1. Anasayfa
  2. Yazılım

Ücretli/Ücretsiz En İyi 2D Çizim Programı

Ücretli/Ücretsiz En İyi 2D Çizim Programı
0

2D çizim programı kullanmak genelde ücretlidir. İnsanlar herhangi bir ücret ödemeden kullanmak için ücretsiz programları araştırır. Çizim programlarının bir diğer adı CAD olarak bilinir. Bilgisayar destekli çizim programı manasına gelir. 2D programlar birçok tasarımcı tarafından kullanılır. Bu programların özelliklerinin iyi olması çizim kalitesinin artmasını sağlar. Bu yüzden 2D çizim programlarında birçok özelliğin bulunması gerekir. Çizim programları hem çizim yapmayı sevenler hem de profesyonel olarak çalışanlar tarafından kullanılır. Bu yüzden de çizim programı tercih edilirken teknik donanımının yeterli olmasında dikkat edilir. Mimar, mühendis, tasarımcı ya da bir öğrencinin kullandığı programlar arasında farklılıklar vardır. 2 boyutlu çizim programları sayesinde birçok profesyonel çizimi yapabilirsiniz.

2D Çizim Programı Nedir?

2D çizim programları kullanış amacına göre farklı sınıflarda yer alır. Mimar, mühendis ya da bir tasarımın ihtiyaç duyduğu programlar birbirinden farklılık gösterir. Bu yüzden yapılacak işe göre programlar tercih edilir. 2 boyutlu dijital çizim yapmak için kullanacağınız programlar birbirinden farklıdır. 2D çizim programı, 2 boyutlu çizimler yapmak için tercih edilir. 2 boyutlu çizimler dışında 3 boyutlu çizimler de yapılabilir. Ancak, 3 boyutlu çizimleri 2 boyutlu çizim programlarında yapmak olanaksızdır. Bu yüzden de istenilen çizime göre teknik çizim programı ya da dijital çizim programlarına karar verilir. 2D çizim programları arasında popüler olan ve ücretsiz olarak kullanabileceğiniz birçok uygulama yer alır. Bu uygulamadan yararlanarak ücret ödemeden tüm çizimlerinizi yapabilirsiniz.

2D Çizim Programı Ne İşe Yarar?

2D çizim programlarına genelde tasarım öğrencileri ve tasarımcılar ihtiyaç duyar. 2D taslak çizim için çizim araçlarını kullanmadan hızlı ve hassas tasarımlar yapabilmek için kullanılır. 2D çizim programı sayesinde elde çiziceğiniz bir tasarımı saatler içerisinde programla çizebilirsiniz. El çizimlerini daha kolay hale getirdiği için birçok insan bu programları tercih eder. En büyük avantajı kolay ve hızlı çizebilme imkanı tanımasıdır. El çizimi yerine kullanacağınız bilgisayar programları sayesinde birkaç günde tamamlayacağınız bir projeyi bir günde bitirebilirsiniz.

Ücretsiz En İyi 2D Çizim Programları Listesi

İnsanların kullanabileceği birçok çizim programı vardır. Bu programlar insanların daha kolay ve basit bir şekilde çizim yapabilmelerini sağlar. Profesyonel olarak çizim yapan insanların ihtiyaç duyduğu uygulamalardır. 3 boyutlu ya da 2 boyutlu çizim yapabilmek için ihtiyaç duyulur. Basit ara yüzü ve kullanışlı yapıları sayesinde birçok insan tarafından tercih edilir. 2D çizim programlarının bazıları ücretli olsa da ücretsiz olarak kullanabileceğiniz programlarda vardır.

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop 2D çizim programı olarak kullanabileceğiniz en popüler çizim programıdır. Sunduğu özellikler sayesinde birçok işlemi kolayca yapabilirsiniz. Piyasada ücretli olarak satılan bu programı satın alarak 7 gün boyunca ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Çizim tableti alarak kullanımı daha rahat hale getirebilir veya bilgisayardan kullanarak mouse ile çizimlerinizi yapabilirsiniz. Basit ve kullanışlı ara yüzü sayesinde kolay bir şekilde çizimlerinizi bitirebilirsiniz. Windows ve Mac işletim sistemine sahip bilgisayarlarda kullanabilirsiniz.

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator, MAC ve Windows bilgisayarda kullanıma uygundur. Adobe firmasının programıdır. Adobe Photoshop uygulamasından farklı özelliklere sahiptir. Adobe Illustrator sayesinde vektörel çizimler yapabilirsiniz. Adobe Illustrator programında yaptığınız çizimlerin boyutunu dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Bu programda değişiklikler yaparken vektörel çizim olduğu için herhangi bir bozulma meydana gelmez. 2D çizim programı arasında ilk sıralarda tercih edilecek bir programdır. 7 gün boyunca ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Krita

Krita 2D çizim programı Windows, Linux ve Mac OS işletim sistemlerinde desteklenir. Krita ücretsiz olarak kullanılabilen bir çizim programıdır. 2 boyutlu çizimler için tercih edilir. Türkçe dil özelliğinin olması programı daha basit ve kolay hale getirir. Basit çizim programları arasında sayılabilir. Yeni çizim yapmaya başladıysanız kullanabileceğiniz bir uygulamadır.

Medibang Paint

Medibang Paint çizim programı Windows ve Mac OS işletim sistemlerinde desteklenir. 2 boyutlu çizim yapmak için tercih edilebilecek uygulamalar arasında yer alır. Genel olarak karakter tasarım programı olarak kullanılır. Medibang Paint, İngilizce dil desteği olan bir uygulamadır. Bu özelliği sayesinde rahatça kullanabilir ve dilediğiniz karakteri çizebilirsiniz.

InkScape

Basit ve kaliteli çizim programları arasında yer alan InkSpace Windows ve Mac OS işletim sistemine sahip olan cihazlarda kullanıma uygundur. Ücretsiz olarak tam sürümünü kullanabilir ve 2 boyutlu çizimlerinizi sorunsuz bir şekilde bitirebilirsiniz. Vektörel olarak çalışan bir programdır. Basit ara yüzü ve kullanışlı yapısı sayesinde kullanım kolaylığı sağlar. Çizim yapmaya yeni başlayan ve çizim yeteceğini geliştirmek isteyenler rahatlıkla kullanabilir.

Clip Studio Paint

Clip Studio Paint, Japon bir firma tarafından üretilir. Japonya’da anime karakterleri çizmek için kullanılan bir programdır. Diğer 2D çizim programlarından kendini ayırmayı başaran Clip Studio Paint, dijital çizim programıdır. Karakter tasarlamakta işinize yarayacak bir program arıyorsanız tercih edebilirsiniz. 30 gün boyunca ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Windows ve Mac OS işletim sistemine sahip bilgisayarda kullanılabilir.

Artweaver

Artwear, Windows işletim sistemini destekler. 2D çizim programı olan Artwear ile dilediğiniz tasarımı hızlı ve basit bir şekilde çizebilirsiniz. Kalıcı olarak ücretsiz kullanabileceğiniz bir programdır. Türkçe dil desteği olduğu için kullanım kolaylığını artırır. Aynı zamanda kaliteli özellikleri sayesinde profesyonel çalışmalarınız için de kullanabilirsiniz. Çizimlerinizi daha hızlı ve basit bir şekilde çizebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Ücretsiz çizim programları nelerdir?

2D çizim programı için kullanabileceğiniz birçok ücretsiz uygulama vardır. Ücretsiz olarak en sık tercih edilen ve bilinen programlar arasında Krita, Autodesk Sketchbook, InkSpace, Artweaver Free yer alır. Bu programları bilgisayarınıza indirerek sorunsuz bir şekilde dilediğiniz çizimi yapabilirsiniz. Aynı zamanda herhangi bir ücret ödemeden bu programları kullanabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir