanışlı bir programdır.

 

Bilgisayar Performansını Artırmak için : Advenced System Care

her bilgisayarda olmazsa olmaz programlar

IObit tarafından geliştirilen bir yazılım olan Advenced System Care , Bilgisayarınızı optimize ederek performansını artırmaktadır. Bir çok işlevi daha olan bu yazılım bilgisayarın performansını artırmayı amaçlayan yazılım olarak geliştirilmiştir. Kendisine has tasarımı ile karşımıza çıkan yazılım , bir çok fonksiyonel araçlar da barındırıyor. Ücretsiz sürümünü indirebilirsiniz. Eğer beğenirseniz Pro sürümünü de alıp tam olarak faydalanabilirsiniz.

 

Ücretsiz Ses Düzenlemek için : Audacity

bilgisayarda yüklü olması gereken programlar

Her Bilgisayarda olmazsa olmaz programlar arasında ses düzenlemek de var, günlük hayatımızda ihtiyaç duyabiliriz veya iş hayatımızda ihtiyaç duyabilirsiniz. Audacity ,  ücretsiz bir ses düzenleme yazılımıdır. Sadece ses düzenleme değil ses de kayıt edebilirsiniz. Windows,  MAC OS X , Linux gibi bir çok platformda çalışmaktadır. Siz de ses ile alakalı işlerinizi bu programla ücretsiz bir şekilde halledebilirsiniz.

 

Hem Sesli Hem Yazılı İletişim için : Discord

bilgisayarlarda ihtiyaç duyulan programlar

Son olarak her bilgisayarda olması gerektiğini düşündüğümüz bir diğer programımız Discord , karşı tarafla hem sesli hem de yazılı olarak iletişime geçebilir ve işlerinizi kolayca halledebilirsiniz. Çok büyük bir kullanıcısına sahip olan Discord , istediğiniz şeyleri karşılayacak bir programdır. Bu Program ile Gruplar topluluklar oluşturabilir ve bu ortam üzerinden etkinlik yapabilirsiniz. Çok kullanışlı olan Discord , Her zaman güncel kalmaya devam ediyor. Bilgisayarlarınıza ücretsiz bir şekilde indirebilir ve kullanabilirsiniz.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir