1. Anasayfa
  2. Android

Android Telefonda Depolama Alanı Kaç GB Olmalı?

Android Telefonda Depolama Alanı Kaç GB Olmalı?
0

Gelişen dünya düzeninde teknoloji oldukça etkili olmuştur. İnternetin kullanımı akıllı telefonların işlevini değiştirmiş ve cebimizde taşınabilen bilgisayarlara dönüşmüşlerdir. Günümüzde tek bir tuşla tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz Android telefonlara sahip olmayan ancak bir avuç insan bulunur. Dünyanın tamamının mobil telefon kullanması depolama alanlarını kısıtlılığının ortadan kalkmasını sağlamıştır.

Teknolojinin ilerleyen zamanlarında farklı yeniliklerle yüz yüze geleceğimiz farklı alt yapılar hazırlanmaktadır. Bunlar arasında sınırsız depolamalar yer alır. Telefon fiyatlarında etken olan depolama alanları farklılık gösterir. Peki, şimdiki süreçte Android telefonlar kaç GB depolama alanına sahiptir? Kullanım alanına bağı olarak değişen depolama alanı 8 GB başlayarak 512 GB ve üzerine çıkabilir.

Gerekli Olan Depolama Alanı Nedir?

Akıllı telefonların 1996 yılında piyasaya sürülmesi ile her alanda yenilikler oluşmuştur. İletişim bu yenilikler arasında biridir. Gelişmelere ek olarak telefon ve internet örnek verilebilir. Günümüzde dosyalarımızın indirildiği, fotoğraf ve videoların çekildiği telefonlarda depolama alanı oldukça önemlidir. Vazgeçilmez parçamız haline gelen telefonlar bu açıdan incelersek oldukça kullanışlı aygıtlardır.

8-16 GB Depolama Alanı

Piyasada zor bulunan 8 GB depolama alanına sahip telefonlarda sınırlı sayıda fotoğraf ve WhatsApp platformundaki belli dosyalara izin verdiği görülür. Bu kadar sınırlı olması günümüzde üretimini durdurmuştur. 16 GB depolama alanı ile bu dönemde hayatınızı devam ettirebilirsiniz. Ancak gereksiz birçok uygulamanız ortadan kaldırmanız gerekebilir. Ayrıca fotoğraflar ve videolar için bulut programına ihtiyacınız olacaktır. Bu telefonlarda E-posta, WhatsApp ve genel web taramalar ile sınırlı kullanımınız olur.

32-64 GB Depolama Alanı

Fotoğraf çekmeyi sevmeyenler için bulut programı ile rahat kullanım sağlayabilir. Ayrıca 32 GB depolama alanına sahip mobil telefonlarda indirebileceğiniz uygulamalar oldukça sınırlıdır. Android telefonlar için bir diğer depolama alanı 64 GB telefonlardır. Fotoğraf, video ve uygulamaların kolayca indirilebileceği ortam sunulmaktadır.

128-256 GB Depolama Alanı

Günümüzde 128 GB depolama alanına sahip telefonlar sayesinde istediğiniz her uygulamayı indirebilirsiniz. Bunun yanı sıra toplam dahili deponun bir kısmını telefon içerisindeki sistem için ayrılmıştır. İndirilen uygulamaların istediğiniz şekilde çalışması için belli bir alan bırakılmalıdır. Günümüzde 128 GB telefonların normalleştiği süreçlerde depolama alanlarının attırılması için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Sistem için kullanılan alanın yanı sıra telefonun düzgün çalışması için gerekli boş alandan geriye 100 GB’lık kullanım alanı kalır. Bakıldığında düzenli uygulama ve depolamalar için kullanışlıdır. İhtiyacınız olamayan fotoğraf, video ve uygulamaları silmediğiniz takdirde dahili deponuz dolacaktır.

Gereksiz ve sizin için önemli olan dosyaları telefonunuzda bulundurmamanız depolama alanı için önem arz eder. Ortalama bir fotoğrafın depolama  alanını 5 MB olarak hesaplarsak 100 GB alanda 20.000 adet görüntü bulundurabilirsiniz.

128 GB alanı bazı kişiler için kullanışsızdır. Sürekli bir şeyler silmek kişi için oldukça zahmetli bir iştir. Bu nedenle rahat olmak isteyenler 256 GB depolama alanını tercih etmektedir. Oyuncular ve içerik oluşturucuları için 256 GB depolama gereklilik haline gelmiştir. Fotoğraf ve video için ayrılan depolama alnı oldukça geniştir. Ayrıca istediğiniz türde dosya indirme imkânına sahip olabileceksiniz.

Ortalama oyunculardan daha fazla oyun indirme fırsatı da avantajları arasında yer alır. 256 GB depolama alanına sahip telefonunuzdan 14 saate kadar 4K (dakikada 300 MB) ve 40 saat 1080p video çekmenize olanak sağlar. Kolay kullanılması ve geniş depolama alanına sahip bu telefonlar fırsatları ile günümüzde kullanımını arttırmıştır.

Gelecek Teknoloji İçin 512 GB ve Üzeri Depolama Alanı

Android Telefonda Depolama Alanı Kaç GB Olmalı?

Genel olarak bir insan 1 TB’lık depolama alanına ihtiyaç duymaz. Genellikle günde 5-6 video çeken içerik üreticileri 1 TB’lık depolama alanı kullanmaktadır. Telefonunuzu sık sık yükseltmiyor ve en az beş yıl boyunca aynı telefonu kullanmıyorsanız 512 GB kullanabilirsiniz.

Telefonlarımızda depolama alanı tükeniyor hatasını ortadan kaldırmanın bir yolu bulunmaktadır. Mobil telefonlarımızda microSD alanına bir harici hafıza kartı eklemek sorunu ortadan kaldıracaktır. Eğer hala bu sorunla tekrar karşılaşıyorsanız RAM ile alakalı sıkıntı vardır. Telefon alırken hem depolama alanına hem de RAM kısmına dikkat etmelisiniz.

RAM sıkıntısını ortadan kaldırmak için telefonunuzdan “Uygulama Yöneticisi” kısmından “Uygulamalar” bölümüne giriş yapmalısınız. Bu alanda karşınıza çıkan uygulamalarınız boyutlarına göre sıralamanız gerekmektedir. Ardından hiç kullanmadığınız telefonunuzda gereksiz yer kaplayan verilerin nerede olduğunu göreceksiniz. Bu verirleri ve uygulamaları silerek ortalama 40-50 MB alan oluşturabilirsiniz.  Son olarak arka planda çalışan bazı uygulamalar bulunmaktadır. Devre dışı bırakarak alandan tasarruf edebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir