1. Anasayfa
  2. Wordpress

WordPress Nedir? Adım Adım WordPress Site Kurma

WordPress Nedir? Adım Adım WordPress Site Kurma
0

İnternet dünyasında size ait olan bir web sitesi mi istiyorsunuz? Kolay kurulacak ve yönetilebilecek bir siteye sahip olmak için WordPress sitesi kurabilirsiniz. WordPress site kurma resimli anlatımla çok daha kolay bir hale gelmektedir. Bu makalede WordPress site kurma 2021 yöntemleri hakkında tüm ayrıntılı bilgilere sahip olabilirsiniz.

İnternet dünyasındaki teknolojik gelişmeler günden güne artıyor. Bu gelişmeler sayesinde web sitesine sahip olmak isteyen kullanıcıların ihtiyaçları azalıyor. WordPress ve diğer içerik yönetim yazılımlarıyla birlikte internet sitesi kurmak sandığınızdan daha basit bir hale geliyor. WordPress ile sevdiğiniz alanda içeriklerinizi paylaşabileceğiniz bir blog sitesi kurabilirsiniz.

Yada çeşitli ürünlerin satışını gerçekleştirebileceğiniz bir e-ticaret sitesi yapabilirsiniz. Tüm bunların dışında markanız için kurumsal bir web sitesi de oluşturabilirsiniz. Web sitesine sahip olmak ve onu yönetmek, sandığınız kadar zor değil. Hiç bilmeyenler için WordPress ile site kurma, basit bir programı yönetmek kadar kolaydır diyebiliriz.

Eğer web sitesi kurmaya meraklıysanız internette “WordPress” kelimesiyle mutlaka karşılaşmışsınızdır. Daha sonrasında da WordPress’in ne olduğunu merak etmiş ve öğrenmek istemişsinizdir. Başlangıç seviyesinde olan kullanıcılar için bu makale, sizlere rehberlik edecek nitelikte olacaktır. İnternet sitesi kurma, WordPress ile site kurma konusunda bilgi sahibi olmayan kullanıcılar için bu makale de tüm bilgiler en ince ayrıntısıyla anlatılacaktır.

WordPress ile site kurma konusunda bilgi almak yada bu sistemi öğrenmek istiyorsanız, sabırlı olun ve okumaya devam edin. Sizlere burada temel bilgileri verip, WordPress ile nasıl bir web sitesi açacağınızı adım adım göstereceğiz. Ancak ilk olarak WordPress’in ne olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında da bir web sitesi için ihtiyaç duyacağınız sunucu (hositng) ve alan adı (domain) kavramlarının ne olduğunu öğrenmeniz gerekmektedir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

WordPress Nedir? Ne İşe Yarar?

wordpress site kurma

WordPress, herhangi bir kodlama diline ihtiyaç duymadan web sitesi kurmanıza olanak sağlayan bir içerik yönetim sistemidir. İnternet siteleri için birçok içerik yönetim sistemi bulunmaktadır. Ancak WordPress, bunların arasında en popüler olanıdır. Şuan için yayında olan tüm web sitelerin yaklaşık %35’i WordPress ile oluşturulmuştur.

Detaylı kodlama dillerine girmeden WordPress ile web sitenizi kurabilir, yönetebilir ve yayın hayatınıza başlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu içerik yönetim sistemi tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodludur. Google tarafından satın alınmasının ardından SEO uyumlu olma özelliği sayesinde sıklıkla kullanılmaktadır.

WordPress’i ücretsiz bir şekilde indirebilir ve sunucunuza kurabilirsiniz. Yada sunucunuzu aldıktan sonra, içerisinde hali hazırda bulunan WordPress kurulum ekranına geçiş yapabilirsiniz.

Bilgisayarınıza herhangi bir yazılım yüklerken yaptığınız tüm o basit işlemler sonrasında kurulum tamamlanır. Öncelikle yazılımı yükleyeceğiniz konumu seçer, ileriye tıklar ve kurulum sonrasında programı kullanmaya başlayabilirsiniz. WordPress kurulumu da aslında bire bir aynı kolaylıktadır.

En güncel WordPress sürümünü elde etmek için buraya tıklayın

WordPress ile site kurmak için bir sunucuya (hosting) ve alan adına (domain) ihtiyacınız olacaktır. WordPress içerik yönetim yazılımı tamamen ücretsizdir. Ancak sunucu ve alan adı için kira ücreti ödemeniz gerekmektedir.

 

Sunucu (Hosting) ve Alan Adı (Domain) Nedir?

wordpress site kurma

Bilgisayarınızda kullandığınız program, depolama biriminde belirli bir alan kaplıyor değil mi? Hatta bilgisayarınızın işletim sistemi (mesela Windows) C yada D yerel diskinizde belirli bir alan kaplıyor değil mi?

Benzer şekilde bir web sitesini yayımladığınızı düşünün. Web sitenizde yer alan görsellerin, metinlerin yada videoların bir yerde saklanması gerekir değil mi? İşte web siteniz için ihtiyaç duyacağınız depolama alanına sunucu (hosting) denir. Web sitesi kurmak ve yayına geçirmek için öncelikle WordPress’i kurabileceğiniz ve ardından içerik, görsel ve videoları saklayabileceğiniz bir sunucuya ihtiyacınız olacaktır.

Sunucunuzu satın aldınız. İçerisine WordPress’i kurdunuz. Daha sonrasında da içeriklerinizi, görsellerinizi ve videolarınızı yüklediniz. Web sitenizi yayın hayatına geçirmek için hazırsınız. Peki ya diğer insanlar web sitenizi nasıl görüntüleyebilecek?

Her sunucunun bir IP adresi vardır. Bu IP adreslerini ziyaret ederek web sitelerini görüntüleyebilirsiniz. Örneğin tarayıcınızın adres kutusuna 172.217.22.196 IP adresini girerseniz karşınıza google.com sitesi çıkar. Ama google.com yerine “172.217.22.196” IP adresini ezberlemek çok daha zor olurdu değil mi? İşte bu işi kolaylaştırmak ve IP adresi ezberleme zorunluluğundan kurtulmak için DNS (Domain Name Server) hizmeti kuruldu. Böylece bir web sitesinin IP adresini yazmak yerine alan adını yazıp ziyaret edebiliyorsunuz.

Uzun lafın kısası, WordPress sitesine sahip olmak için sunucuya ve alan adına sahip olmanız gerekiyor.

Sunucunuzu ve alan adınızı birçok barındırma servisinden kiralayabilirsiniz. En düşük ücretle alan adına ve sunucuya sahip olmak istiyorsanız ortalama 140 TL’lik yıllık bütçe ile bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Ancak ucuz olanın elbette kötü yönü olabiliyor. Bir sunucuyu kiralarken o sunucunun teknik özelliklerine dikkat etmeniz gerekiyor.

Her sunucunun okuma/yazma hızı, CPU, RAM belleği gibi değerleri olur. Bu değerler, sitenizin hızını belirler. Hem kullanıcı hem de ziyaretçiler için bir web sitesinin hızı çok büyük önem arz ediyor. Aynı zamanda Google arama motoru web sitelerinin hızına çok dikkat ediyor. Yavaş bir web sitesine sahip olursanız Google arama motorunda içerikleriniz daha az gösterilir. Bu yüzden ziyaretçi ve görüntülenme sayısı daha düşük olur.

 

Sunucu (Hosting) Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

wordpress site kurma

Sunucu satın alırken karşınıza birçok farklı fiyat teklifleri çıkar. WordPress ile site kurmak için ekonomik bulut sunucusuna sahip olmanız yeterli olacaktır. Ancak oldukça fazla trafiğe sahip olan siteler, gelişmiş e-ticaret siteleri için sunucu özellikleri çok daha fazla önem arz edebilir.

  • Disk Alanı: Sunucunuzun toplam depolama alanıdır. WordPress içerik yönetim sistemi de dahil olmak üzere web sitenize yükleyeceğiniz metinler, resimler ve videoların kaplayacağı depolama alanını ifade eder. Disk alanının SSD depolama birimi olması önemli kriterlerden birisidir.
  • Bandwith: Web sitenizi ziyaret eden kullanıcıyla siteniz arasında etkileşimler olur. Bu etkileşimler sonucunda web sitenizle ziyaretçi arasında data transferleri gerçekleşir. Bandwith, bu data transferinin aylık limitini ifade eder. Çok fazla kişinin ziyaret ettiği web siteleri için oldukça önemli bir istatistik değeridir. Dedicated Hosting dışında diğer sunucu türlerinde sınırlı olan bir değerdir.
  • Sunucunun desteklediği yazılımlar ve özellikleri: Web sitenizin daha iyi işlevselliğe sahip olması için birçok programı desteklemesi gerekir.
  • RAM: RAM belleği web sitenizin hızlı çalışması için kritik özelliklerden birisidir. Yoğun medya öğelerine sahip olan web siteler için RAM belleğinin yüksek olması gerekir.
  • CPU: Merkezi işlem birimidir. Web sitenizin hızlı olması için kritik özelliklerden bir diğeridir.

 

Alan Adı (Domain) Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

wordpress site kurma

Alan adı seçerken de dikkatli olunmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken şey, alan adının nerden alındığı değildir. Özet geçmek gerekirse alan adı seçimi yapılırken aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir;

  • Kısa ve öz alan adı alın: Alan adınızı alırken lütfen uzun olmayacak bir alan adını tercih edin. Böylece ziyaretçiler için akılda kalıcı olacaktır. Örneğin fotografcilikvetasarimcilik.com diye bir alan adı almak yerine fototasarim.com alan adı tercih edilebilir. Burada bahsedilen alan adı sadece bir örnektir. Başkası tarafından satın alınmış olabilir.
  • Doğru uzantılı alan adı tercih edin: .COM, .NET, .ORG uzantılı alan adını tercih etmeniz sizin için daha doğru olacaktır. .XYZ, .CLUB ve benzeri uzantılı alan adları arama motorları tarafından hoş karşılanmaz. Aynı zamanda ziyaretçiler bu tür uzantılı alan adlarına güven duymazlar.
  • Alan adında isim ve soyisim kullanmamaya dikkat edin: Eğer basit ve kişisel bir site kuracaksanız alan adında isminize ve soyisminize yer vermek herhangi bir sakınca teşkil etmez. Ancak bu tür alan adıyla bir marka değeri oluşturamazsınız.

Sunucu ve alan adı satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlardan sizlere bahsettik. Bunların dışında sunucunuzu ve alan adınızı alırken hangi barındırma servisi tercih etmeniz tamamen size bağlı bir durumdur. Ancak ucuz olan barındırma hizmetlerine karşı dikkatli olmanız gerekir. Bu konuda size tavsiye edebileceğimiz barındırma hizmeti GoDaddy’dir. GoDaddy, diğer barındırma hizmetlerine göre daha yüksek fiyatlara sahiptir. Ancak sunucularında herhangi bir yavaşlık sorunu, çökme durumu çok nadir rastlanır.

 

Adım Adım WordPress Site Kurma 2021

Gerekli bilgileri öğrendiğimize göre adım adım WordPress site kurma işlemlerine başlayabiliriz. Buradaki adımları takip ederek sizlerde internet dünyasında markanızı oluşturabileceğiniz yada kendinizi ifade edebileceğiniz profesyonel tasarımlı bir WordPress sitesine sahip olabilirsiniz.

Ücretsiz WordPress site kurma 2021 yılında daha da kolaylaştı. Bir kaç dakika içerisinde web sitenizi kurabilir ve yayıncılık hayatına başlayabilirsiniz.

 

Sunucu ve Alan Adı Satın Alma İşlemleri

Siz, istediğiniz herhangi bir barındırma şirketini tercih edebilirsiniz. Ancak bu makalede sunucu ve alan adı satın alma, WordPress site kurma işlemleri GoDaddy şirketi üzerinden anlatılacaktır. Bu işlemler tüm barındırma şirketlerinin web sitelerinde aynıdır. Ancak arayüz ve barındırma hizmeti özelliklerinin farklılığından kaynaklanan ufak tefek pürüzlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu gibi durumlar karşısında içeriğin alt kısmında yorum bırakabilir ve yardım alabilirsiniz.

1. ADIM: https://tr.godaddy.com/ bağlantısına gidin. Web Siteleri ve E-Ticaret sekmesinde Web Hosting sayfasına gidin. Burada Başlangıç Düzeyi altındaki Sepete Ekle butonuna tıklayın. Bu sunucu tarifesi, başlangıç seviyesinde olan blog siteleri için oldukça idealdir.

 

Sunucu ve Alan Adı Satın Alma İşlemleri

 

2. ADIM: Karşınıza aşağıdaki görüntüye benzer bir sayfa açılacaktır. Bu sayfada sunucu fiyatı olduğundan yüksek gözükebilir. Varsayılan olarak sunucu 36 ay satın alınacak şekilde seçilmiş olabilir. Bunu, 12 ay seçeneğine getirebilirsiniz.

Ancak ödeme sayfalarını dikkatlice takip ediniz. Varsayılan olarak 1 yıl SSL Sertifikası, Alan Adı Koruması, Güvenlik Tedbiri seçenekleri etkin halde olabilir. Tüm bu özellikler için sizden ek ödemeler talep edilebilir. Ek ödemelerin önüne geçilmesi için sadece alan adını satın almalı ve diğer özelliklerin talep edilmemesi gerekir.

Sunucu ve Alan Adı Satın Alma İşlemleri

 

3. ADIM: Ardından kredi kartı bilgilerini kullanarak ödemeyi tamamlayınız.

Sunucu ve Alan Adı Satın Alma İşlemleri

 

4. ADIM: Sunucu satın alma işlemi tamamlandığına göre şimdi alan adı satın alabilir ve sunucuya bağlayabilirsiniz.

GoDaddy web sitesine tekrar gidin. Alan Adları sekmesinden Alan Adlarını Arayın sayfasına gidin. Burada istediğiniz alan adını arama kutusuna girin ve ardından Şimdi Satın Al butonuna tıklayın. Bu butona tıkladıktan sonra boşta duran alan adları ve daha öncesinde satın alınmış olan alan adları listelenecektir.

Sunucu ve Alan Adı Satın Alma İşlemleriBiz, burada daha öncesinde satın aldığımız karakurtyapi.com alan adresini arattık. Ancak daha öncesinden satın aldığımız için bu alan adı için özel bir teklif sunuldu. Ancak alan adının .org, .info, .io uzantıları boşta olduğu için yine de listelendi. Sizde istediğiniz ve boşta olan alan adını bulabilir ve sağ tarafındaki sepet logosuna tıklayarak bu alan adını satın alabilirsiniz.

Alan adı satın alma sırasında, ödeme sayfasında yapılan işlemler tekrarlanacaktır. Alan adını satın aldıktan sonra bir sonraki adıma geçiniz.

5. ADIM: GoDaddy sitesinin ana sayfasına tekrar gidiniz. Aşağıdaki görselde de gözüktüğü gibi sağ üst taraftaki açılır menüden Ürünlerim sayfasına gidiniz. Burada aşağıdaki görselde de gözüktüğü gibi Web Hosting başlığının altında satın aldığınız sunucu görünecektir. Bu sunucunun sağ tarafındaki Yönet butonuna tıklayınız.

Sunucu ve Alan Adı Satın Alma İşlemleri

 

6. ADIM: Karşınıza aşağıdaki görselde gözüktüğü gibi bir pencere gelecektir. Bu pencerede Web Siteleri başlığı altında web sitenizi ekleyebilir ve sunucuyla alan adınızı birbirine bağlayabilirsiniz.

Sunucu ve Alan Adı Satın Alma İşlemleri

Sunucu ve alan adı satın alma, sunucuyla alan adını birbirine bağlama işlemleri buraya kadardı. Ancak daha öncesinden de belirttiğimiz gibi sunucu ve alan adını GoDaddy üzerinden satın almak zorunda değilsiniz.

 

Satın Alınan Sunucuda WordPress Kurulumu (En Kolay Yöntem)

Sunucuyu satın aldıktan sonra yapılması gereken işlem WordPress kurulumudur. WordPress kurulumu iki şekilde gerçekleştirilir. Bunlardan ilki wordpress.org sitesindeki en güncel WordPress sürümünün .ZIP dosyasını indirmek ve sunucu içerisinde bu sıkıştırılmış arşivi açmaktır.

Diğer yöntemse daha kolay WordPress kurulumu sağlar. Sunucunuzun Cpanel arayüzüne girerek tek bir tıklamayla WordPress’i kurabilirsiniz. WordPress site kurma resimli öğrenim için makalemizi okumaya devam edebilir, her iki yöntemle de sitenizi oluşturabilirsiniz.

WordPress kolay kurulum işlemi için aşağıdaki adımları takip edin;

1. ADIM: GoDaddy web sitesine gidin ve giriş yapın. Sağ üst kısımda kullanıcı adınızın gözüktüğü sekmeye tıklayın ve Ürünlerim sayfasına gidin.

 

Satın Alınan Sunucuda WordPress Kurulumu

 

2. ADIM: Açılan sayfada Web Hosting başlığı altında yer alan sunucunuzun sağ tarafındaki Yönet butonuna tıklayın.

 

Satın Alınan Sunucuda WordPress Kurulumu

 

3. ADIM: GoDaddy üzerinde sunucu sayfanızı açtıktan sonra Cpanel Yöneticisi butonuna tıklayın. Açılan sayfada Özelleştirilmiş Uygulamalar başlığı altında WordPress uygulamasını açın.

 

Satın Alınan Sunucuda WordPress Kurulumu

 

4. ADIM: WordPress uygulama sayfasını açtıktan sonra karşınıza WordPress kurulum sayfası gelecektir. Açılan sayfada “Bu uygulamayı kur” butonuna tıklayın.

 

Satın Alınan Sunucuda WordPress Kurulumu

 

5. ADIM: Tüm bu adımları tamamladıktan sonra karşınıza WordPress kurulum ekranı çıkacaktır. WordPress kurulumu “/home/xxxxxxxx/public_html/” konumunda yapılmalıdır.

 

Satın Alınan Sunucuda WordPress Kurulumu

 

6. ADIM: Domain başlığı altında WordPress site kurulumunu gerçekleştireceğiniz alan adı gözükmelidir. Aynı zamanda Dizin (İsteğe bağlı) başlığının altındaki kutuyu boş bırakmalısınız. Böylece WordPress kurulumu olması gerektiği gibi public_html klasöründe gerçekleşir.

Sayfanın devam eden kısmında Versiyon başlığı altında en güncel WordPress sürümünü seçmelisiniz. Otomatik Güncelleme seçeneğini “Yeni küçük sürümleri ve güvenlik bültenleri için güncelleyin.” seçili olacak şekilde ayarlayın. WordPress Eklentisi Otomatik Güncelleme seçeneğini “Otomatik WordPress eklentileri güncelleme yapmayın.” olacak şekilde ayarlayın. WordPress Tema Otomatik Güncelleme seçeneğini “Otomatik WordPress temalar güncelleme yapmayın.” olarak ayarlayın. Son olarak Otomatik Güncelleme Yedekleme seçeneğini “Bir yedek oluşturun ve güncelleme başarısız olursa otomatik yedeği geri.” olacak şekilde ayarlayın.

 

Satın Alınan Sunucuda WordPress Kurulumu

 

Daha sonrasında Yönetici AdıYönetici Şifresi, Yönetici E-Postası, Site Title ve Web Site Sloganı girin. Ancak yönetici adı ve şifresini bir yere not edin. Bu düzenlemeyi yaptıktan sonra İki Faktör Doğrulama, Sınır Giriş Denemesi, Çok siteyi etkinleştirin ve Gelişmiş Ayar Yönetimi seçeneklerinde herhangi bir değişiklik yapmadan Kur butonuna tıklayın.

 

Satın Alınan Sunucuda WordPress Kurulumu

 

7. ADIM: Kurulum tamamlandıktan sonra GoDaddy sitesinde Ürünlerim sayfasına tekrar gidin. Burada Web Hosting başlığı altında sunucunuzun sağ tarafında yer alan Yönet butonuna tıklayın. Ardından alan adınızın altında yer alan Yönetici butonuna tıklayın. Karşınıza gelen WordPress kurulum sihirbazı ekranında Hayır butonuna tıklayın. Bu adımdan sonra web sitenizin WordPress paneline giriş yapmış olacaksınız.

 

Satın Alınan Sunucuda WordPress Kurulumu

 

Satın Alınan Sunucuda Manuel WordPress Kurulumu

Ücretsiz WordPress site kurma, günümüzde çok popüler olduğu için hemen hemen her sunucu da tek bir tıklamayla WordPress kurulum özelliği bulunur. WordPress’in en kolay kurulum yöntemi bu şekildedir. Dilerseniz yukarıdaki başlıkta bu kurulum yöntemini görebilirsiniz.

Ancak bu yöntemin dışında WordPress’i geleneksel yöntemle de kurabilirsiniz. Geleneksel yöntemle WordPress kurulumu için aşağıdaki adımları takip edin;

1. ADIM: Öncelikle wordpress.org web sitesi üzerinden Get WordPress butonuna tıklayın.

 

Satın Alınan Sunucuda Manuel WordPress Kurulumu

 

 

2. ADIM: Ardından en güncel WordPress sürümünün zip dosyasını bilgisayarınıza indirin.

 

Satın Alınan Sunucuda Manuel WordPress Kurulumu

 

 

3. ADIM: Sonrasında GoDaddy üzerinden sunucunuzun Cpanel arayüzüne gidin. Burada Dosya Yöneticisi‘ne tıklayın ve ardından public_html klasörünü açın. Daha sonrasında indirdiğiniz WordPress zip dosyasını Yükle butonuna tıklayarak public_html klasörüne yükleyin.

Yüklenen WordPress zip dosyasına sağ tıklayın ve Çıkart (Extract) seçeneğine tıklayın. işlemin tamamlanmasını bekleyin. İşlem tamamlandıktan sonra public_html klasörünün içerisinde aşağıdaki görselde de gözüktüğü üzere wp-admin, wp-content, wp-includes klasörleri ve dosyaları oluşacaktır.

Satın Alınan Sunucuda Manuel WordPress Kurulumu

Ancak tüm bu dosya ve klasörler public_html klasörünün içerisindeki WordPress klasörünün içerisinde oluşacaktır. Bu yüzden public_hmtl > WordPress klasörü altındaki tüm dosyaları seçili hale getirin. Ardından Taşı’ya tıklayarak tüm WordPress dosyalarını “/public_hmtl/Wordpress” konumundan “/public_hmtl” konumuna taşıyın.

Satın Alınan Sunucuda Manuel WordPress Kurulumu

4. ADIM: Şimdi tarayıcınızın adres çubuğuna alanadi.com/wp-admin şeklinde giriş yapın. Bu adımdan sonra karşınıza WordPress kurulum ekranı çıkacaktır. Türkçe dil seçeneğini seçip devam edin.

Satın Alınan Sunucuda Manuel WordPress Kurulumu

5. ADIM: Daha sonrasında “Başlayalım!” butonuna tıklayın.

Satın Alınan Sunucuda Manuel WordPress Kurulumu

6. ADIM: WordPress kurulumu için son bir adım kaldı. Veritabanı ayarlarını tamamladıktan sonra web siteniz yayına girecek ve site paneline giriş yapabileceksiniz. Şuanda ekranınızda var olan görüntü aşağıdaki gibi olacaktır.

Şimdi, web siteniz için bir veritabanı oluşturacağız ve daha sonrasında veritabanı ismi ve parolasını bu ekranda girip WordPress site kurulumunu tamamlayacağız. Veri tabanı oluşturmak için bir sonraki adıma geçiniz.

Satın Alınan Sunucuda Manuel WordPress Kurulumu

7. ADIM: Cpnael arayüzünde “MySQL® Veritabanı Sihirbazı” seçeneğine tıklayın. Daha sonrasında “Yeni Veritabanı:” tek kelimelik bir isim girip “Bir Sonraki Adım” butonuna tıklayın. Yeni Veritabanı kısmında verdiğiniz ismin aynısını “Kullanıcı adı:” kısmına girin. Daha sonrasında şifre kısmında harf, sayı ve özel karakterlerden oluşan zor bir şifre girin. Bu şifreyi unutmayın ve bir yerde saklayın. Ardından Kullanıcı Oluştur butonuna tıklayın.

Sonraki sayfada “TÜM AYRICALIKLAR” kutusunu işaretli hale getirin ve Bir Sonraki Adım butonuna tıklayın.

Satın Alınan Sunucuda Manuel WordPress Kurulumu

8. ADIM: Bu adımdan sonra aşağıdaki görselde de gözüktüğü üzere veritabanının başarılı bir şekilde oluşturulduğunu gösteren bir bildirim alacaksınız.

Satın Alınan Sunucuda Manuel WordPress Kurulumu

Şimdi WordPress kurulum ekranına geri dönelim ve “Yeni Veritabanı:” kısmında girdiğimiz ismi “Veritabanı ismi” kısmında da girelim. Aynı isimle oluşturduğunuz “Kullanıcı adı:” kutusundaki ismi WordPress kurulum sayfasında, Kullanıcı adı kısmında da girin. Son olarak veritabanı oluştururken unutmamanız gereken şifreyi Parola kısmına girin.

Veritabanı sunucusu” ve “Tablo ön eki” kısmında herhangi bir değişiklik yapmadan Gönder butonuna tıklayın.

Satın Alınan Sunucuda Manuel WordPress Kurulumu

9. ADIM: An itibariyle WordPress kurulumunu başarılı bir şekilde tamamladınız. Şimdiyse site paneli için gerekli olan bilgileri girmeniz gerekmektedir.

Satın Alınan Sunucuda Manuel WordPress Kurulumu

Kurulumu çalıştır butonuna tıkladıktan sonra Site başlığı, Kullanıcı adı, Parola ve E-Posta adresiniz kısmını doldurun. Ancak burada girdiğiniz kullanıcı adını ve parolayı unutmayın. Bu bilgileri bir yerde saklayın.

Satın Alınan Sunucuda Manuel WordPress Kurulumu

Bilgileri girdikten sonra Giriş butonuna tıklayın. Artık WordPress web siteniz hazır. Alan adınızı adres çubuğuna girdiğinizde web sitenizi varsayılan şablon ve temayla görüntüleyebilirsiniz.

Sitenize giriş yapmak ve WordPress paneline erişmek için adres çubuğuna alanadiniz.com/wp-admin/ uzantısını girebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir