1. Anasayfa
  2. Android

Telefon için yeni işletim sistemi,Fuchsia OS

Telefon için yeni işletim sistemi,Fuchsia OS
0
Google telefonlar,bilgisayarlar,akıllı ev cihazları,diğer cihazlar ve hibrit cihazlar için Fuchsia OS işletim sistemini çıkartıyor.

 

Günümüzde ara motoru dışında internet,uygulama ve cihazlardaki yerleşik uygulama olarak kullandığımız Google,hem akıllı cep telefonları hem de akıllı cihazlar olmak üzere bir çok yerde kullanılabilen yeni işletim sistemini geliştiriyor.

 

KATLANABİLİR CİHAZLARIN YAYGINLAŞMASI

Günümüz teknolojisinde üretilen katlanabilir cihazların kullanımı yavaş yavaş artıyor.Bu durum telefon ve tabletlerin hatta bilgisayarların bile kaderini etkiliyor.Çeşitli yerlerde kullanımı artıp eski cihazların yerlerine geçiyor.Bu durum insanlara yeni bir işletim sistemi ihtiyacına doğru itiyor ve bu ihtiyacı Google Fuchsia OS karşılayacak gibi duruyor.Bu durum bize Fuchsia OS‘un Android‘in yerini alabileceğini gösteriyor.

 

AKILLI CİHAZLAR

Android işletim sistemi,farklı cihazlar için pek kullanışlı bir işletim sistemi değildi.Fuchsia OS işletim sistemi sayesinde ise aklınıza gelebilecek bütün cihazlar,birbirleriyle iletişim halinde çalıştırılabilecek !

 

GOOGLE ASISTAN DAHA KULLANIŞLI OLACAK

Günümüzde en gelişmiş sesli asistan uygulaması olan Google Asistan,Android işletim sisteminin sesli komutlarla olan sorunu karşısında oldukça kullanılmaz durumda kalıyor.Ancak bu uygulama Fuchsia OS ile beraber çok daha el verişli durumda olacak.

 

MUTFAKTAKİ TOST MAKİNESİ BİLE DİLİNİZDEN ANLAYACAK !

Az önceki başlıkta anlattığımız Google Asistan kullanımının iyileştirilmesi ve Fuchsia OS işletim sisteminin her yerde kullanımı sonucunda tost makinesi bile dilinizden anlayabilecek.Evinizde “sıkıldım” dediğiniz zaman ses sisteminiz müzik çalmaya başlayacak,buzdolabınız evinizdeki domates bittiği zaman size sesli bir şekilde bildirecek.Bunlar şuan bize hayal gibi geliyor olabilir.Ancak ilerleyen günlerde gerçekleşme ihtimali oldukça büyük ! Tıpkı 1980-1990 yıllarında  “Messenger” programı vasıtasıyla görüntülü konuşma yapmanın insanlara “hayal” gelmesi gibi.
Kısaca Fuchsia OS işletim sistemi,insanları “ekrana dokunmak” eyleminden çok daha gelişmiş bir teknolojiye götürmeyi planlıyor.Günümüz teknolojisinde çok pahalı olan birçok cihazı kısa bir  zaman diliminde ilkel olarak algılanmaya mahkum edecek gibi.

 

Fuchsia OS işletim sistemi tahminen 2020 yılında yayınlanacak…

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir