1. Anasayfa
  2. Programlar

Opera GX

Opera GX
0

Google Chrome tarayıcısından sonra dünyada en çok tercih edilen tarayıcı programlarından biri olan Opera,yeni tarayıcısı Opera GX’i yayınladı.Bilmeyenler için Opera internet tarayıcısı,bilgisayara yüklendiği zaman reklam engelleyici ve VPN eklentisiyle birlikte kurulan son derece pratik bir tarayıcıdır diyebiliriz.

Kullanıcı tekrardan herhangi bir eklenti yüklemek zorunda kalmaz.Opera programının tercih edilmesinin sebebi,kullanım kolaylığı sağlaması,daha az kaynak tükettiği iddiası ve ücretsiz,kullanılmaya hazır eklentilerinin var olmasıdır.

Opera GX internet tarayıcısının farkıysa bildiğimiz Opera tarayıcısına eklenen ek özelliklerden ibarettir.Opera GX tarayıcısının oyuncular için geliştirildiği ifade edilse de aslında herkese hitap eder yönleri bulunmaktadır.Rengarenk arayüzü ve ek özellikleriyle Chrome tarayıcısının fazla sistem tüketiminden sıkılan ve farklı tarayıcı programı arayışı içerisinde olan kullanıcılara da hitap etmektedir.

Opera GX tarayıcısının özelliklerinden ve Opera ile Opera GX arasındaki farklardan bahsedecek olursak ilk fark sol taraftaki menüde göze çarpıyor.

Burada Opera GX tarayıcısının kullandığı bant genişliğini kısıtlayabilir yada arttırabilirsiniz.Bant genişliğini arttırmak,tarayıcının internet bağlantısıyla gerçekleştireceği işlemleri hızlandırırken (dosya indirmek gibi),internet kullanımı oranını da arttırmaktadır.

İkinci bahsedeceğimiz özellikse (bu özellik birçok kişinin hoşuna gidecek) yine sol menüden RAM belleği kullanım oranını kısıtlamayı sağlayan ayar seçeneğinin bulunmasıdır.Bilindiği üzere birçok kişi,tarayıcı programlarının RAM belleğini fazla kullanması konusunda oldukça şikayetçi.Opera’nın böyle bir özelliği tarayıcısına katması kullanıcı sayısını ciddi seviyede arttırabilir.

RAM belleği kullanım oranını kısıtlayabileceğiniz gibi CPU kullanım oranını da kısıtlayabilirsiniz.Bütün bu seçenekler sayesinde bilgisayarınızın performansına göre tarayıcınızı ayarlayabilir ve tarayıcı programlarından kaynaklanan kaynak tüketimini ciddi anlamda azaltabilirsiniz.

Opera GX ile Opera tarayıcısı arasındaki bir diğer temel farkta yine sol taraftaki menüde bulunan Twitch sekmesidir.Opera GX tarayıcısının aslında oyuncular için geliştirilen bir tarayıcı olduğunu ifade etmiştik.Oyuncularında Twitch platformuna olan ilgisi,tarayıcıyı oyuncular için gerçekten de daha kullanışlı bir hale getirebilir.

Oyuncu ve performans açısından Opera GX programının farklarına baktığımıza göre yine sol taraftaki menüde normal Opera tarayıcılarında da görmeye alıştığımız eklentiler bölümü mevcut.Opera GX,Opera’da olduğu gibi reklam engelleyici ve VPN eklentileriyle birlikte bilgisayarınıza kuruluyor.Böylece kullanıcı tekrardan eklenti yüklemek zorunda kalmıyor.

Opera GX tarayıcısının oyunculara hitap eden bir diğer tarafıysa sol üstte Opera logosunun sağında bulunan “GX Corner” bölümüdür.Buradaki logoya tıklanarak GX Corner sekmesi açılır.Bu sekmede oyun dünyasında yaşanan bir çok gelişme ve haberler sıralanır.Windows,Mac,PS,Xbox ve diğer platformlara göre bu haberleri sıralayabilir ve en güncel haberleri elinizin altında tutabilirsiniz.

Opera tarayıcılarında görmeye alışık olduğumuz tema kişiselleştirmesi Opera GX tarayıcısında da bulunuyor.Burada Opera GX tarayıcısının renklerini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.Açılış sayfasının arka planını değiştirebilir hatta masaüstü arka planınızı kullanabilirsiniz.Kısaca tarayıcıyı üzerinde istediğiniz gibi özelleştirme yapabilirsiniz.

 

DOSYA ADI: OperaGXSetup.exe
DOSYA BOYUTU: 3.65 MB

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir