1. Anasayfa
  2. Android

Wifi Güçlendirici Nedir? Ne İşe Yarar?

Wifi Güçlendirici Nedir? Ne İşe Yarar?
0

Wifi sinyal güçlendirici sayesinde internet bağlantınızın kapsama alanı ile ilgili sorunlarınızı kolayca çözebilirsiniz. “Wifi güçlendirici ne işe yarar ?”, “Wifi sinyal güçlendirici nasıl kullanılır?” gibi sorularınızın cevabını bu yazıda bulabilirsiniz.

Teknolojik cihazlar ve internet artık her evin vazgeçilmezi olmuş bir durumda. Gerek okul gerek iş ile ilgili olarak birçok kişi gün içinde internet kullanımına sıkça ihtiyaç duruyor. Teknolojik cihazların internet aracılığıyla kullanımı da “kablosuz bağlantı alanı”, yani günümüzde yaygınca bilinen şekliyle Wi-fi sayesinde gerçekleştiriliyor.

Peki hiç Wi-fi bağlantınızın, evinizin bir odasında gayet iyi çekerken diğer odalarında iyi çekmemesi gibi bir sorunla karşılaştınız mı? Eğer cevabınız evet ise, sorununuzun en pratik çözümü bir Wifi sinyal güçlendirici kullanmak olabilir. Gelin hep birlikte ”wifi güçlendirici ne işe yarar”, ”wifi güçlendirici özellikleri nelerdir” gibi soruları inceleyelim.

Wifi Sinyal Güçlendirici Özellikleri

Eğer wifi güçlendirici ne işe yarar sorusunu merak ediyorsanız, bu cihazlar hakkında bilinmesi gereken ilk şeylerden biri birden fazla kullanım alanlarının olabileceğidir. Öncelikle bu cihazlar internet bağlantınızın, evinizde veya ofisinizde, kapsama alanı dışında kalan bölgelere kadar genişlemesi sağlar. Böylece bulunduğunuz ortamın bazı noktalarında internet sinyali alamama gibi bir sorunla karşılaşmazsanız.

Wifi sinyal güçlendirici cihazların bir diğer kullanım alanı ise internet bağlantısını güçlendirmektir. Örneğin; internete bağlanmada bir sorun yaşamıyorsanız fakat internetiniz oldukça yavaşsa ve her siteye rahatlıkla erişim sağlayamıyorsanız, wifi sinyal güçlendirici cihazlar sayesinde internet hızınızı arttırabilirsiniz.

Wifi sinyal güçlendiriciler tek bant veya çift bant olmak üzere ikiye ayrılır. Tek banda sahip sinyal güçlendiriciler 2,4 GHz veya 5 GHz frekans bantlarından bir tanesini kullanırken, çift banda sahip sinyal güçlendiriciler 2,4 GHz ve 5 GHz frekans bantlarından ikisini de kullanabilir. Böylece teknolojik cihazlarınız kolayca internet sinyallerinden yararlanabilir.

Wifi sinyal güçlendirici cihazlar farklı tasarımlara sahip olabilir. Ayrıca sinyal yükseltme açısından bu cihazları ikiye ayırabiliriz. İlk tür güçlendirici cihazlar direkt olarak priz gibi bir enerji kaynağına takılarak kullanılır. Bu tür cihazlar bulunduğu odadaki internet sinyalini yükseltmek için tercih edilebilir. Diğer tür tasarımlar ise prize ihtiyaç olmadan, doğru konumlandırıldığında bulunduğunuz ortamdaki çok sayıda odada internet sinyalini arttırabilir.

Wifi sinyal güçlendirici tercihinizi, ihtiyaçlarınız doğrultusunda yapabilirsiniz. Örneğin, bulunduğunuz ortamda bazı noktalarda az sinyal alma gibi bir sorununuz yoksa sadece belirli bir cihazın internet bağlantısını iyileştirmek istiyorsanız, prize takılan güçlendiriciler sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.

Fakat internet sinyalinizin evinizde veya ofisinizde her noktada güçlü olmasını istiyorsanız. masaüstü wifi sinyal güçlendiricileri tercih etmek isteyebilirsiniz.

Wifi Güçlendirici Kullanarak Kapsama Alanını İyileştirme

Günümüzde internetin çoğu insan için oldukça büyük bir gereklilik olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu sebeple birçok işyerinde, okulda ve evde internet kullanımına ihtiyaç vardır. Fakat internet bağlantınız her zaman beklentilerinizi karşılamayabilir. Örnek vermek gerekirse, birden fazla kata sahip bir iş yerinde internet bağlantısı her katta güçlü bir sinyale sahip olmayabilir. Ya da eviniz içerisinde internet sinyali her odada güçlü sinyaller yaymayabilir. Bunun gibi internetin kapsama alanı ile ilgili sorunlar oldukça sinir bozucu olabilir. Ayrıca günlük işlerinizin aksamasına ve daha çeşitli sorunlara yol açabilir. Eğer evinizde veya işyerinizde bu tarz sorunlarla karşılaştıysanız wifi güçlendirici bir cihaz kullanarak sorununuzu çözebilirsiniz. Peki wifi güçlendirici ne işe yarar? Bunun yanı sıra bu cihazların kullanımı ne şekilde olmalıdır?

Eğer internetinizin çekmemesi gibi sorunlarla karşılaşıyorsanız, Wifi güçlendiriciler bu sorunun çözülmesini sağlar. Wifi güçlendirici cihazınızı bulunduğunuz ortamda doğru bir şekilde konumlandırarak, internetin çekmemesi sorununu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Wifi güçlendiricinizi doğru bir şekilde konumlandırmak için öncelikle var olan modeminiz ile internet sinyalininin daha güçlü olmasını istediğiniz yerlerin tam ortası olan konumu belirlemeniz gerekmektedir. Böylece wifi güçlendiriciniz, modemden aldığı internet sinyallerini, bağlantının zayıf olduğu noktalara en iyi şekilde aktarabilir.

Çeşitli wifi güçlendirici cihazların kullanımı farklı şekillerde olup farklı bir kurulum gerektirebilir. Bunun yanında, farklı tasarımlara sahip Wifi güçlendiriciler de farklı şekilde kullanılmaktadır. Wifi güçlendirici cihazın kurulumu için kullanabileceğiniz mobil uygulamalar da bulunmaktadır. Bunun için tercih ettiğiniz marka cihazın kendi mobil uygulaması olabileceği gibi başka uygulamalar da mevcuttur. Tüm seçenekleri inceleyip sizin için en uygun olduğunu düşündüğünüz kurulum şeklini tercih edebilir ve wifi güçlendirici sayesinde internet kapsamı alanınızı genişletebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir