1. Anasayfa
  2. Sinema

En iyi yerli komedi filmleri

En iyi yerli komedi filmleri
0

Son 5 yılın en iyi yerli komedi film önerileri

(En iyi yerli komedi filmleri)

 

Yeni yazımızda en iyi yerli komedi filmleri imdb puanı 7’nin üzerinde olanları sizler için listeledik. En iyi yerli komedi filmleri 2020 yılı mizahına uyan, izlerken bol bol güleceğiniz, ailenizle veya arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirebileceğiniz filmlerden oluşuyor. Aynı zamanda en iyi yerli komedi filmleri netflix platformunda da bulabileceğiniz filmleri içeriyor. Gelin sizler için hazırladığımız en iyi türk komedi filmlerine bir göz atın!

[ 2020 yılındaki en iyi diziler hangileri ? Öğrenmek için buraya tıklayın ]

 

1.Ölümlü Dünya (2018)

IMDb: 7.7

En iyi yerli komedi filmleri

Netflix platformunda da bulabileceğiniz Ali Atay’ın yönettiği Ölümlü Dünya filmi komedi ve aksiyon türünde.  Ahmet Mümtaz Taylan, Sarp Apak, Alper Kul ve İrem Sak gibi ünlü oyuncuların yer aldığı film 1 saat 47 dakika sürmektedir.

Nesillerdir lokanta işleterek hayatını sürdüren geniş bir aile dışarıdan bakıldığında gayet normal bir hayat yaşamaktadır. Fakat bu aile gerçekte uluslararası bir suç örgütüyle çalışmaktadır ve yakın zamanda onların koyduğu kuralları ihmal eder. Birlikte çalıştıkları örgüt, artık düşmanları olmuştur. Film, bu suç örgütünden kaçmak zorunda kalan ailenin başına gelen komik olayları anlatıyor…

 

2.Aile Arasında (2017)

IMDb: 7.7

En iyi yerli komedi filmleri

Gürse Birsel’in yazmış olduğu Aile Arasında filminin yönetmenliğini Ozan Açıktan yapmıştır. Başrollerinde Engin Günaydın ve Demet Evgar’ın bulunduğu film 2 saat 45 dakika sürmektedir. (Netflix)

Fikret ve eşi ilişkilerini artık yürütemedikleri kararını almışlardır ve bu sebeple Fikret evi terk eder. Tesadüfen o gün Solmaz ile karşılaşır ve Solmaz da benzer şeyler yaşamıştır. Birbiriyle arkadaş olan bu ikili birbirine destek olurken, Solmaz’ın kızı yüzünden normalde yapmayacakları şeyler yapar, yalanlar söyler ve başlarına büyük dert alırlar. Film, ikilinin bu sırada yaşadıkları olayları komik bir şekilde izleyiciye aktarıyor.

 

3.Limonata (2015)

IMDb:7.5

En iyi yerli komedi filmleri

Ali Atay’ın yönettiği ilk film olan Limonata, komedi dram türünde. Ertan Saban ve Serkan Keskin’in başrollerinde bulunduğu film 1 saat 41 dakika sürmektedir. (Netflix)

Eski bir tır şoförü olan Suat ölümcül bir hastalığa yakalanır. Ölmeden önce tek bir dileği vardır o da imam nikahıyla evlendiği kadından olan çocuğunu bulmak ve ondan helallik istemektir. Bu isteğini oğluyla paylaşır, oğlu da babasının son dileğini yerine getirmek için yollara düşer. Film Suat’ın oğlu Sakip’in yollardaki macerasını, başına gelen komik olayları anlatmaktadır.

 

 

4. Bana Masal Anlatma (2015)

IMDb: 7.5

En iyi yerli komedi filmleri

Komedi ve romantik türde olan, yönetmenliğini Burak Aksak’ın yaptığı Bana Masal Anlatma filmi 1 saat 48 dakikadır. Başrollerinde Fatih Artman ve Hande Doğandemir bulunmaktadır.

Rıza, hayatını dolmuş şoförlüğü yaparak kazanan iyi kalpli bir gençtir. Mahallesindeki teyzeler ve esnaflar tarafından oldukça sevilmektedir. Bir gün hayatına geçmişini hatırlayamayan Ayperi adında bir kız girer. Masalsı bir güzelliğe sahip olan Ayperi, Rıza’nın hayatını yeniden şekillendirmesini sağlayacaktır. Film Rıza’nın etrafında gelişen bu romantik/komedi hikayesini ele almaktadır.

 

5.Kelebekler (2018)

IMDb: 7.4

5.Kelebekler (2018)

Sarmaşık filminde ödül alan Tolga Karaçelik’in yönetmen koltuğunda oturduğu Kelebekler filmi, komedi ve dram türündedir. 1 saat 57 dakika süren filmin başrollerinde Tolga Tekin, Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ yer almaktadır.

Yıllar önce birbirinden uzaklaşan 3 kardeş babalarının onları çağırmasıyla köydeki evlerinde bir araya gelir. Babalarının ölmesi sonucunda vasiyetini yerine getirmeye çalışırlar. Bu arada birbirlerini hiç tanımayan kardeşler, yavaş yavaş kendi hikayelerini paylaşırlar. Film, birbirlerini tanımaya başlayan kardeşlerin olaylarını bazen komik bazen üzücü şekilde seyirciye aktarıyor.

 

6.Arif V 216 (2018)

IMDb: 7.1

6.Arif V 216 (2018)

Kıvan Baruönü’nün yönettiği Arif V 216 filminde Cem Yılmaz ve Ozan Güven başroldedir. Komedi, bilimkurgu türündeki filmin süresi 2 saat 6 dakikadır.

Uzaydan arkadaşı Arif’i görmeye gelen 216 isimli robot dünyada sıradan insanlar gibi yaşamaya çalışır. Fazla dikkat çekiyor olmasının yanında bir de aşık olur. 216’yı fark eden bir iş adamı onu kopyalamak ister. Birçok teklifte bulunur ve 216 istediği şeyi elde etme sonucunda teklifi kabul eder. İş adamının gizli planları olduğunu düşünen Arif onu engellemek için her şeyi yapar. Film, Arif ve 216’nın ilginç hikayesini seyirciyi güldürerek anlatıyor.

Keyifli seyirler dileriz….

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir