1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Valorant Grafik Ayarları 2022

Valorant Grafik Ayarları 2022
0

Valorant grafik ayarları oyun içinde önemli ölçüde daha iyi bir performans sergilemenize yardımcı olur. Oyun gecikmelerini azaltarak FPS’nin artmasını sağlar. Ayrıca daha hızlı tepki süreleri ve daha doğru görüntüleme ile daha hızlı tepki vermenize olanak tanır. Valorant gibi popüler bir oyunda anlık sekanslar dahi oldukça önemlidir. Eğer daha düşük bir kare ile oynuyorsanız bu durum sizi rakipleriniz karşısında dezavantajlı olmanızı sağlar. Valorant grafik ayarları sayesinde rakiplerinizin bir adım önüne geçebileceksiniz.

Valorant Grafik Ayarları (En Verimli Performans) 

Valorant grafik ayarları için sistemde işlem yapmadan önce Valorant FPS artırma yöntemini uygulamak gerekiyor. Eğer grafik ayarlarını en yüksek performansa çekerseniz bilgisayarınızda ciddi oranda FPS düşüşleri meydana gelebilir. FPS artırma işlemi yaptıktan sonra en iyi grafik ayarı yaparak maksimum performans elde edebilirsiniz.

Valorant grafik ayarları ile oyunda yüksek dereceler elde etmek için öncelikle Valorant görüntü ayarları yapmanız gerekmektedir. Bu ayarları yaptıktan bilgisayarınızdan en iyi kare hızını alarak FPS düzeyini maksimum hale getireceksiniz.

Valorant Görüntü Ayarları 

Valorant görüntü ayarları yapılırken görüntü modunun tam ekran seçilmesi gerekir. Tam ekran haricindeki ayarlar FPS değerleri bakımından negatif etki yaratabilir. Oyun kalitesinin yüksek olması için çözünürlük 16:9 olarak tercih edilmelidir. Ayrıca bilgisayarınızın monitörü en yüksek kaç Hertz destekliyor ise onu seçmeniz faydalı olacaktır.

Görüntü boyutu yönteminde ise en yüksek FPS değerleri ve akıcı bir  oyun için “Doldur” seçeneğini tercih etmelisiniz. FPS değeri kesinlikle Açık olmalıdır ancak menüde FPS değerini kısıtlamak uygun olmadığından bu ayarı Kapalı konumuna getirebilirsiniz. Buna ek olarak arka plandaki FPS değeri ile FPS’nin sürekli kısıtlanması değeri daima kapalı konumda olmalıdır.

Nvidia ekran kartı olan bilgisayarın ayar kısmında Nvidia Reflex Düşük Gecikme ayarı görünecektir. Şayet GTX 1660 altı ekran kartı kullanıyorsanız bu ayarı Açık, GTX 1660 ekran kartı ile RTX 2000 serisini kullanıyorsanız bu ayarı Açık+Takviye olarak seçebilirsiniz.

Valorant Grafik Kalitesi Ayarları 

Valorant grafik kalitesi ayarları için en başta FPS artışı için sunulan bir özellik olan Çok İzlekli Görselleştirme Ayarı gelir. Materyal kalitesinin artması FPS’de düşüşe neden olur. Bu yüzden bu seçeneği Düşük olarak tercih etmelisiniz. Ayrıca Doku Kalitesi, Ayrıntı Kalitesi ve Arayüz Kalitesi de yüksek FPS değeri elde etmek için Düşük seçilmelidir. Valorant oyununda Vinyet özelliği pek fayda sağlamadığından Kapalı konumda kalması iyi olacaktır. Türkçe’de dikey senkronizasyon anlamına gelen VSync ayarı daha iyi bir FPS değeri almak için kapalı konumda olmalıdır.

Grafik ayarları içinde yer alan Kenar Yumuşatma özelliği FPS açısından  Hiçbiri olarak tercih edilmelidir. Eşyönsüz Filtreleme Özelliği ise iyi bir performans için “1x” olarak seçilmelidir. Oyun içinde daha net görüntü almanızı sağlayan Niteliği Artırma ayarı Açık olarak seçilmelidir. Deneysel Keskinleştirme özelliği ise Kapalı seçilmeli ve silahların daha gerçekçi görünmesini sağlayan Bloom özelliği de Kapalı olmalıdır. Daha gerçekçi efektler için sunulmuş olan Bozulma ayarı da Kapalı olmalı ve eski ekran kartlarını kullanıyorsanız Atılan Gölgeler ayarı Kapalı konumda kalmalıdır.

Nitelikler

Valorant grafik ayarları içerisinde 3. ayar kısmında bulunan Nitelikler bölümünde İstemci FPS’i, Toplam Kare İşleme Hızı ve Paket Kaybı sekmeleri de “Sadece Metin” olarak tercih edilmelidir.

Nvidia Ayar Seçenekleri 

Nvidia ekran kartına sahip bilgisayarlarda Nvidia ekran kartı ayarlarını yapmak bilgisayarda oynanan tüm oyunlarda daha iyi bir performans sergilemenizi sağlarken FPS ayarlarını da maksimize eder. Nvidia Denetim Masası bölümünden bilgisayarınıza en iyi ekran kartı ayarları yapabilirsiniz. Valorant grafik ayarları sayesinde Valorant oyununda rakiplerinizden daha üstün bir konumda olup avantaj sağlayabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Valorant grafik ayarı nasıl olmalı?

Valorant grafik ayarı oyun içinde görüntüyü netleştirecek ve performansı üst düzeye çıkaracak şekilde olmalıdır. Ayrıca FPS kalitesinin derecesini yükseltmelidir. En verimli performans elde etmek için kesinlikle grafik ayarları tam olarak yapılmalıdır.

Valorant FPS nasıl arttırılır?

Valorant FPS ayarını artırmak için oyun içinde yer alan bazı özelliklerin ayarlanması gerekir. Gereksiz uygulamalar kapatılarak FPS derecesi artırılabileceği gibi Ekran Kartı Ayarlarını yaparak da artırılabilir. Ayrıca Odaklanma Yardımı ve Öncelik Tanıma İşlemi ile FPS artırılabilmektedir.

Valorant nasıl daha akıcı olur?

Valorant oyununun daha akıcı olması için FPS değerinin yüksek olması gerekir. Valorant grafik ayarlarını her bir aşamada güncelleştirerek FPS değerinin artması sağlanabilir.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir