1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Windows 10 tema değiştirme

Windows 10 tema değiştirme
0

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda artık hemen hemen herkes Windows 10 işletim sistemini kullanıyor. Windows 10’un varsayılan görünümü sevenlerinin yanında sevmeyenlerde bulunuyor. Birçok eski Windows kullanıcısı özellikle Windows 98’in klasik görünümüne sahip olmak istiyor. Yada benzer şekilde kendine has tarzı olan Windows XP işletim sisteminin görünümüne sahip olmak isteyebiliyor. Windows 10 tema değiştirme sayesinde artık XP yada Windows 95 temasına sahip olabilirsiniz. Hatta birbirinden tamamen farklı bir çok seçeneğe sahip olabilirsiniz.

Windows 10 tema değişikliği için çeşitli programlar kullanabilirsiniz. Yada bu içerikte sizlere sunacağımız Windows 10 tema paketi sayesinde birbirinden farklı temaları bilgisayarınızda etkin hale getirebilirsiniz.

Eğer bilgisayarınızın bambaşka bir şekilde görünmesini istiyorsanız buradaki temalar dışında Rainmeter uygulamasını kullanabilirsiniz. Aynı zamanda canlı duvar kağıdı yapmak için Wallpaper Engine uygulamasını kullanabilirsiniz.

 

WinClassic

WinClassic

Klasik sevenlerdenseniz Windows 10 işletim sisteminize retro bir görünüş katabilirsiniz. Windows 95, Windows 98 ve Windows 2000 temasına sahip olmak istiyorsanız UltraUXThemePathcher‘i kullanabilirsiniz.

 

macOS Big Sur

macOS Big Sur

Bazı alışkanlıklardan vazgeçmek çokta kolay değildir. Mesela macOS işletim sisteminden Windows işletim sistemine geçiş yapan kişiler Windows’un arayüzüne alışması konusunda birçok sorun yaşayabiliyor. Eğer sizde macOS işletim sisteminden Windows işletim sistemine geçiş yaptıysanız yada sadece macOS işletim sisteminin temasına sahip olmak istiyorsanız macOS Big Sur‘u kullanabilirsiniz.

 

Windows XP

Windows XP

Mavi tonun ağırlıkta olduğu, insanın içini ısıtan o Windows XP arayüzü ne kadarda güzeldi. Eğer sizde XP arayüzüne sahip olmak istiyorsanız, Windows 10 işletim sisteminizi XP arayüzüyle kullanmak istiyorsanız Classic Shell uygulamasını edinmeniz gerekiyor.

Ardından tema paketini yüklemelisiniz. Paketi yüklemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

GreyEve Theme

GreyEve Theme

Tasarım konusunda Windows 10 işletim sistemimde bir değişiklik olmasın ama karanlık tema özelliğinden daha fazla faydalanayım diyenlerdenseniz GreyEve Theme‘i kullanabilirsiniz. Böylece herhangi bir tasarım değişikliği söz konusu olmaksınız siyah ve koyu gri tonlarının ağırlıkta olacağı bir Windows 10 deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Ark

Ark

Windows 10 işletim sistemi için daha farklı ve modern bir tasarım kullanmak istiyorsanız Ark‘ı deneyebilirsiniz. Ark, arayüz değişikliği isteyenler için değil de tasarım değişikliği isteyenler için geliştirilmiştir. Son derece şık ve sade bir görünüme sahiptir.

 

Simplify 10

Simplify 10

Simplify 10, Windows 10 işletim sisteminize daha çok estetik katmanızı sağlar. Daha yumuşak yapılara ve yumuşak bir görünüme sahip olabilmek için Simplify 10’u kullanabilirsiniz. Kullanıcı, dilediği takdirde beğendiği veya beğenmediği pencerelerin kontol tuşlarını dilediği gibi ayarlayabilir.

 

Windows 10 tema değiştirme konusunda okuduğunuz içeriği beğendiyseniz web sitemize üye olabilir ve güncel içeriklere anında ulaşmak için bildirimleri etkin hale getirebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir