1. Anasayfa
  2. Sinema

Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Kore Dizisi

Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Kore Dizisi
0

Dünyada son dönemlerle hızla yayılan Kore dizileri fazlasıyla ilgi görüyor. Kore dizilerinin sürükleyici hikayeleri ve kaliteli oyunculuk performansları milyonlarca izleyici kitlesinin ilgisini çekiyor. Ayrıca kültürel unsurları, müzikleri ve moda anlayışları ile klasik dizilere fark atıyor. Siz de Kore dizilerine ilgi duyuyorsanız Kore dizilerine mutlaka bir şans verebilirsiniz. Ancak hangi diziyle başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız işte mutlaka izlenmesi gereken 10 Kore dizisi listesi…

 

1-     Guardian: The Lonely and Great God (2016-2017)

mutlaka izlenmesi gereken 10 kore dizisiKore dizisi denildiğinde herkesin ilk önerisi olan bu dizi oldukça ilgi çekici bir konuya sahip. Popüler kültürde Goblin ismini alan bu dizi dram dolu bir aşk hikayesi anlatıyor. Dizide efsanevi Goblin ölümsüzlükle lanetlenmiştir. Ölümlü insanların ruhlarını gören Ji Eun-tak ile tanışarak kaderini değiştirir. Çiftin hayatı fantastik olaylarla birlikte dramatize edilir. Diziye göre Goblin’in hayatı kaderini kabullenerek aşkı bulmasına bağlıdır. Dizide aşk, dostluk, ruhlar ve ölüm gibi derin temalar işlenmektedir.

 

2-     Hospital Playlist (2020)

mutlaka izlenmesi gereken 10 kore dizisiHospital Playlist dünyaca ünlü popüler bir Kore dizisidir. Dizide beş tıp öğrencisi aynı üniversitede ve hastanede mesleki deneyim kazanır. Dizide onların hastane ortamında karşılaştıkları problemler ve dostluklar konu edinir. Aynı zamanda dizideki kişilerin aşk hayatları ve hobileri de hikâyenin önemli unsurları arasında yer alır. Özetle Hospital Playlist komedi, tıbbi dram ve insan ilişkilerini bir araya getiren keyif verici bir dizidir.

 

3-     Crash Landing On You (2019-2020)

mutlaka izlenmesi gereken 10 kore dizisiCrash Landing On Koreli bir iş kadının yanlışlıkla Kuzey Kore’ye düşmesi sonucu başlar. Kuzey Koreli asker Ri Jeong tarafından koruma altına alınan Se-ri birbirleriyle yakınlaşmaya başlar. İkili arasında sınırları aşan bir aşk doğar. Özetle Se2ri’nin Kuzey Kore’de yaşamasının zorlukları ve yaşadığı aşk konu edinir. Romantizm, mizah ve drama unsurları oldukça baskındır.

 

4-     Two Worlds (2016)

mutlaka izlenmesi gereken 10 kore dizisiTwo Worlds fantastik ögeleri ile izleyicileri ekrana kitleyen eşsiz bir dizidir. Kalp cerrahı olan Oh Yeon-joo çizgi romanı olan babasının kaybolması sonucu onun ofisine gider. Daha sonra babasının yazmış olduğu çizgi romanın içine çekilerek kendini olaylar içerisinde bulur. Çizgi roman içerisinde yakışıklı ana karakter Kang Chul ile tanışır. Daha sonra kendini bir cinayet soruşturması içerisinde bulur. Hayal ve gerçek dünya arasında çatışmaya girer. Kore dizileri arasında izlemeye değer bir konuya sahiptir.

 

5-     Hotel Del Luna (2019)

mutlaka izlenmesi gereken 10 kore dizisiBaşrolünde ünlü şarkıcı IU bulunan bu dizi Seul merkezinde geçer. Ölmüş ruhların son dileğini yerine getiren ve diğer dünyaya mutlu şekilde gitmelerini amaçlayan bu otelde dizi konusu fazlasıyla ilgi çekici. Ölüm, aşk, hayat gibi konularla izleyicilerin ilgisini çeken bu dizinin ana karakteri de yaptığı bir hata sonucu otele hapsedilmiş.

6-     It’s Okay Not To Be Okay (2020)

mutlaka izlenmesi gereken 10 kore dizisiİzleyenlerde iz bırakan It’s Okay Not Be Okay konusu ile klişe dizilerden oldukça uzak ve düşündürücü. Sıradışı olan bu dizi iyi kalpli ancak otizmli abisine bakmaktan aşka vakit ayıramayan Moon Kang-tae’yi konu alıyor. İzleyenleri hem güldüren hem de düşündüren bu dizi sıra dışı bir aşk hikayesine sahip.

 

7-     Itaweon Class (2020)

mutlaka izlenmesi gereken 10 kore dizisiBaşrolünde Park Seo-joon bulunan popüler dizi Itaweon Class dünyanın adaletsizliğine başkaldıran bir hikayeye sahip. Adaletsizliğe boyun eğen Park Saeroyi intikam aleviyle tutuşurken ölen babasının intikamını almasıyla ilerliyor. Kahraman tüm bu başarıları tek başına elde etmiyor. Arkadaşlığın gücünü vurgulayan bu dizide romantiklikte oldukça yoğun.

 

8-     Strong Woman Do Bong Soon (2017)

mutlaka izlenmesi gereken 10 kore dizisiRomantik komedi sevenlerin bayılacağı bu dizi Kore dizilerine başlamak için oldukça ideal. Ailesinden kalan insanüstü güçlere sahip Do Bong’u ele alan bu dizi aksiyon, polisiye ve gerilim içeriyor. Kesinlikle izlenilmesi önerilen dizi oldukça ilgi çeken bir konuya sahip.

 

9-     Descendants of The Sun (2016)

mutlaka izlenmesi gereken 10 kore dizisiRomantik ve dram sevenlerin izlemesi gereken bu dizi oldukça eşsiz bir aşkı ele alıyor. Cerrah ile asker aşkını konu edinen bu dizide harap edilen Uruk ülkesinde kaderin ilk izleri ele alınıyor.

 

10- Sky Castle (2018)

mutlaka izlenmesi gereken 10 kore dizisiÜst kesim hırslı aileleri eleştiren bu dizi çocukların kariyeriyle kafayı bozmuş anneleri anlatıyor. Başarıyı ön planda tutup çocuklarının duygularını önemsemeyen bu aileler sınırları zorluyor. Gerilim severlerin izlemesi gereken bu dizi konusuyla diğer dizilere fark atıyor.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir