1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Ücretsiz Office Programları ve Microsoft Office

Ücretsiz Office Programları ve Microsoft Office
0

Office programları ücretsiz bir şekilde indirilen uygulamadır. Office programlarına günlük hayatta ve iş hayatında ihtiyaç duyulur. Word, Excel, PowerPoint gibi uygulamalar hayatı kolaylaştırır. İş sunumlarında, okul ödevlerinde, hesap tutmak için liste tutarken bu programlar kullanılır. Windows bilgisayara sahip olan kişiler kısa bir süreline Microsoft Office programlarını ücretsiz bir şekilde kullanabilir. Deneme süresi bitince de Office programlarına ihtiyaç duyacağınız için Office programları ücretsiz indirme yöntemini bilmeniz gerekir.

Ofis Programları Nelerdir?

Birden fazla kullanılabilecek Office programı mevcuttur. Microsoft Word, Microsoft Exce, Powerpoint, Microsoft Team, Microsoft OneDrive, Microsoft OneNote gibi programlar Office programıdır. Microsoft dışında farklı Office programları da bulunur. Open Office, WPS Office, Only Office, Libre Office, Smart Office gibi farklı programlar da tercih edilebilir.

Google Ofis Programları (Çevrimiçi/Çevrimdışı)

Google Ofis Programları

Google kullanan herkes fark etmeden de olsa Google ofis programlarını kullanır. Google’ın Office programları ücretsiz şekilde kullanılabilir. Google Office programlarında Word, Excel, Powerpoint, ve Form vardır. 4 farklı Office programını tamamen ücretsiz bir şekilde kullanıma sunar. Böylelikle uzun süre ücret ödemeden Office programlarının rahatlığından faydalanabilirsiniz. Google Office programlarını isterseniz telefon ya da tabletinize de indirerek kullanabilirsiniz. Dilerseniz de sadece bilgisayarınızdan uygulama indirmeden kullanabilmenin avantajından yararlanabilirsiniz. Bilgisayarınızda depolama alanı yaşıyorsanız tercih edebileceğiniz Office programıdır. İndirmeden kullanabilir ve otomatik bir şekilde Google hesabınıza kaydedilmesinin avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Google Office Uygulamaları

Ücretsiz Google Drive Hesabı ile Google Ofis Ürünlerini Kullanma

Google ofis uygulamaları tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılır. Aynı zamanda çevrimiçi bir şekilde kullanılabilmektedir. Google ofis uygulamalarını kullanabilmeniz için ücretsiz Google Drive hesabı oluşturmanız gerekir. Ücretsiz Google Drive hesabınız 15 GB bulut depolama alanına sahiptir. Drive hesabınıza giriş yaptıktan açılan sayfada sağ tıkladıktan sonra Google E-Tablo, Döküman vb. oluşturarak kullanabilirsiniz. Bu dosyaları daha sonrasında dilerseniz cihazına kaydedebilir ya da doğrudan Google Drive üzerinden telefonunuz ya da bilgisayarınızdan görüntüleyebilirsiniz. Aynı zamanda bu dosyaları bilgisayarınıza indirerek Microsoft Office ya da farklı bir ofis yazılımıyla çalıştırabilirsiniz.

Libre Office

Libre Office

Libre Office programı da ücretsiz programlar arasında yer alır. Libre Office programları ücretsiz olarak kullanım imkanı tanır. Libre Office programı açık kaynak kodludur ve bir topluluk tarafından gönüllü olarak yapılır. Türkçe dil desteği sayesinde kolay kullanım imkanı sağlar. Linux, Windows ve MacOS işletim sistemlerinde kullanılabilir. Mobilden kullanamayan sadece bilgisayarda kullanmak için tercih edebileceğiniz bir programdır.

Softmaker Free Office

Softmaker Free Office

Softmaker Free Office programı hem ticari hem de bireysel amaçlı kullanımda tamamen ücretsizdir. Softmaker Free Office programı içerisinde paketler bulunur. Bu paketlerde Word, Excel ve Powerpoint vardır. Tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen bu programın ayrıca PDF düzenleme aracı da vardır. Dilediğiniz PDF üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Fonksiyonel ve kullanışlı tasarımı sayesinde iş hayatınızda kolaylığı yakalayabilirsiniz.

Open Office

Open Office

Eski Office programı arasında olan Open Office, ücretsiz olarak kullanılabilen fonksiyonel bir programdır. Office programları ücretsiz şekilde indirebileceğiniz eski programdır. 2018 yılında güncelleme yapılarak program daha kullanışlı hale getirilmiştir. Güncel hali de ücretsiz olarak kullanılabilir. Eski tarzda web tasarımına sahip olduğu için diğer Office programlarına göre daha az tercih edilir.

WPS Office

WPS Office

Office programları ücretsiz şekilde indirilebilir. Bu programlar arasında WPS Office de vardır. Dilerseniz ücretli versiyonunu da tercih edebileceğiniz bir programdır. Bilgisayar, tablet ve telefonlarda kullanılabilir. Cross platform özelliği sunan WPS Office, tüm akıllı cihazlara indirilebilir olduğu için gün içerisinde işlerinizi kolaylıkla yapabilme fırsatı sunar. Ayrıca Türkçe dil desteği sayesinde kullanım kolaylığı sağlar.

Only Office

Only Office

Only Office programı zamanla ücretli hale gelmiştir. Only Office kullanıcılarına 180 günlük ücretsiz deneme hakkı verir ve daha sonra ücretli versiyonu kullanmanız gerektiğini söyler. Sadece 180 gün ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir programdır. Daha öncelerde tamamen ücretsiz olan bu program zaman içerisindeki değişikleri nedeni ile ücretli hale geldi. Bu yönüyle Microsoft Office programı ile benzerlik gösterir. Tüm platformlarda kullanabilirsiniz. Ancak, Türkçe dil desteği mevcut değildir.

Mobil Cihazlar İçin Office Yazılımları

Android ve iOS cihazlar için kullanabileceğiniz office yazılımları;

Polaris Office

Polaris Office

Office programları ücretsiz indirilirken tercih edilebilecek bir diğer program, Polaris Office. Polaris Office, çok kapsamlı Office programları ile kullanıcıları buluşturur. Android ve diğer tüm platformlarda kullanılabilir. Kore merkezli ücretsiz bir Office programıdır. Google Office programları gibi Polaris Office programları da internet üzerinden kullanılmayı destekler. Ücretsiz bir şekilde Excel, Word ve Powerpoint gibi uygulamaları destekler.

Smart Office

Smart Office

Smart Office programı Android ve IOS işletim sistemine sahip cihazları destekler. Sade ve basit arayüzü sayesinde kullanım kolaylığı sağlar. Smart Office programı tamamen ücretsiz bir şekilde indirilebilir. İçerisinde reklam gösterimi ve benzeri şeyler olmadığı için tüm işlerinizi bölünmeden tamamlayabilirsiniz. Anlaşılır arayüzü sayesinde basit bir şekilde Office programı öğrenme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Collabora Office

Collabora Office

Collabora Office reklam içermeyen, kullanışlı, fonksiyonel ve açık kodlu ücretsiz Office programıdır. Kullanışlı ve basit algoritması sayesinde kısa sürede tüm işlemleri yapabilirsiniz. Gelişmiş özellikler arayan kişiler için yetersiz kalabilir. Onun dışında temel olarak yapmanız gereken adımları gerçekleştirebilirsiniz. Türkçe dil desteği sunan ve temel özelliklerin yer aldığı ücretsiz Office programıdır.

Ofis Programları Nasıl Kullanılır?

Office programları ücretsiz olarak Windows, IOS, Android, Mac, Linux gibi cihazların içerisinde kullanılabilir. Bazı office programlarını telefonunuza indirerek de kullanma fırsatına sahip olabilirsiniz. Ofis programlarını rahatça kullanabilmek için genel bilgilere sahip olmanız gerekir. Sıfırdan kullanmayı öğrenmek için internetten yardım alabilirsiniz. Word, Excel ve Powerpoint uygulamaları farklı algoritmalarla çalışır. Bu yüzden de kullanacağınız Office programını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Kullanmak istediğiniz Office programını indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ofis Programı Kullanmanın Faydaları

Office programları iş için ya da okul ödevleri için kullanılır. Office programları sayesinde daha verimli bir şekilde çalışabilirsiniz. Öğrenciler daha çok Word programını tercih eder. Yazılan makaleler ya da tez ödevleri Word dosyası formatında belirli düzenle yazılır. Bu yüzden de ödev yaparken büyük kolaylık sağlar. İş hayatında ise bütün office programları kullanılır. Yüksek donanıma ve birçok fonksiyonel işleme sahip olan Office programları işi düzenli takip etmek, zamanında yetiştirebilmek, elektronik cihazlarda kayıt altına alabilmek için oldukça önemlidir. Office programları ücretsiz bir şekilde indirildiği için de insanların ilk tercihleri arasında yer alır.

En Çok Bilinen Ofis Programları

Birbirinden farklı birçok Office programı vardır. Bazı Office programları hem telefonda hem de bilgisayarda kullanılabilir. İnsanların tercih edeceği özelliklere göre birden fazla Office programı bulması mümkündür. Microsoft Office, WPS Office, Smart Office gibi bilinen birçok uygulama vardır. En çok bilinen Microsoft Office programı içerisinde; Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Outlook, Microsoft OneDrive, Microsoft OneNote ve Microsoft Team uygulamaları vardır. Tüm bu uygulamalar bilgisayardaki birçok işi daha kolay hale getirmek için tasarlanır ve kullanılır.

Sıkça Sorulan Sorular

Microsoft Office programları ücretsiz nasıl indirilir?

Microsoft Office programını öğrenci iseniz ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Office 365 sitesine girin ve öğrenci e- postanızı girin. Daha sonra “Get started” butonuna basın ve e-maile gelen bildirimi onaylayın.  Bir diğer yöntem ise Microsoft resmi sitesine girin. Oturum aç butonuna tıklayın ve bilgilerinizi girerek çevrimiçi bir şekilde ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

En iyi ücretsiz Office programı hangisi?

Office programları ücretsiz olarak indirilebilir. Birçok Office programı ücretsiz olduğu için insanlar kendi istedikleri özellikleri karşılayan programları seçebilirler. En iyi ücretsiz Office programı  listesinin başında Libre Office gelir. Libre Office, OpenOffice gibi ücretsiz ofis yazılımıdır. Program çeşitliliği fazla olduğu için insanların ilk sıradaki tercihi olur. Microsoftun kalitesine en yakın ücretsiz Office programı Libre Office programıdır.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir