1. Anasayfa
  2. Wordpress

WordPress Site İçin Olmazsa Olmaz Eklentiler

WordPress Site İçin Olmazsa Olmaz Eklentiler
0

Web sitesi kurmak için en kolay ve en kalite altyapıyı sunan sitelerin başında WordPress gelmektedir. Bunun nedeni; WordPress’in kullanımı kolay ve yüzlerce eklentiyi kendi içinde barındırıyor olmasıdır. WordPress ile en popüler eklentiler listesinden seçim yapabilir ya da en iyi WordPress eklentileri için kod bilginiz olmasa da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

WordPresste seçtiğiniz temaya ya da kodladığınız tasarıma uygun eklentiyi bulmak bazen zaman alabiliyor. Zamanınızı eklenti arayarak geçirmemeniz için sizlere en iyi WordPress eklentileri listemizi aktaracağız.

En Kullanışlı Popüler WordPress Eklentileri

Eğer bir siteniz varsa %50 oranında wordpress altyapısı kullanıyorsunuzdur. Günümüzde hemen hemen her 2 siteden 1i WordPress ile hazırlanıyor. WordPress açık kaynak kodlu, Php ve MySQL kodları kullanılarak yazılmış olan bir tür yayın sistemidir. Çoğu kişi bu yapıyı bir blog sayfası olarak görse de aslında blog olmanın çok ötesinde bir platformdur. Bu platformu kullanırken Google arama sonuçlarında yükselmek ya da site içeriğimizi geliştirmek adına bazı eklentiler ekleriz. Bu eklentiler arasından en popüler olanları aşağıdaki listede yer almaktadır.

Klasik Düzenleyici

Klasik Düzenleyici

Bu eklenti, WordPress  içerik düzenleyicisini klasik sürüme geri dönüştürmek amacıyla kullanılır.

2018 yılında Gutenberg editörü WordPress 5.0 sürümünü kullanıma sundu. Ancak Worpress kullanıcıları yeni bir editör kullanmak istemediğinden dolayı “Klasik Düzenleyici” eklentisini kullanarak eski sürüm kullanımına geri dönmeyi tercih etti. Bundan dolayı da klasik düzenleyici en popüler eklentiler arasında yerini alıyor.

Advanced Editor Tools

Advanced Editor Tools

Yeni blog düzenleyici formatına alışamayanlar için en iyi WordPress eklentileri arasında yer alan “Advanced Editor Tool” önerimizi sizler için sunuyoruz. Bu eklenti sayesinde eski blog düzenleyici formatına geri dönüş yapabilirsiniz. Böylece klasik paragraf bloklarına erişebilecek ve alıştığınız özellikleri kullanabileceksiniz.

Kullanıcıların eski blog düzenleyici formatına geri dönüş yapmak istemelerindeki en büyük nedenlerden bir tanesi de yeni blog düzenleyicilerin iyi çalışmaması oluyor.

Table of Contents Plus

Table of Contents Plus

Kullanıcı deneyimi açısından harika bir SEO eklentisi olan Table of Content Plus ile içerikler tablosu oluşturmak oldukça kolay bir hal alırken aynı zamanda Google tarafından da güzel sonuçlar elde edebilmenize fayda sağlıyor. Bu eklentinin ayrıca Türkçe dil desteği de bulunmakta.

WordPress yazı editörü aracılığı ile oluşturduğunuz başlıklara göre biçimleniyor ve kullanıcıların aradıkları içeriğe kolaylıkla erişmesine yardımcı oluyor.

Blog2Social: Social Media Auto Post & Scheduler

Blog2Social: Social Media Auto Post & Scheduler

Bu eklenti web sitenizin sosyal medya hesaplarınızla bağ kurabilmesine olanak tanır. Web sitenizin içeriğini sosyal medya platformlarında yayınlamak üzere kullanılan en popüler eklentiler arasındadır. Böylece WordPresste hangi platformları bağlamak istediğinizi seçebilir, içeriklerinizi hiç zorlanmadan bu platformlarda paylaşıma açabilirsiniz.

Avantajlar:

  • Hashtag’leri yazı etiketleri kullanarak otomatik üretebilirsiniz.
  • İçeriklerinizi 10dan fazla platformda kolaylıkla yayınlayabilirsiniz.
  • Yeni yazıları anında paylaşabilir ya da paylaşım zamanını ayarlayabilirsiniz.

Classic Widgets

Classic Widgets

Blog widget editörü farklılık ve yenilik getirmiş olsa da alınan bazı hatalar sonucu kullanıcılarını klasik widget editörünü kullanmaya teşvik etti. Ayrıca panelde sade ve karışık olmayan bir görüntü isteyen kullanıcılar bu eklenti sayesinde eski görünüme kavuştu.

LazyLoad Plugin

LazyLoad Plugin

Özellikle kullanıcı deneyimi açısından olumlu sonuç veren ve SEO çalışmalarında da bu sebeple yer alan, web sitesinin olmazsa olmazları arasında olan site hızı, Google tarafından da önemli bir rol oynamaktadır. Site hızını arttırmak için yapılacak birçok çalışma mevcuttur. Fakat bu çalışmalar arasında sitenin açılış hızını düşürmek için kullanılan en iyi WordPress eklentileri arasından LazyLoad Plugin seçilmiştir.

Lazy Load, site içerisindeki görsellerin ve dosyaların tamamını yüklemek yerine ihtiyaç duyulan kadar yükleme işlemi yapar.

Avantajları:

  • Sitenin ilk açılış hızını azaltır. Bu sebeple de kullanıcı deneyimi açısından olumlu bir sonuç verir.

Ninja Forms Contact Form

Ninja Forms Contact Form

Biliyoruz ki formlar bir web sitesinin en önemli parçalarından sadece bir tanesidir. Bir haber bültenine kayıt olmak, ürün ya da bir konu hakkında soru sormak, hizmet hakkında bilgi istemek, web sitesi sahibi veya kuruluşla iletişime geçebilmek gibi çeşitli hizmetleri bulunmaktadır. İşte form oluşturmanın bu ve bunun gibi güzel sonuçları olmasıyla birlikte en iyi formları da Ninja Forms eklentisi sayesinde belirlemeniz mümkün. İçeriğinde ayrıca Widget’leri ve liste ögeleri ekleme olanağı da tanımaktadır. Sürükle ve bırak arayüzüne sahip olmasıyla da oldukça pratik işlem yapabilme yetisini sunar. Bunların dışında kullanıcıların birden fazla form gönderebilmesine de olanak tanır.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir