1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

En İyi 7 Ücretsiz Windows 10 Onarım Programı

En İyi 7 Ücretsiz Windows 10 Onarım Programı
0

Kullanıcıların özellikle masaüstü cihazlarda tercih ettiği Windows 10 işletim sistemi, güncellemeleriyle bazı sorunları da beraberinde getirir. Bu sorunlar karşısında tamamen ücretsiz olan üçüncü taraf yazılımlar pratik çözüm sağlar. Windows 10 güncelleme sorunları, işletim sisteminden kaynaklanan hatalar karşısında bu yazılımlar hayatımızı kolaylaştırır.

thumbnail
Önerilen Yazı
DirectX 11 İle DirextX 12 Arasındaki Fark Nedir?

1. IOBit Driver Booster

IOBit Driver Booster

Windows 10 sürücü güncellemelerine cihazda en iyi performansı sağlamak için ihtiyaç duyulur. Yazılımı cihazınıza kurup küçük bir tarama yaptırarak güncellemesi mevcut olan sürücüleri tespit edebilir ve tek bir tıklamayla bu sürücüleri güncelleyebilirsiniz.

Yazılım, tarama yapıp sürücüleri güncelledikten sonra kapatma ya da yeniden başlatma seçeneklerini de sunar. Böylece gece yatağınıza girmeden önce sürücüleri güncelleyip bilgisayarın kapanmasını sağlayabilirsiniz.

2. Snappy Driver Installer

Snappy Driver Installer

Alternative: Snappy Driver Installer, Driver Booster ile aynı görevi gören bir araçtır. Ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Windows 10 işletim sisteminin güncel kalmasını sağlar. Cihazınızda güncellenmesi gereken sürücüleri tespit eder ve tek bir tıklamayla sürücüleri günceller.

thumbnail
Önerilen Yazı
Eski Oyunları Windows 10 ve Windows 11’de Çalıştırma

3. FixWin 10

FixWin 10

Son derece kullanışlı bir yazılım olan FixWin 10, cihazınızda kurulum işlemi yapılmadan taşınabilir sürümüyle çalışabiliyor. Bu yazılım sayesinde Windows 10 işletim sistemindeki sorunları giderebilirsiniz. WerMgr.exe veya WerFault.exe uygulama hatasının düzeltilmesi, bozuk geri dönüşüm kutusunun düzeltilmesi, CD veya DVD sürücü hatalarının düzeltilmesi gibi pek çok sorunu onarabilir.

Yazılım tam olarak hangi sorunları onardığına dair tam bir listeye buradan ulaşabilirsiniz.

4. Ultimate Windows Tweaker

Ultimate Windows Tweaker

FixWin 10 geliştiricisi tarafından hazırlanan Ultimate Windows Tweaker, FixWin10 ile aynı arayüze sahiptir. Bu yazılım farklı olarak Windows 10’da yer alan belirli özelliklerin hızlı ve pratik bir şekilde gizlenmesini, etkinleştirilmesini ya da devre dışı bırakılmasını sağlar.

thumbnail
Önerilen Yazı
İSO Dosyası Nedir? İSO Dosyası Açma

5. Windows Repair (All in One)

Windows Repair (All in One)

Windows 10 işletim sisteminizde var olan sorunların giderilmesi için son derece pratik bir yazılımdır. Programın en yüksek verimde çalışması için cihazın güvenli modda çalışmasına ihtiyaç duyar. Aynı zamanda programın arayüzünde, bilgisayarı güvenli modda başlatmak için özel yeniden başlat butonu yer alır. Bu sayede tek tıklamayla bilgisayarınızı güvenli modda çalıştırabilir ve Windows Repair (All in One), yazılımını en verimli şekilde kullanabilirsiniz.

Eğer Windows 10 işletim sisteminizden kaynaklanan hatalarla boğuşuyorsanız bu yazılımı kullanabilirsiniz. Özellikle Windows güncellemesini yapamayan ve sorun yaşayan kullanıcılar için büyük kolaylık sağlar. Tek bir tıklamayla Windows Update ve Windows 10 güncelleme sorunlarını onarır.

6. Windows Repair Toolbox

Windows Repair Toolbox

Aslında Windows Repair Toolbox, başlı başına bir yazılım değildir. Windows 10 işletim sisteminin onarımı konusunda farklı alanlarda işlevsellik sağlayan yazılımların tek bir çatı altında olmasını sağlayan bir araçtır. Örneğin donanım alanında bir sorun varsa bu alanda yaşanan sorunları çözebilecek birçok aracı programın arayüzünde yer alan “Hardaware” başlığı altında bulabilirsiniz.

7. O&O ShutUp10

O&O ShutUp10

Kişisel verilerinizin korunması konusunda hassas biriyseniz O&O ShutUp10 ile hangi yazılımların verilerinize erişip erişmeyeceğini kontrol altında tutabilirsiniz. Bu program sayesinde hangi servis ve hizmetin gizliliğinize erişebileceğini özelleştirebilir, kısa açıklamalarla hangi servisleri engelleyeceğinizi anlayabilirsiniz.

Ancak bu programı kullanarak bazı hizmetlerin gizliliğinize erişmesini engelleyip, cihazın tam olarak doğru çalışmamasına sebep olabilirsiniz.

Kaynak: https://www.makeuseof.com/tag/best-tools-repair-corrupted-damaged-files-windows/

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir